خبرگزاری شبستان-مازندران؛ جمعه28خرداد ملت ایران اسلامی با وجود برخی مشکلات و شیوع کووید ۱۹ در کشور باری دیگر باید زجا برخیزند و در بزرگترین آزمون سیاسی کشور حاضری خود را بزنند و برای چهار سال آینده سکان قوه مجریه را به دست فردی اصلح دهند تا علاوه برنقش برآب شدن توطئه های دشمنان انقلاب اسلامی، زمینه سازی برای توسعه و پیشرفت کشور، عَلَم این مرز و بوم که امانت و میراث شهدا و خمینی کبیر بنیانگذار انقلاب است را به دست حضرت ولی عصر(ع) برسانند. همگان یاد داریم که شهدا، امام شهدا و رهبری در وصیت نامه ها و منویات خود تاکید به حضور در انتخابات دارند و انتخاب را حق مسلم هر ایرانی می دانند حتی رهبری در یکی از سخنرانی های اخیرشان فرمودند:« باید افراد خانواده، دوستان، همکاران، معاشرین، آحاد مردم و کسانی که با آنها سر و کار داریم را به [شرکت در انتخابات] دعوت کنیم.» از این رو در خبرگزاری شبستان نیز با تهیه گفتگو با کارشناسان دینی و سیاسی تلاش داریم با روشنگری و بیان اولویت ها و شاخص ها مردم را به حضور حماسی و جهادی در پای صندوق های رأی تشویق کنیم و بیایند و با سرانگشتان اشاره خود رئیس جمهوری را انتخاب کنند که از مردم فراری نباشد و پشت درب های بسته مدیریت نکند چراکه همه ما موظف هستیم فردی را انتخاب کنیم که از ابرقدرت ها هراس نداشته باشد و با روحیه و توان بسیجی، مدیریت کشور را به دست بگیرد.
آنچه در ادامه میخوانید حاصل گفتگوی تفصیلی با «محمداسماعیل امامزاده» کارشناس حوزه رسانه و مدیر مسئول سایت خبری تحلیلی بلاغ مازندران است:
*آیا شما اساساً این دوره از انتخابات ریاست جمهوری را واجد تفاوت هایی با انتخاباتهای پیشین میدانید یا خیر؟
این دوره انتخابات از دو جهت داخلی و خارجی واجد اهمیت و تفاوتهایی نسبت به دوران پیشین است. در بعد داخلی، بدلیل عرضه توانمندی یک جریان سیاسی داخلی، که نقطه توجه و محور حرکتش مبتنی بر رفع تحریمها از طریق مذاکره با آمریکا و اتکاء به خارج از مرزها بود و بگواه عموم صاحبنظران، اگر کسری از این تلاش شبانهروزی دولت در امر مذاکره با آمریکا و اروپا، صرف شکوفاسازی ظرفیتهای داخلی میشد، صدها برابر دستاوردهای شایان تحسین بدست میآمد، مردم در این دوره با تجربهاندوزی از یک جریان، انتخابات را صحنه تصمیمگیری خود برای برگزیدن یکی از دو گزینه: 1- توجه صددرصدی به خارج، ویا 2- نگاه محوری به داخل و در عین حال تلاش بیوقفه برای رفع کامل تحریم و یا خنثیسازی تحریمها می دانند.
در این دو نگاه، دهها ریز مسائل اساسی دیگر وجود دارد که برای پرهیز از اطناب کلام از بیان آنها صرفنظر میشود؛ و اما در بعد خارجی، اهمیت انتخابات ایران در این است که هیات حاکمه جدید آمریکا و به تبع آنها اروپا، منتظر دریافت پیام مردم کشورمان به آنها از طریق انتخابات هستند. اگر کاندیدای منتسب به دولت انتخاب شود، طرفهای برجام یک پیام معنادار را دریافت خواهند کرد و اگر کاندیدای مخالف دولت کنونی انتخاب شود، پیام دیگر با رویکرد دیگری را دریافت خواهند کرد و متناسب با این دو نوع پیام، جهتگیری خود در ادامه مذاکره را تنظیم خواهند کرد و نکته استراتژی در این ارتباط، حیاتی بودن ادامه مذاکره با ایران از سوی طرفهای مذاکره بویژه آمریکاست که در هر دو صورت نتیجه انتخابات ایران، آنها منافع راهبردی خود در منطقه و جهان را در گرو تداوم مذاکره با ایران میدانند.
طبیعی است که نتیجه انتخابات ایران بر نوع روابط جهان با کشورمان تاثیرگذار است و باید شاهد رویکرد جدیدی در نوع مناسبات کشورمان با دنیا در همه زمینهها بویژه اقتصادی باشیم.
*چه کنیم تا مردم بپذیریند که مشارکت آنها در سرنوشت و آینده کشور تاثیر دارد و آن را به عنوان یک حق لحاظ کنند ؟
متاسفانه به علت عملکرد دولتها بویژه دولت کنونی، سطح نارضایی مردم از دولت کاهش یافته و مردم فکر میکنند راه انتقال مراتب نارضاییشان به دولت، عدم حضور در پای صندوق آراء است، اما علاوه بر نقد چنین نگاهی که دست بر قضا، حضور جدیتر برای تعیین ریئسجمهوری دردآشنا و عدالتگستر و تعالیجو را الزامی میکند، مردممان اعتقاد عمیق به ولی فقیه خود دارند و تاکنون در انتخاباتهای متعدد و مناسبتهای گوناگون، که نیاز به ارائه تصویری حماسی از ملت وجود داشت، ثابت کردند که به وظیفه دینی و ملی خود عمل میکنند؛ این بار نیز در لبیک به ندای رهبر معظم انقلاب و ادای تکلیف دینی و شرعی خود و برای صیانت از امنیت و سرنوشت خود به پای صندوق رأی خواهند آمد، آنچنانکه آخرین آمار نظرسنجی نشان از استقبال روبه تزاید مردم از انتخابات 28 خرداد دارد.
