کمترین میزان صادرات فرش دستباف خراسان جنوبی در ۵۰ سال اخیر

رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه متاسفانه طی دو سال اخیر صادرات فرش دستباف استان به کمترین میزان در ۵۰ سال گذشته رسیده است، گفت: یکی از راه های افزایش صادرات فرش تغییر نگرش مسئولان مرکز ملی فرش است.

«محمدحسن کامیابی مسک» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بیرجند اظهار داشت: طی 2 ماهه ابتدای امسال 40 هزار مترمربع فرش دستباف به ارزش بیش از 60 میلیارد تومان در خراسان جنوبی بافته شده است.

 

رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان‌جنوبی در ادامه بیان کرد: ارزش ریالی میزان فرش بافته شده طی 2 ماه اخیر نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود 50 درصد به علت وجود تورم در کشور افزایش یافته است.

 

وی با بیان اینکه متاسفانه صادرات فرش دستباف استان در وضعیت خوبی قرار ندارد، افزود: فرش دستباف استان عمدتا صادراتی است و به کشورهای آیمان و ایتالیا و سایر کشورهای اروپایی صادر می شود اما طی 2 سال اخیر وضعیت صادرات خوب نبوده است.

 

کامیابی مسک با اشاره به تعداد بافندگان فعال در استان گفت: حدود 50 هزار بافنده فعال در استان داریم که به صورت تمام وقت، پاره وقت و یا فصلی مشغول به فعالیت در زمینه بافت فرش دستباف هستند.

 

رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان‌جنوبی در ادامه عنوان کرد: نقوشی که بر روی فرش دستباف استان خراسان جنوبی کار می شود شامل طرح های ریزه ماهی، ایلیاتی، نائین و خشتی است.

 

وی با اشاره به اینکه ویروس کرونا تولید فرش دستباف در استان را افزایش داده است، ادامه داد: اما به دلیل شیوع این ویروس و تحریم ها طی 2 سال اخیر پایین ترین میزان صادرات فرش استان در 50 سال اخیر رو به رو شدیم.

 

کامیابی مسک با تاکید بر اینکه فرش دستباف خراسان جنوبی نیازمند ایجاد بازار فروش ثابت است، گفت: اگر بازار فروش وجود داشته باشد بیش از این بافنده های استان می توانند فرش دستباف تولید کنند و دستمزدهای بافندگان نیز افزایش می یابد.

 

رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان‌جنوبی در پایان بیان کرد: متاسفانه مسئولانی که در مرکز ملی فرش ایران حضور دارند از تخصص کافی برخوردار نیستند و امیدواریم مسئولان متخصصی در این مراکز فعالیت کنند تا شاهد افت صادرات فرش دستباف نباشیم.

 

 

 

 

کد خبر 1068670

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha