۲۲۰ برنامه ویژه دهه کرامت توسط آستان قدس رضوی اجرا می شود

رحمتی گفت: همزمان با دهه کرامت و بعد از آن تا عید غدیر آستان قدس رضوی برنامه های متنوعی با در نظر گرفتن شرایط کرونایی اجرا خواهد کرد به گونه ای که تنها در دهه کرامت تنها بیش از ۲۲۰ ویژه برنامه در آستان قدس رضوی اجرا خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «مالک رحمتی» امروز پنج شنبه در نشست خبری تشریح برنامه های دهه کرامت در جمع خبرنگاران با اشاره به تقارن این دهه با انتخابات ریاست جمهوری و شوراها؛ ابراز امیدواری کرد تا به برکت این دهه شاهد برگزاری انتخاباتی پرشور و حماسه ای دیگر از حضور مردم در انتخابات باشیم.

 

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در خصوص برنامه های دهه کرامت این آستان افزود: افتتاح خبرگزاری آستان نیوز و راه اندازی ماهواره جهانی امام رضا(ع) به زبان اردو و انگلیسی، پخش ۲۳ ساعت برنامه از رسانه ملی و اجرای بیش از ۲۲۰ ویژه برنامه در آستان قدس رضوی با پوشش رسانه‌ای از جمله برنامه های آستان قدس با این رویکرد در دهه کرامت است.

 

وی در ادامه بر ضرورت اطلاع رسانی برنامه های این آستان برای تبادل نظر با متخصصین و مردم تاکید کرد و افزود: یکی از دغدغه های مهمی که همواره در آستان قدس اهمیت داشته ریل گذاری علمی، برنامه ای و کارشناسی برای تمامی فعالیت ها بوده است.

 

رحمتی گفت: امروز اولویت اصلی در آستان قدس رضوی برنامه محوری و توجه به نگاه کارشناسی، علمی و استفاده از خرد جمعی است و همه اولویت ها در یک کار فاخر، بزرگ و با اهمیت تحت عنوان سیاست های کلان آستان قدس رضوی باید جلوه پیدا کند لذا ما برای تبیین برنامه ها از سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری که نسبت به سایر دستگاهها اولاتر است، بهره برده ایم چرا که معتقدیم راهبرد ما به سیاست های ابلاغی ایشان نزدیکتر است.

 

وی با بیان اینکه باید یک سری برنامه های کلی و ابلاغی برای عملیاتی کردن این سیاست ها برنامه ریزی و تبیین شود؛ گفت: اجرای ابلاغیه هایی که برای تولیت سابق و فعلی صادر شده است در مرحله بعدی است لذا باید به همه این احکام عینیت ببخشیم.

 

وی گفت: لذا این فکر در آستان قدس بوجود آمد که سیاست های کلان آستان با سیاست های رهبری مد نظر قرار گیرد و در کنار این از تجربیات قبلی و تجربیات گذشته آسیب شناسی و تبدیل به سیاست کلان با محوریت تخصص گرایی شود و این سیاست ها در معرض عموم دید مردم قرار بگیرد.

 

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی قدم بعدی را بسیج همه نیروها در آستان قدس برای تحقق بخشیدن به این سیاست ها دانست و افزود: تولیت معزز تنها به رئسای ادارات مسئولیت ندادند بلکه به فرد فرد کارکنان مسئولیت دادند و به همان نسبت آنها نیز باید پاسخگو باشند.

 

وی با بیان اینکه در این سیاستهای کلان کارهایی با رویکرد تخصص گرایی تقسیم کار می شود؛ تصریح کرد:  کار محوری ما در آستان قدس رضوی حرم مطهر است لذا به مدیریت عالی حرم جایگاه ویژه ای داده شد که مردم و اهالی رسانه می توانند ما را با آن سیاست ها بسنجند.

 

رحمتی بیان کرد: برای اولین بار نظارت بر کار و عملکرد آستان قدس شاخص محور شده است و در سیاست های جدید با تغییر  رویکرد سازمان اقتصادی رضوی یه بنیاد بهره وری موقوفات و با این موضوع که موقوفات طوری بهره برداری شوند که بهره ور باشند تا از محل بهره وری به وظیفه اصلی خدمت به زائر و مجاور جامه عمل بپوشانیم لذا همه تشکیلات اقتصادی آستان تحت هر عنوان ذیل بنیاد بهره وری موقوفات جمع شدند.