به نظر میرسد برای دادن اطمینان به مردم در پیگیری مطالبات آنان و تحقق شعارهای کاندیداها، صداو سیما از هماکنون بنابر تعهد و رسالت خود به مردم اطمینان رسمی دهد که در طول هر ماه و سال با تهیه برنامههایی که حاوی مطالبات مردم و قول و تعهد کاندیدای برگزیده بود، موضوع را مجدانه پیگیری کند و این برنامه هر ماه در صداوسیما پخش شود و پس از انتخابات نیز، نمایندگان مجلس این قول و وعده صداوسیما را قانونی و ابلاغ کنند تا دولتهای بعدی نتوانند با ابزار بودجه، صداوسیما را تحت فشار قرار دهند.
*در این روزهای منتهی به 28 خرداد بسیاری برای تحقق مشارکت حداکثری و انتخاب اصلح می گویند هرگونه تغییر و تحول و حرکت جامعه به سوی رشد و رونق از مسیر صندوق رای می گذرد، چقدر با این جمله موافق هستید.
با توجه به سطح وسیع و گسترده اختیارات رئیس جمهور و اینکه عالیترین مقام اجرایی کشورمان است، این عبارت ازمنظری صحیح است که با انتخاب فردی اصلح، میتوان شاهد رشد و تعالی کشور در همه زمینهها بود؛ اما آنانی که به غلط سعی دارند تا منافقانه با جلب آراء مردم و پس از به قدرت رسیدن بتوانند در ماهیت نظام، که مبتنی بر اسلام عزیز و اصل ولایت فقیه است، خلجان و تغییراتی از طریق فضاسازی و راهی را که برخی از دولتها پیمودند را بروند، در اشتباهند و نظرگاه غلطی است؛ چراکه نهادهای نظارتی همچون: شورای محترم نگهبان، مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه و بالاتر از همه مردم تحت رهبری ولی فقیه خود این امکان را از آنان و رئیس جمهور منحرف خواهند گرفت، همچنانکه تاکنون نیز چنین بوده، ولی مردم باید بدانند که هزینه این کار و خسارات آن در عقبماندگی کشور از رشد و تعالی بسیار بالا خواهد بود آنگونه که تاکنون تجربه شده است.
*چه کنیم مردم به انتخابات بی تفاوت نباشند؟
حضور کاندیداهای عدالتگرا و پاکدست با سابقه انقلابی و پیشینه مردمی، به جامعه امید را پمپاژ میکند بویژه آنگاه که با پرهیز از جوسازی و حاشیهسازی، به این کاندیداها فرصت بیان و تشریح برنامههایشان در اداره کشور داده شود. شور انتخابات قطعاً باید در کنار تلاش برای شعورمندی انتخاباتی انجام شود و هیچیکشان نیز قربانی دیگری نشود. اشتباه میاندیشند آنانی که میخواهند با بالاکشیدن فتیله شورمندی انتخاباتی، شعورمندی انتخابات را کم فروغ کنند همچنانکه عمی این موضوع نیز صادق است.
باید قبول کنیم مردم ما، اخلاقمدارند و نمره نهایی را به نامزدهای اخلاقمدار میدهند. عدهای در تلاشند با برنامهها و اظهارات مردمفریبانه، نظر جوانان را که به غلط معتقدند از تجربه و آگاهی کمتری برخوردارند، به خود جلب کنند و شور را بجای شعور بنشانند که این نسخه و روش راه درمان و چارهشان نیست.
*توصیه جنابعالی به نامزدها و هوادارانشان در آستانه برگزاری انتخابات و برای بعد از اعلام نتیجه آن چیست؟
الحمدلله مردم ماو نیز جریانهای سیاسی معتقد به اسلام عزیز، بشدت طالب رعایت حق و انصاف و اخلاق و عدالت هستند. بدون تردید، هیچ کسی حاضر نیست برای دنیای دیگری، دنیا و آخرت خود را نابود کند. کاندیداهای عزیز با رعایت حدود اخلاقی، به تبیین و تشریح برنامههای خود بپردازند و برای اثبات خود، دیگران را نفی نکنند. این روش را به ستادهای خود نیز تسری دهند و بر این موضوع مهم، نظارت دقیق کنند تا از فرصتطلبی نفوذیها جلوگیری بعمل آید. به شکر خدا، مردم ما نیز از رشد و بلوغ خوبی برخوردارند و بین کاندیداهای متقی ئ با اخلاق و دارای برنامه با کاندیدای هوچیگر و غیراخلاقی تمایز قائلند. مردم ما جناحهای مختلف کشور را آزمودند و به گفتمان و برنامه و توانمندی کاندیدا و برخورداری کاندیدا از خصلتهای نیکوی انسانی رأی خواهند داد. بدین جهت، میتوان بسیار امیدوار بود همچنانکه رهبر معظم انقلاب نوید میدهد، مردم انتخاب شایستهای در 28 خرداد خواهند کرد.
نظر شما