به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «احمد قنبریان» شامگاه جمعه( 21 خرداد) در جمع خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که در جریان صلاحیت و ردصلاحیت کاندیداهای انتخابات چه میزان شفافیت و اطلاعرسانی وجود دارد عنوان کرد: بررسی صلاحیت طبق یک فرآیند انجام میشود و طبق قانون چهار دستگاه استعلامی داریم که موظف هستند به استعلامات پاسخ بدهند.
وی با تاکید بر اینکه هر داوطلبی حق دارد از هیئتهای نظارت دلایل رد صلاحیتش را جویا شود افزود: ابتدا هیئت نظارت شهرستان در مورد نامزدهای حوزه انتخاباتی خودش اظهار نظر میکند و بعد هیئت نظارت استان با توجه به استعلامات و تحقیقات نظر خود را اعلام میدارد سپس در مرحله نخست نظر هیئت مرکزی و هیئت استان به داوطلب اعلام میشود.
سخنگوی هیئت نظارت شورای نگهبان در گیلان از بررسی دفاعیات کاندیداهای رد صلاحیت شده و یا افرادی که عدم احراز صلاحیت آنها اعلام شده در شورای نگهبان سخن گفت و اضافه کرد: در این مرحله اگر دفاعیه نامزد مورد نظر موجه باشد رأی تأیید صادر میشود و اگر مستندات قبلی قویتر بود نیز مجددا رأی گذشته تثبیت میشود.
قنبریان با بیان اینکه انتخاب کنندگان هم برای انتخاب شایسته از بین کاندیداهای شوراهای اسلامی یکسری ملاکها و شاخصهایی را تعیین میکنند یادآور شد: البته نمیتوان گفت قومیت نمیتواند ملاک شایستگی افراد و کاندیداها باشد ولی قطعا ملاکهایی مهمتر از قومیت هم وجود دارد که تعیین کننده شایستگی افراد است.
وی تخصص و پاک دستی افراد و کاندیداها را بهترین ملاکهایی که میتواند در جهت انتخاب بر اساس شایستگی مثمرثمر واقع شود خواند و اظهار داشت: توانمندی، تحصیلات، سلامت، به فکر مردم بودن، سابقه خوب داشتن و معیارهایی نظیر اینها میتواند نشان دهنده شایستگی کاندیداهای انتخابات باشند.
سخنگوی هیئت نظارت شورای نگهبان در گیلان با بیان اینکه در حوزه انتخابیه شهرستان رشت از قومیتهای مختلفی وجود دارند خاطرنشان کرد: در ائتلافهایی که توسط نامزدهای انتخابات شوراهای اسلامی تشکیل میشود هم میبینیم که بحث قومیت مورد توجه قرار میگیرد اما در انتخاب نهایی شاید چنین ملاکهایی وزن آنچنانی نداشته باشند.
نظر شما