به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، دکتر افشین اسدی جمعه شب (۴ تیر) در برنامه مجازی «مطب در خانه» به سوالات کاربران پاسخ داد.
شخصی پرسید دوستی دارم که دانشجو و شدیدا درگیر درس است متاسفانه به دلیل درگیری كاری و درسی، هم برنامه غذایی نامرتبی دارد و هم ساعت وعده های غذای او نامرتب است. آیا شرایط كرونایی برای او خطرساز است؟ و آیا سیستم ایمنی بدن نیازمند برنامه غذایی مرتبی است یا همین که سه وعده حفظ شود کفایت می کند؟
دکتر اسدی گفت: ارکان سلامتی و حفظ سیستم ایمنی بدن بر مبنای استراحت خوب، تغذیه خوب، تحرک خوب و آرامش بنا شده و هرکدام از این ها را که شما سست کنید در حقیقت این تعادل را در معرض خطر قرار می دهید اما یادمان باشد بعضی وقت ها بعضی عادت های غلط چنان در درون ما نهادینه شدند که بدن با آن ها کنار آمده است.
پزشک مرکز درمانی در کرمان افزود: به طور مثال ساعت های خواب و بیداری که خیلی از ما ساعت ۱۰ شب نمی خوابیم که ۶ صبح بیدار شویم اما از صحت نسبی برخوردار هستیم؛ بنابراین سعی کنید عادت ها را در آن چهار مورد به استاندارد نزدیک کنیم.
وی اظهار کرد: اگر نتوانستیم، سعی کنیم حداقلِ انحراف از معیار را داشته باشیم و نرمال برخورد کنیم و سخت نگیریم و در این زمینه احساس سلامتی فرد و بررسی پزشکی و احیانا" آزمایشگاهی و شرایط روحی و روانی و جسمی او ملاک بسیار مهمی است در اینکه راه او درست است یا غلط و نیاز به اصلاح دارد؟
پزشک مرکز درمانی در کرمان در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه تست همسرم ۱۴ روز قبل مثبت اما تست من منفی شد؛ دو هفته را رعایت کردیم آیا می توانیم به زندگی معمولی برگردیم؟ خاطرنشان کرد: شما همین الان هم در زندگی معمولی هستید؛ کرونا یک قسمتی از زندگی ما شده اما متاسفانه بخشی از جامعه و مردم جهان بعد از ابتلا به کرونا به زندگی بر نمی گردند.
وی ادامه داد: تست همسرتان که مثبت شده، طبیعتاً الان دو هفته را گذرانده و تا مدتی هم ایمنی خواهد داشت و واکسن هم حداقل تا ۴ هفته نباید بزنند و در مورد شما شرایط تفاوتی نکرده و ممکن است همین امروز مبتلا بشوید زیرل در معرض ابتلا بودید و هستید.
دکتر اسدی در پاسخ به اینکه من شدیداً درگیر فوبیای کرونا هستم و اذیت می شوم؛ می خواهم مانند بقیه زندگی عادی داشته باشم؛ گفت: بحث اضطراب و فوبیا ترس غیرمنطقی است؛ مواجهه با ترس های غیرمنطقی آدابی دارد مانند دارویی که ما مصرف می کنیم؛ علم جامع این آداب نزد روانپزشک ها و روانشناسان است و فکر می کنم با توجه به اینکه یک نگرانی دائمی می تواند زندگی انسان را به شدت دچار تکانه کند حتما" برای برطرف کردن آن به خودتان اهمیت بدهید و مراجعه (به روانپزشک)داشته باشید.
وی در پاسخ به فرد دیگری که پرسید «با توجه به قرمز شدن کرمان و برگزاری کنکور، توصیه ای برای داوطلبان دارید؟» بیان کرد: در هرگونه تجمعی که ما ملزم به حضور در آن هستیم رعایت یکسری مسائل ضروری است؛ مهمترین آن حفظ فاصله اجتماعی است اینکه زیاد نزدیک هم نشوید، نزدیک هم صحبت نکنید، سرجای خود بنشینید و ماسکی را که می دانید با آن راحت هستید و ایمنی لازم دارد، استفاده کنید.
پزشک مرکز درمانی در کرمان در پایان گفت: نیازی نیست ماسک را تغییر جا بدهید لذا آنقدر با آن راحت باشید که ماسک را جا به جا نکنید و دست به آن نزنید و از وقتی هم که از سالن بیرون آمدید، ماسک را به دور بیندازید و تعویض کنید و مایعات مصرف کنید.
نظر شما