 

وی وظیفه اصلی این بنیاد را بهره وری موقوفات دانست و افزود: اگر ما بهره وری در موقوفات داشته باشیم مردم به وقف های جدید و گسترش فرهنگ وقف اقبال خواهند کرد.

 

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به تشکیل سازمان متمرکزی به نام بنیاد کرامت رضوی با وظیفه ذاتی رسالت های اجتماعی آستان قدس رضوی گفت: این سازمان در جهت محرومیت زدایی و در حوادث و بلایای طبیعی برای محرومیت زدایی فعالیت خواهد کرد.

 

وی با بیان اینکه ما نیازمند یک گفتمان ایران اسلامی هستیم و باید در این کار خطیر ورود کنیم و در همه فعالیت های فرهنگی، اجتماعی و بهره ورانه در موقوفات به عنوان پیشرو و پیشران باشیم؛ اظهار داشت: در توسعه ایرانی گفتمانی باید سازمان علمی فرهنگی ما الهام بخش برای دیگر دستگاههای فرهنگی علمی کشور باشد لذا در تراز تمدن سازی و گفتگو سازی سازمان علمی فرهنگی منسجم شد و با بسیج تمام امکانات حدود 12 دستگاه تخصصی ذیل سازمان علمی و فرهنگی تشکیل شد.

 

رحمتی بیان کرد: شاه کلید کارهای آستان قدس رضوی مشارکت مردم  و انجام هر کاری با مردم است لذا در حوزه کار رسالت اجتماعی و کارهای مومنانه در آستان ذیل شعار ما ، طرحی با عنوان ۸۸۸۸ بسته معیشتی اجرا شد که در این طرح محور و الگو مردم و وظیفه ما پشتیبانی بود.

 

قائم تولیت آستان قدس رضوی در خصوص حاشیه شهر مشهد و تاکیدات مقام معظم رهبری بعنوان یکی از مهمترین دغدغه های موجود در آنجا افزود: رهبر معظم انقلاب و تولیت آستان قدس درباره ضرورت ساماندهی حاشیه شهر مشهد تاکیداتی داشته اند که خوشبختانه این مطالبه منجر به شکل گیری ستاد حاشیه شهر با مسئولیت نماینده محترم ولی فقیه در استان و هم افزایی همه دستگاه های اجرایی شده است. تامین زمین مناسب برای ارائه خدمات و امکانات به مردم  از نیازهایی است که آستان قدس رضوی در این حوزه کار بزرگی انجام داد و زمین مورد نیاز ستاد ساماندهی را تامین کرد.

 

وی اهدای زمین برای احداث 6 هزار واحد مسکونی محرومان در شهرک های شهید رجایی و شهید باهنر را از جمله اقدامات انجام شده توسط آستان قدس برای ساماندهی حاشیه شهر برشمرد و گفت: انتظار ما این است که هم افزایی ایجاد شده در شهر و استان برای تحقق این مهم، فصلی و گذرا نباشد، بلکه به طور مستمر دنبال شود تا در آینده نزدیک دیگر چیزی به نام حاشیه شهر مشهد نداشته باشیم.

 

رحمتی بیان کرد: با تلاش ها و پیگیری های صورت گرفته برای اصلاح طرح تفصیلی بافت پیرامونی حرم یکی از اقدامات مهم تولیت معزز آستان قدس رضوی، پیگیری جدی برای اصلاح این طرح بود، چرا که طی دو دهه گذشته مشکلات و گلایه های متعددی برای مردم ایجاد کرده بود.

 

وی افزود: مطالبه آستان قدس این بود که طرح تفصیلی باید با نگاه زندگی همزمان زائر و مجاور اصلاح شود که خوشبختانه این مطالبه تا حد زیادی محقق و منجر به انجام اصلاحاتی در آن شده است و باید دستگاه های اجرایی مسئول گزارش آن را به مردم ارائه کنند.

 

رحمتی همچنین با اشاره به جایگاه مهم رسانه ها در شرایط امروز جهان و کشور گفت: امروز عصر رسانه و ارتباطات است و ما نیز در آستان قدس رضوی نمی توانیم نسبت به این حوزه بی تفاوت باشیم، بر همین اساس در ساختار جدید مرکزی به نام مرکز ارتباطات و رسانه شکل گرفته و تلاش خواهیم کرد به همت یک تیم جوان و خلاق، برنامه های نوآورانه ای برای همه علاقه مندان به حضرت رضا(ع) در اقصی نقاط جهان داشته باشیم.

 

کد خبر 1064690

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha