خبرگزاری شبستان- اصفهان: بقاع متبرکه و آستان مقدس امامزادگان از جمله مراکز دینی و اعتقادی و مورد توجه جامعه شیعی است که با کمک مردم این مراکز توسعه یافته و محلی برای درد و دل و آرامش عمومی است.
بقاع متبرکه که به تعبیر رهبر انقلاب، قطب فرهنگی هر منطقه محور همبستگی مردم و آرامش روحی و معنوی هستند که وجدشان برای همگان سرمایه است و مردم نیز همواره با کمک های نقدی و غیرنقدی خود به توسعه و آبادانی محیط و اطراف این مراکز کمک کرده اند.
اصفهان از جمله استان هایی است که با ۷۰۰ بقعه متبرکه بیشترین تعداد را دارد و به عنوان دومین استان کشور در این حوزه مطرح و بخش زیادی از کمک های خیرین در این مراکز هزینه می شود.
اتفاقات بزرگ فرهنگی و مذهبی مثل مراسم های محوری و کمک به نیازمندان و توزیع بسته های معیشتی از این مراکز هدایت و راهبری می شوند و ظرفیت مردمی که مدیریت این جریان را بر عهده دارند نقش بسزایی در همگرایی و همبستگی داشته است.
سازمان اوقاف و امورخیریه کشور نیز به عنوان یک نهاد هدایت کننده و ناظر بر فعالیت ها نیز، همواره بر حمایت، هدایت و نظارت خود افزوده و برنامه های مهمی را برای مناسبت ها به صورت مشترک در سراسر کشور برنامه ریزی کرده است.
روز تکریم بقاع متبرکه و امامزادگان نیز در دهه کرامت اتفاقی مبارک در نظام جمهوری اسلامی ایران برای این هم افزایی و اتحاد شیعه و سنی است.
*محوریت فعالیت های فرهنگی سازمان اوقاف در بقاع متبرکه
سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان گفت: فعالیت های فرهنگی این سازمان با محوریت بقاع متبرکه است و در هر محله نیز برنامه های مهم در آستان مقدس امامزادگان برگزار می شود.
حجت الاسلام «ولی الله روان» افزود: نشاط معنوی، سوگواره یاس نبوی، طرح بهارانه، فعالیت های بصیرتی و نمایشگاه های فرهنگی از جمله اقداماتی است که در بقاع متبرکه به صورت سراسری و طرح مشترک اجرا می شود.
وی به نقش خیرین در حمایت از طرح های این مراکز اشاره کرد و اظهارداشت: همزمان با دهه کرامت از خیرین، هیات امنا و متولیان بقاع متبرکه استان اصفهان تجلیل می شود.
وی نفش مردمی در تامین هزینه ها و توسعه این مراکز را مهم و بی نظیر برشمرد.
*گره گشایی از مشکلات با محوریت بقاع متبرکه
مراکز دینی علاوه بر ماموریت ترویج و گسترش مفاهیم دینی و انجام اعمال عبادی، محور حرکت های مهم اجتماعی هستند که کارکرد این مراکز را نشان می دهد.
شیوع بیماری کرونا تصویر روشنی از این موضوع را نشان داد تا اینکه تهیه و توزیع بسته های معیشتی از این عرصه اتفاق افتاد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان پیرامون این موضوع گفت: در سراسر استان این مراکز دینی منشا خیر و برکت در عرصه های معنوی، گره گشایی از مشکلات و تامین نیازهای مردم بوده اند.
حجت الاسلام «محمد حسین بلک» افزود: گرچه اجرای برنامه های فرهنگی بقاع متبرکه در دوران کرونا تحت تاثیر قرار گرفت اما خدمات زیادی از این مراکز به مردم رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: گره گشایی از مشکلات مردم و معنویت افزایی با محوریت بقاع متبرکه انجام شد.
*اجرای رویدادهای فرهنگی و اجتماعی در بقاع متبرکه
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان گفت: بقاع متبرکه فرصتی برای تقویت باورهای دینی و کسب معرفت و آرامش روحی هستند و این پتانسیل قابلیت ایجاد یک زندگی خوب را دارد.
حجت الاسلام «محمد قطبی« افزود: اجرای سنت های دینی و مذهبی فرصت خوبی برای بهره گیری از معنویت این مراکز و ترویج آن ها در آستان امامزادگان است.
وی اجرای آیین های مذهبی، فرهنگی، آموزشی و برگزاری آیین ازدواج در این مراکز را از جمله برنامه های پیشنهادی اعلام کرد.
نظر شما