زاکانی: جریان قوی اسلامی مبتنی بر ولایت باید شکل بگیرد/ حجت الاسلام قمی: ما از نقش تبلیغ در گره گشایی های اجتماعی غفلت کرده ایم

چشاندن لذت معرفت دینی به مخاطب، راه اندازی یک جریان قوی اجتماعی مبتنی بر ولایت و امامت و انجام ابلاغ مبین از جمله ضرورت های تبلیغی است که در افتتاحیه دو رویداد ملی نشر خوبی ها به آن تاکید شد.

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیین چهلمین سالگرد تاسیس سازمان تبلیغات اسلامی و افتتاح رویداد ملی نشر خوبی ها صبح امروز سه شنبه یکم تیر ماه همزمان با سالروز ولادت امام رضا (ع) در سالن سوره مهر سازمان تبلیغات اسلامی با حضور شخصیت هایی همچون علیرضا زاکانی، حجت الاسلام ماندگاری و حجت الاسلام سید رضا تقوی رییس فراکسیون روحانیت مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

 

بنا بر این گزارش، حجت الاسلام والمسلمین سید رضا تقوی در این آیین با بیان اینکه باید در طول سال بر تبلیغ تاکید و برای آن جریان سازی شود، اظهار کرد: باید مسئله تبلیغ را کالبدشکافی کنیم چون این مسئله در هدایت، بصیرت افزایی و معرفت جامعه تاثیری بسیار دارد و اساسا انبیای الهی برای تبلیغ و رسالت مبعوث شده اند.

 

رییس فراکسیون روحانیت مجلس شورای اسلامی ادامه داد: البته باید در تبلیغ به بلاغ مبین یعنی رساندن محتوا توجه داشته باشیم چون صرف خوب صحبت کردن همیشه معنا را نمی رساند برای این کار باید به زبان عصر و نسل مجهز شویم و این نیازمند مخاطب سنجی است چنانکه پیامبر نیز زبان قوم سخن می گفتند.

 

حجت الاسلام تقوی ادامه داد: ما معمولا حرف خودمان را می زنیم نه حرف خدا را. بلاغ مبین حجت را بر مخاطب تمام می کند.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: با همه بی انصافی ها درباره روحانیت هنوز هم این نهاد موثرترین و قدرت آن برترین است. هرگز قدرت نظامی جای قدرت معنوی روحانیت را نمی گیرد که نفوذ امام و رهبری شاهد این مدعاست.

 

در ادامه، حجت الاسلام والمسلمین سید محمد قمی نیز با بیان اینکه حق مردم شریف ایران بیش از خدماتی است که ما ارایه کرده ایم، تاکید کرد: به تعبیر مقام معظم رهبری هر هدف بزرگی با تبلیغ ممکن می شود و اساس برنامه راهبردی اسلام تبلیغ است، چنانکه انقلاب اسلامی محصول تبلیغ است.

 

رییس سازمان تبلیغات اسلامی اضافه کرد: باید تبلیغ و مبلغان به عرصه گره گشایی مسئله های امروز مردم و دولت پیش رو اعم از تولید و غیره ورود کنند، امری که متاسفانه از آن غفلت کرده ایم.

 

همچنین، حجت الاسلام والسلمین محمد مهدی ماندگاری در این آیین با بیان اینکه خدا را شاکریم که به برکت انقلاب اسلامی خواسته امام رضا یعنی احیای امر اهل بیت محقق شده است، گفت: نخ تسبیح این دستاوردها تبلیغ دین بوده است. اگر تبلیغ به آن مرتبه و جایگاهی که باید برسد، می تواند به مراتب آثار برتری را رقم بزند.

 

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه تبلیغ انواع و اقسامی دارد، اظهار کرد: فصل نخست تبلیغ، تبلیغ علمی است یعنی مستند، کاربردی و قابل فهم سخن گفتن. خوشبختانه به لطف الهی مردم در این 42 ساله عمر انقلاب بیش از هر زمان دیگر به عقلانیت و کاربردی بودن آموزه های دین پی برده اند.

 

وی ادامه داد: مرحله بعدی تبلیغ عینی است یعنی عمل به همان روایتی که می فرماید مردم را با قید زبان تان به دین دعوت کنید. در این مرحله ما نیازمند نمایش سیره اولیا و شهدا و صلحا به مردم هستیم.

 

حجت الاسلام ماندگاری در ادامه بیان کرد: مرحله سوم تبلیغ چشاندن لذت معرفت دینی به مخاطب است. در این سطح است که تواصیع به صبر و به حق محقق می شود چنانکه امام خمینی جوانان تربیت شده در دوره طاغوت را به مردان خدا در جبهه های دفاع مقدس تبدیل کردند.

 

وی با بیان اینکه چشیدن این لذت انسان ها را مصداق السابقون السابقون می کند، خاطرنشان کرد: 40 سال فرصت کمی برای مبلغان ما نبوده است باید بتوانیم اثرگذار باشیم و اسباب تعدیل در ظهور امام عصر (عج) را مهیا کنیم. خدا امام رضا (ع) را وسیله رضایت قرار داده و خوب است که به واسطه ایشان زندگی مورد رضای خدا را محقق کنیم.

 

علاوه بر این علیرضا زاکانی نیز با حضور در این آیین با اشاره به خاطره ای از دوران حضور خود در دفاع مقدس بیان کرد: قبل از عملیات کربلای 4 با تعدادی از رزمندگان در دارخوین راه می رفتیم. شهید سید علی توسلی عکسی از امام را که در حال خنده بود و دندان های ایشان را نشان می دهد روی سینه یکی از رزمندگان دید و با همان زبان عامیانه گفت حاضرم جانم را بدهم تا امام یک بار دیگر این گونه بخندد چون ایشان نایب امام زمان است و رضایت ایشان ناشی از ولایت امام عصر (عج) است.

 

رییس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مشکل جامعه ما این است که قدر ولی در آن ناپیداست. در جلسه چند ساعته با سید حسن نصرالله ایشان در همه آن ساعات توجه ویژه به مقام رهبری و ولایت داشت. وقتی نماینده مهریز از فلسفه موفقیت های وی پرسید سید حسن پاسخ داد چون ولایتمدار هستم، هرچه ولی بگوید اجرا می کنم و طوری فکر می کنم که مد نظر ایشان است.

 

زاکانی ابراز کرد: متاسفانه این نگاه در کشور ما قریب است و آن گونه که اسلام به ما آموزش داده تا به فکر امام و مردم باشیم، به خوبی عمل نکرده ایم.

 

وی در ادامه با بیان اینکه ما نیازمند ایجاد یک جریان اجتماعی قوی مبتنی بر ولایت و امام جامعه هستیم، خاطرنشان کرد: اگر این جریان درست عمل کند آن گاه مردم در هر انتخاباتی صحیح و بصیر عمل می کنند اما متاسفانه جای این جریان در کشور خالی است و باید در جمع های تبلیغی شکل بگیرد.

 

وی یادآور شد: امروز وظیفه بزرگی برای خدمت پیش روی ماست. برای انجام این وظیفه باید همه عناصر و دستگاه های انقلابی و مردم را نیز به میدان بیاوریم.

 

این گزارش می افزاید، حجت الاسلام رستمی نیز در این آیین با بیان اینکه مقام معظم رهبری انسان سازی را معلول جامعه سازی و جامعه سازی را معلول کادرسازی می دانند، تاکید کرد: تبلیغ باید از شخص محوری به سمت تربیت جمعی و جمع سازی برود. وقتی برای جمع اصالت قایل شویم آنگاه فردسازی نیز محقق می شود.

 

این کارشناس معنوی اضافه کرد: مرحوم آیت الله شاه آبادی می فرمود عرش الرحمان با قلوب منفرده ارتباط نمی گیرد بلکه با قلوب مجتمعه در ارتباط است. مبلغ ما برای تاثیرگذاری باید به سمت جماعت سازی برود یعنی تدبیر جمع به یک جماعت که به حبل الله وصل می شود همچنین تار و پود یک قالی که آن قالی را شکل می دهد.

 

وی با بیان اینکه اتصال به ولایت جماعت را شکل می دهد، ابراز کرد: امام خمینی (ره) در تقریرات فلسفه هویت انسانی را به جماعت تفسیر می کنند و می فرمایند انسان قوایی دارد که نماز سبب اجتماع این قوا می شود و امامین قوا قوه عادله است که همه قوا باید به آن اقتدا کنند. اینچنین است که عدالت در انسان ایجاد شده این جماعت به سمت ولایت می رود.

 

وی در پایان گفت: اگر مبلغ ما اساس کار را بر جماعت سازی بگذارد به انسان سازی و جامعه سازی نیز دست می یابیم.

 

گفتنی است، حجت الاسلام والمسلمین روح الله حریراوی، معاون سازمان تبلیغات اسلامی نیز در این آیین از آغاز رویداد ملی نشر خوبی ها خبر داد و بیان کرد: این عنوان از پیام امام خمینی (ره) در روز تاسیس سازمان تبلیغات اسلامی اتخاذ شده و با رویکرد مردمی سازی تبلیغ دین و نشر خوبی ها اجرا می شود.

 

کد خبر 1069142

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha