عبور از بحران کمبود انرژی با رعایت مصرف در منازل

کاهش بارندگی‌ و کمبود آب سدها، کشور را با بحران کمبود انرژی مواجه کرده است اما به اعتقاد مسئولان و صاحبنظران، عبور از بحران کمبود انرژی با رعایت مصرف توسط مشترکان بویژه در منازل میسر است.

به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، انرژی کمبودش بحران‌زاست و امسال که ایران در شرایط سخت خشکسالی بسر می‌برد کمبود انرژی دامنگیر همه استان‌های کشور شده است.

 

کردستان به دلیل کاهش بارندگی‌ها با کمبود منابع آبی در پشت سدها و در نتیجه کاهش توان تولید برق روبروست.

 

این‌‌روزها اعمال خاموشی برق، ناشی از مصرف زیاد و گرمای هوا برای همه مشترکان مشهود است و افزایش مصرف برق به میزان مشخص و کاهش توان تولید برق در کشور  منجر به افزایش زمان خاموشی برق مشترکان شده است.

 

با توجه به افزایش دمای هوا در روزهای آینده میزان خاموشی‌ها نیز قطعا افزایش خواهد یافت اما مدیریت مصرف و همراهی مردم در این راستا قطعا اثرگذار خواهد بود تا بتوانیم از شرایط سخت عبور کنیم.

 

عبور از شرایط سخت تابستان امسال نیازمند همراهی مردم

 

هیوا لهونیان مدیرعامل شرکت توزیع برق استان کردستان در جمع اصحاب رسانه اعلام کرد: عبور از شرایط سخت تابستان امسال نیازمند همراهی مردم و اطلاع‌رسانی رسانه‌ها است و در این راستا باید همه کمک کنند.

 

وی با بیان اینکه سال قبل بارندگی کاهش یافت، افزود: نیروهای برق‌آبی که 13 هزار مگاوات هستند، بخش عمده آنها شامل 10 هزار تا 12 هزار مگاوات از مدار خارج شده و در حد دو تا سه هزار مگاوات برای شرایط حاد وجود دارد.

 

گرمای هوا از عوامل افزایش مصرف برق در کردستان

 

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان کردستان به عوامل افزایش مصرف برق در استان پرداخت و گفت: گرمای هوا از دلایل افزایش مصرف است که به دلیل استفاده بالا از سیستم‌های سرمایشی مصرف برق بالا رفته است.

 

لهونیان گفت: در سال‌های قبل حدود 30 تا 35 درصد برق در تابستان برای سیستم‌های سرمایشی مص ف می‌شد و اکنون نیز حدود 30 هزار مگاوات از 66 هزار مگاوات برق کشور برای سیستم‌های سرمایشی استفاده می‌شود که در چند روز اخیر به دلیل افزایش دما 66 هزار مگاوات برق مصرف شد که در تاریخ صنعت برق کشور بی‌سابقه بوده است.

 

وی بیان کرد: بیش از یک سوم مصرف برق کل کشور مربوط به استفاده از سیستم‌های سرمایشی است و‌ هر مانوری روی سیستم‌های سرمایشی در حل مشکلات موثر است.

 

لزوم صرفه‌جویی پنج هزار مگاواتی با کاهش استفاده از سیستم‌های سرمایشی

 

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان کردستان عنوان کرد: اگر 20 درصد یعنی پنج هزار مگاوات در مصرف برق سیستم‌های سرمایشی کشور صرفه‌جویی شود از بحران موجود عبور خواهیم کرد.

 

لهونیان با بیان اینکه آمارها نشان می‌دهد که با هر درجه افزایش دما در کشور یک‌هزار مگاوات به مصرف کل کشور افزوده خواهد شد، بیان کرد: باید ظرفیت‌ها را در کنار هم قرار دهیم تا بتوانیم از بحران عبور کنیم.

 

وی گفت: استفاده از ماینرها نیز مشکل دیگری در افزایش مصرف برق است و پیش‌بینی می‌شود در سطح کشور بین 3 هزار و 500 تا 5 هزار مگاوات مصرف ماینرها باشد.

 

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان کردستان با بیان اینکه اصحاب رسانه باید شرایط موجود را در کاهش انرژی به مشترکان اعلام کنند، افزود: مردم باید در مدیریت مصرف برق کمک حال شرکت برق باشند.

