به گزارش خبرگزاری شبستان، روز جمعه قیمت نفت برای دومین روز افزایش داشت در حالی که بازار به کاهش موجودی ایالات متحده واکنش نشان داد و نشانه های تقاضای شدید آسیا از طرف چین و هند در حمایت از این افزایش بود. معاملات آتی نفت خام برنت با ۱.۴۳ دلار یا ۱.۹۳ درصد افزایش به ۷۵.۵۵ دلار رسید.
معاملات آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت با ۱.۶۲ دلار یا ۲.۲ درصد افزایش تا ۷۴.۵۶ دلار رشد کردند. به گفته یک تحلیل گر ارشد؛ با افت تاریخی موجودی نفت آمریکا و چشم انداز بازگشت نفت ایران به بازار، بازار در حال پافشاری است. هنوز هم، با وجود نوسان های قابل توجه روزانه، قیمت ها، این هفته کمتغییر کمی داشتند. اوایل هفته با به هم خوردن گفتگوهای تولید اوپک پلاس، قیمت ها کاهش یافت.
ذخایر نفت خام و بنزین ایالات متحده کاهش یافت و تقاضای بنزین به بالاترین میزان خود از سال ۲۰۱۹ رسید، روز پنجشنبه اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده اعلام کرد که این سیگنال نشان دهنده افزایش قدرت در اقتصاد است. گفته می شود که بازار نفت آمریکا تحت فشار است. با این اوصاف، تنها راه جلوگیری از ضررهای بعدی، مهار تهدید جنگ قیمت اوپک پلاس است.
این نگرانی وجود دارد که اعضای گروه اوپک پلاس وسوسه شوند که ازمحدودیت های تولید خود طی همه گیری COVID-۱۹ صرف نظر کنند، با اینکه گفتگوها بین تولید کنندگان بزرگ عربستان سعودی و امارات متحده عربی به بن بست رسیده است. این دو متحد اوپک بر سر توافق پیشنهادی که می توانست نفت بیشتری به بازار بیاورد با هم اختلاف دارند.
روز چهارشنبه منبعی از اوپک پلاس گفت: روسیه در تلاش برای دستیابی به توافق در جهت افزایش تولید بود. کاخ سفید روز سه شنبه گفت: ایالات متحده با مقامات عربستان سعودی و امارات گفتگوهای مهمی داشته است.
گفته می شود: جنگ قیمت ها همیشه کوتاه مدت هستند وهیچ کس در بلند مدت پیروز نمی شود. به نفع اوپک پلاس است که با امارات متحده عربی و سایر عرضه کنندگان کنار بیاید تا در چارچوب این معامله کمی بیشتر تولید کند. گسترش جهانی نوع دلتای ویروس کرونا و نگرانی از این که بتواند بهبود اقتصادی در جهان را متوقف کند هم بر قیمت نفت نیز تاثیرگذار است.
نظر شما