به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «علیرضا نصرآبادی» امروز (22 خرداد) در گفتگو با رسانه های استان، اظهار کرد: ۲ هزار و 153 سازه آبخیزداری در استان وجود دارد که این سازه ها از سال 84 تا 99 ساخته شده اند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی افزود: تاکنون در استان برای ساخت سازه های آبخیزداری از محل اعتبارات مصوب 172 میلیارد و 600 میلیون ریال هزینه شده است.
نصرآبادی با بیان اینکه تعداد سازه های موجود در استان ظرفیت ذخیره سازی حدود 81 میلیون متر مکعب آب را دارند، گفت: جمع حوزه های آبخیز استان هفت میلیون و 500 هکتار است که از این مساحت یک میلیون و 780 هکتار مطالعات انجام شده است.
وی با بیان یانکه تاکنون یک میلیون و 165 هکتار عملیات آبخیزداری اجرا شده است، گفت: در باقی مانده این مساحت باید سازه های آبخیز اجرا شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه از مجموع رواناب سالانه که 700 میلیون متر مکعب است؛ حدود یک سوم آن به سمت نواحی مرزی استان جریان می یابد، گفت: رواناب ها به طور کلی در سطح استان از سرشاخه های حوزه آبخیز نشات گرفته و به سمت اکوسیستم های پایین دست که اراضی پست و کم ارتفاع و برخی تالاب ها و شوره زارها است، هدایت می شود.
نصرآبادی تصریح کرد: تعداد سازه های اجرا شده در آبخیزهای مرزی استان 187 مورد در شهرستان های زیرکوه، درمیان، سربیشه، نهبندان و قاین از موثرترین سازه ها هستند و حجم آن ها 719 هزار و 628 متر مکعب شامل سازه های خاکی و سنگی است.
وی با بیان اینکه به ازای هر هکتار اجرای طرح آبخیزداری بین 500 تا هزار متر مکعب رواناب و نزولات ذخیره می شود، افزود: اقدامات آبخیزداری مبتنی برکنترل سیلاب و مهار روان آبها و تغذیه منابع آب زیر زمینی است و پس از تغذیه قنوات و منابع آب زیر زمینی منجر به تامین آب مورد نیاز بخش کشاورزی و دامداری می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی تصریح کرد: از سال 1397 تاکنون 204 روستا و آبادی با جمعیت 27 هزار و 982 خانوار از مزایای آبخیزداری بهره مند شده اند.
وی در پایان اظهار کرد: همچنین تعداد قنوات متاثر از اجرای پروژه های آبخیزداری در سه سال اخیر 291 مورد است.
نظر شما