صرف ۲۴۰ میلیارد تومان اعتبار برای تامین زیرساخت های آب شرب/ آبرسانی سیار در روستاهای ایلام به ۱۸ روستا کاهش یافته است

تیموری با بیان اینکه میزان مصرف آب شرب در مناطق روستایی استان سه برابر میانگین استانداردهای کشوری است، گفت: تعداد روستاهای آبرسانی سیار در استان ایلام از ۱۲۵ روستا به ۱۸ روستا کاهش یافته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان ایلام، صبح امروز(۵ تیر) در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات استان ایلام، اظهار کرد: امسال یک سال خاص در زمینه تامین منابع آبی در استان است، در استان ایلام وضعیت بارش ها نسبت به سال گذشته ۴۵ درصد کاهش بارش داشته ایم و یکی از مهم ترین چالش های پیش روی آب و فاضلاب است که این خشکسالی در تاریخ ۵۰ ساله کشور بی سابقه است.

 

«نورالله تیموری» با بیان اینکه تاثیر این خشکسالی بر منابع آب زیرزمینی به نحوی است که در بیشتر چاه های تامین منابع آب شرب در استان، با افت سطح آب مواجه شده ایم و این کاهش حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد است، افزود: گرمای زودرس یکی دیگر از مشکلات پیش رو است، گرمای هوا امسال از انتهای فرودین ماه در استان شروع شده است، نوسان برق و افت فشار برق یکی دیگر از مشکلات است که به دلیل کمبود بارش ها در استان و کشور اتفاق افتاد است.

 

وی افزود: چالش بعدی کولرهای آبی به شمار می رود که در شهر ایلام نزدیک به ۸۰ هزار کولر آبی داریم که سرانه مصرف هر کولر ۲۵۰ متر مکعب است که این میزان به مصرف آب شرب در تابستان اضافه می شود، چالش بعدی فضای سبز است که مصارف بالایی را برای شرکت آب و فاضلاب ایجاد می کنند، بر اساس آمار شهرداری بیش از ۱۵۰ هکتار فضای سبز در شهر ایلام وجود دارد که به ازای هر هکتار ۲ لیتر و سالانه نزدیک به ۳۰۰ لیتر بر ثانیه در فضاهای سبز مصرف آب داریم و چیزی در حدود ۲۲۰ لیتر از آب شرب ایلام برای فضای سبز در سال استفاده می شود.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان ایلام یادآور شد: مصارف آب هم یکی از چالش های بعدی در استان به شمار می رود، میزان مصرف در جامعه روستایی ۱۲۰ لیتر است که در استان ایلام  در حال حاضر ۳۴۰ لیتر آب برای جمعیت روستایی استان تولید می شود که این میزان سه برابر استانداردهای جهانی است، در حوزه شهری نیز  میزان تولیدی آب  ۲۸۰ لیتر  است که این میزان نیز ۲ برابر استانداردهای کشور است.

 

وی بیان کرد: موضوع بعدی عدم رعایت مصرف صحیح آب است که برخی از مشترکین در خانه باغ ها، استفاده برای دام و شستشوی منازل و دیگر مصارف استفاده می کنند، باید گفت که آب در استان ایلام گرانترین آب در کشور است، به دلیل شرایط  کوهستانی و توپوگرافی که در سطح استان وجود دارد و از طرفی هم هزینه استهلاک زیاد است که آب استان ایلام به گرانترین آب در کشور تبدیل شده است، از طرفی دیگر  هزینه اجرای طرح های آب و فاضلاب هزینه بیشتری نسبت به سایر نقاط کشور است.

 

تیموری یادآور شد: قیمت تمام شده هر متر مکعب در استان ایلام در دو حوزه شهری و روستایی نزدیک به ۴ هزار تومان است اما آنچه که  از مشترکین بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی دریافت می شود نزدیک ۱۱۰۰ تومان است، موضوع مصرف آب در استان  متاسفانه نزد مشترکین رعایت نمی شود که انتظار می رود این امر مورد توجه مشترکان آب در تمام نقاط استان قرار گیرد.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان ایلام گفت: در برخی از روستاه های استان دام های از منابع آب شرب روستایی استفاده می کنند که نزدیک سه هزار نفر در این روستاها  و ۷۰ هزار دام داریم که آمار بالایی برای مصرف آب  به شمار می رود که از آب شرب استفاده می شودو  از دستگاه های متولی عشایر و مناطق روستایی درخواست داریم که شرایطی فراهم کنند که دام های این مناطق روستایی از منابعی غیر از منابع آب شرب برای مصارف دام استفاده شود.

 

وی بیان کرد: فرسودگی شبکه های آب یکی دیگر از چالش های پیش روی در حوزه آب استان است، قستمی از منابع آب استان در هدرفت شبکه ها از بین می رود و این مجموعه عوامل و چالش هایی است که با آن موجه هستیم،  در سال گذشته حدود ۲۴۰ میلیارد تومان در حوزه زیرساخت های آب در استان ایلام هزینه شده است و استان ایلام یکی از استان های پیشرو  در حوزه طرح های آبی در کشور است.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان ایلام بیان کرد: این شرکت در راستای توسعه زیرساخت های آبرسانی به ویژه در مناطق روستایی استان اقداماتی از جمله بهسازی ۳۷ دهنه چشمه، رفع ۲ هزار و ۴٠٠ مورد شکستگی شهری و روستایی، احداث ۱۰ باب مخزن آبی، تعویض ۶ هزار کنتور خراب و اصلاح و توسعه ۷۴ کیلومتر شبکه آب را به سرانجام رسانده است.

 

تیموری بیان کرد: با تلاش همه همکاران در سال های گذشته تلاش شده است که میزان آبرسانی سیار به روستاهای استان کاهش یابد که در سال های گذشته تعداد ۱۲۵ روستا از آبرسانی سیار استفاده می کردند که این میزان به ۱۸ روستا در استان ایلام کاهش یافته است.

 

وی ابراز کرد: شاخص بهرمندی در استان ایلام نسبت به متوسط کشور رشد خوبی داشته است و استان ایلام عملکرد بسیار خوبی در این حوزه داشته است که با همکاری همه مردم، مسئولان و رسانه های استان شکل گرفته است و سطح ارائه خدمات ارتقا پیدا کرده است، در حال حاضر ۱۰۰ درصد جمعیت شهری تحت پوشش خدمات آبرسانی قرار دارد و  ۵۵ درصد جمعیت شهری تحت پوشش خدمات فاصلاب قرار دارد.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان ایلام با اشاره به اینکه آب شهر ایلام از ۲ منبع اصلی چشمه های گل گل و سد ایلام تامین می شود، گفت: سال گذشته شکستگی خطوط انتقال آب موجب هدررفت ۹۰ میلیون لیتر آب در شهر ایلام می شد که با تعمیر آن ها اکنون آب خط لوله گل گل بدون هدررفت و دارای شرایط نرمال است.

 

 

تیموری در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به بحران آب در سال جاری، رسانه ها در اطلاع رسانی و افزایش آگاهی مردم نسبت به مسایل مربوط به آب و اشاعه رفتار صحیح مصرف آب نقش به سزایی دارند و از شهروندان درخواست می شود که توصیه های شرکت آب و فاضلاب استان را جدی بگیرند و این شرکت را در ارائه خدمات مطلوب به مشترکین یاری  کنند.

 

 

کد خبر 1070102

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha