به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، «علی آبیاتی» امروز(2تیر) در گردهمایی منتخبین فهما کشور که با حضور «سعید سعادتی» معاون فرهنگی ستاد فهما و «مرتضی طاهریان» معاون ساماندهی و شبکه سازی ستاد فهمابه میزبانی مازندران در اردوگاه شهدای خرماکلا برگزار شد با تاکید براینکه همه فعالان فرهنگی در کانونهای مساجد باید انگیزه کار داشته باشند، اظهار کرد: برخی مسائل سبب آسیب در فهما میشود که در اجرای کارهای فرهنگی باید مورد توجه مسئولان ارشد کشوری قرار گیرد.
مدیر مسئول کانون فرهنگی هنری «معراج الصالحین» کاشان به عنوان نماینده کانونهای مساجد کشور مهمترین آسیب را شفاف نبودن مسائل مالی عنوان کرد و گفت: چرا برای اعطای تسهیلات و مبالغی که به عنوان هدیه به کانونهای برتر در نظر گرفته میشود باید به حساب واسطهای به نام استان واریز شود.
آبیاتی بازتاب فعالیتهای کانون های فرهنگی هنری مساجد در فهما را ضروری دانست و افزود: فعالیتهای فرهنگی به ویژه ورزشی در کانونهای فرهنگی هنری مساجد انجام میشود اما در دو سال اخیر به آن پرداخته نشد.
وی، در احصای آسیبهای موجود در فهما به نگاه متفاوت مسئولان ارشد بین کانونهای روستایی و شهری با کانونهای پایتخت پرداخت و گفت: تولیدات فرهنگی و هنری که در کانون مساجد یک روستا با امکانات کم ارائه میشود با همان کیفیت در کانونهای فرهنگی هنری مساجد تهران با امکانات ویژه هم تولید میشود اما نگاه متفاوت مسئولان و بیتوجهی به روستاها سبب بیانگیزه شدن فعالان فرهنگی شده است. لازم است این تفاوتها در فهما دیده شود.
آبیاتی نگاه سلیقهای داوران مسابقات را از دیگر موارد قابل توجه برای رفع آسیبها در فهما دانست و یادآور شد: لازم است شیوه ارزیابی داوری در جشنوارهها و مسابقات در پورتالی ارائه شود تا میزان سنجش در اختیار فعالان فرهنگی کانونهای مساجد قرار گیرد.
این نخبه فرهنگی در کانونهای مساجد کشور به 12 رواق فرهنگی که در کانون مساجد کشور تعریف شده است اشاره کرد و ادامه داد: لازم است برای ارائه فعالیت کیفی در گستره فعالیتهای فرهنگی با استفاده از افراد با تجربه کشوری دورههای آموزشی تخصصی جهت بهرهبرداری و پیاده سازی اهداف فهما در حوزههای مختلف برگزار شود.
نماینده مدیران کانونهای فرهنگی مساجد استان اصفهان(کاشان) توجه و بها دادن به کانونهای فرهنگی برتر را سبب پیشرفت کار فهما دانست و افزود: دادن امکانات لازم به کانونهای فرهنگی مساجد سبب اعتلای فرهنگ خواهد شد زیرا این کانونها برای اجرای برنامهها هزینههای گزافی میپردازند.
آبیاتی یکی دیگر از آسیبهای کانون مساجد را تک بعدی شدن در فعالیتهای فرهنگی عنوان کرد و گفت: در روند رقابتی شدن؛ کانونهای مساجد نباید از حالت سنتی خارج شوند زیرا تک بعدی شدن باعث بیکیفیت شدن فعالیت فرهنگی میشود.
این نخبه فرهنگی ثبت اعضای کانونهای فرهنگی روستایی و شهری را از دیگر موارد در روند اهداف فهما برشمرد و خاطرنشان کرد: راستی آزمایی فعالیتها، امتیازدهی باید بر اساس فعالیت تدریجی کانونها مد نظر قرار گیرد.
فعال فرهنگی کانون مساجد در استان اصفهان داشتن امنیت شغلی فعالان کانونی در روستاها و شهرها را مورد تاکید قرار داد و اظهار کرد: مدیران ستادهای شهری، استانی و عالی در اجرای فعالیت فرهنگی از حقوق و مزایا برخوردارند؛ انتظار است مدیران کانونهایی که در این جلسه حضور دارند هم از این مزایا بهره مند شوند و یا حداقل از مزایای بیمهای برای داشتن امنیت شغلی بهرهمند شوند.
آبیاتی ثبت گزارش مالی در سامانه، واریز شدن به موقع سرانه کانونهای مساجد و کیفی شدن جشنواره قرآنی مدهامتان را از دیگر موارد موجود برای رفع آسیبهای فرهنگی در رویداد فهما مطرح کرد و گفت: برخی جشنوارهها باید شهرستانی، استانی و بعد کشوری برگزار شود تا برای فعالان فرهنگی انگیزه ایجاد شود.
نظر شما