خبرگزاری شبستان_ فاروج؛ در یک سال گذشته با تغییر رنگ شهرستان بر اثر افزایش شمار مبتلایان به کرونا، یکی از بخش هایی که با تعطیلی مواجه می شد بازاریان و اصناف بودند و این تعطیلی های طولانی و پی در پی، زمینه ساز برگشت خوردن چک بسیاری از آنان، تمام شدن تاریخ مصرف کالا ها و... شد که اگر اجاره بهای واحدهای تجاری و قبوض و ... را به آن اضافه کنیم، دخل و خرج خانوارهای بهره بردار در این بخش تضاد فاحشی یافت و این روند با پرداخت نشدن تسهیلاتی که وعده داده شده بود روز به روز بغرنج تر شد.
یکی از بازاریان شهر فاروج گفت: در 6 ماهه اول سال گذشته بیشتر همکاران ناگزیر به خوردن از جیب بودند و دغدغه مند چک هایی که موعد آن نزدیک می شد.
علی باقری افزود: دولت وعده های مختلفی برای بازاریان داشت اما محقق نشد و دست ما در پوست گردو ماند.
بازاری دیگری گفت: در شرایط ناشی از کرونا زمان هایی هم که واحدها تعطیل نبودند در صورت رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی از سوی مردم، باز این صاحب واحد بود که جریمه و گاهی هم منجر به پلمب واحد می شد.
صادق محبوبی افزود: در 6 ماهه اول سال گذشته درخواست تسهیلات ناشی از کرونا دادیم اما با گذشته سه ماه از سال جدید هنوز رقمی پرداخت نشده است.
وی گفت: وعده ها برای دریافت نکردن اجاره بهای مغازه ها، مهلت دادن برای چک های برگشتی، حمایت از بازاریان و ... در حد حرف باقی ماند.
وی افزود: بسیاری از کالاها به ویژه در واحدهای آجیل فروشی بر اثر تعطیلی ها و کاهش مشتریان در شمار تاریخ مصرف گذشته ها قرار گرفت که این مسئله بر ضررهای وارده افزوده است.
محبوبی از مسئولان خواست بر سر وعده هایشان باشند و حداقل با پرداخت تسهیلات جلوی ورشکستگی بازاریان را بگیرند.
ما شرمنده اصناف و بازاریان هستیم
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان فاروج گفت: در شرایطی که کشور متاثر از کرونا بود بازاریان شهرستان همکاری لازم را با ستاد پیشگیری از کرونا داشتند.
«احسان افتخاری» به خبرنگار خبرگزاری شبستان در فاروج گفت: چک برگشتی، اجناس تاریخ گذشته، اجاره بهای مغازه ها و ... هیچ کدام مانع همکاری اصناف در شرایط تعطیلی های اجباری ناشی از شیوع کرونا نشد.
وی با اشاره به اینکه به ارزش 40 میلیارد ریال پرونده برای دریافت تسهیلات آنهم با نرخ سود 18 درصد برای بازاریان شهرستان تشکیل و سال گذشته معرفی شدند، افزود: تاکنون حتی یک مورد از 99 نفری که معرفی شده اند، پرداخت نشده است.
افتخاری بیان کرد: از هر منبعی که اعلام می شد، برای دریافت تسهیلات، اصناف معرفی می شدند اما هنوز رقمی در این بخش پرداخت نشده است.
وی با اشاره به اینکه مصوبه استانداری برای پرداخت تسهیلات 18 درصد به بانک های استان از منابع داخلی ابلاغ شده بود، گفت: ظاهرا در سطح استان هیچ بانکی پرداخت این تسهیلات را قبول نکرده و شهرستان فاروج هم از این رویه مستثنی نبوده است.
افتخاری گفت: رکود اقتصادی و کرونا، ضررهای بسیاری به اصناف زد که نیازمند حمایت ویژه از سوی متولیان است و امیدواریم شرایط برای حمایت از این تلاشگران فراهم شود.
نظر شما