 

لهونیان اضافه کرد: سهمیه خاموشی هر استان مشخص است و سعی بر این است تا عادلانه بین مشترکان سهمیه خاموشی‌ها اعمال و مصرف مدیریت شود.

 

سنندج از چهار پست اصلی تغذیه می‌شود

 

وی با بیان اینکه سنندج از چهار پست اصلی تغذیه می‌شود، گفت: اگر برق به صورت محلات به محلات قطع نشود از سوی توانیر یک پست قطع خواهد شد که برای مراکزی همچون بیمارستان‌ها دردسرساز خواهد بود.

 

وی اضافه کرد: برخی از شهرهای استان از جمله دیواندره، بانه و کامیاران از یک پست برق تغذیه می‌شوند که اگر یک پست قطع شود کل برق شهرستان خاموش خواهد شد.

 

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان کردستان افزود: خاموشی محلات برق در استان کردستان و سایر استان‌ها باعث جلوگیری از خاموشی برق در کل کشور خواهد شد چرا که اگر برق یک منطقه و محله خاموش شود با بازه زمانی 15 دقیقه‌ای برق دوباره وارد مدار خواهد شد اما اگر برق کل کشور قطع شود دو روز تا روشن شدن خاموشی‌ها زمان نیاز است.

 

لهونیان با بیان اینکه تولید و مصرف باید برابر باشند، افزود: اگر مصرف بیش از تولید شود بی‌شک خاموشی اعمال خواهد شد وگرنه کل کشور دچار مشکل خواهد شد.
 

عدم قطعی برخی محلات به دلیل وجود بیمارستان‌هاست

 

وی تصریح کرد: عدالت در خاموشی رعایت خواهد شد اما برق برخی محلات اطراف بیمارستان‌ها با کمترین خاموشی روبروست و ایستگاههای پمپاژ و مراکز اینترنتی که عامل کسب و کار هستند نیز برای رعایت رفاه مردم از خاموشی‌ها مصون خواهند بود.

 

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان کردستان خاطر نشان کرد: برنامه‌های خاموشی برای تمامی مخاطبین از طریق سامانه پیامکی، کانال‌های تلگرامی و فضای مجازی اطلاع‌رسانی می‌شود اما برخی اوقات برنامه‌های خاموشی به صورت لحظه‌ای از سوی مرکز اعلام می‌شود و امکان اطلاع‌رسانی سریع به مشترک وجود ندارد.

 

به گفته لهونیان، تلاش بر این است خاموشی‌ها مدیریت شود و خاموشی‌ها در روز متمرکز شود که ممکن است تا پایان شهریور استمرار یابد.

 

وی مصرف کل کشور 66 هزار مگاوات است و پیش بینی این است پنج هزار مگاوات افزایش مصرف به دلیل وجود ماینرها در کشور باشد که در کردستان این رقم حدود 50 مگاوات است.

 

وی با ییان اینکه ماینرهای مجاز تا پایان تابستان نمی‌توانند فعالیت کنند، افزود: ماینرهای غیرمجاز نیز باید شناسایی شوند تا زمینه کاهش مصرف برق فراهم شود.

 

مردم در شناسایی ماینرها شرکت برق را یاری دهند

 

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان کردستان از مردم خواست در صورت مشاهده فعالیت ماینر در هر محله‌ای به شرکت برق گزارش دهند و از طرح تشویقی برخوردار شوند.

 

لهونیان گفت: برای معرفی هر ماینر توسط مردم 300 هزار تومان تشویقی پرداخت خواهد شد.

 

وی با بیان اینکه 264 دستگاه ماینر در دهگلان کشف شده است، اضافه کرد: از اسفند ماه تاکنون 763 دستگاه ماینر در استان شناسایی شده است که برآورد شده 2.3 مگاوات برق مصرفی این ماینرها باشند.

 

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان کردستان مشترکان مصرف برق استان کردستان را نیز حدود 700 هزار مشترک دانست و گفت: اگر هر مشترک 100 وات در مصرف برق صرفه‌جویی کند از بحران امسال عبور خواهیم کرد.

 

لهونیان به مصرف شبانه‌روزی برق در استان پرداخت و خاطر نشان کرد: شبانه 520 مگاوات و روزانه 430 مگاوات برق در استان مصرف می‌شود و براساس پیش‌بینی‌عای صورت گرفته خاموشی‌های شب تا 10 روز آینده به اتمام می‌رسد و خاموشی روز تا 15 شهریور ادامه می‌یابد.

کد خبر 1073765

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha