به گزارش خبرگزاری شبستان از قم به نقل از آستان مقدس حضرت معصومه سلامالله علیها، حجت الاسلام والمسلمین حبیب الله فرحزاد در سخنرانی حرم مطهر بانوی کرامت با اشاره به آغاز ذیالحجه، این ماه را ماه امامت و ولایت دانست و اظهار کرد: از اول ذی الحجه تا عید قربان دهه مهمی است و پیامبر (ص) فرمودند که در هیچ ایامی عبادت نزد خدا محبوبتر از این دهه نیست.
وی با بیان اینکه هیچ ماهی مانند ذی الحجه مناسبت های فراوان در رابطه با اهل بیت(ع) نداریم، گفت: اول ذی الحجه ازدواج امیرالمؤمنین(ع) با حضرت زهرا سلام الله علیها و هفتم ماه شهادت امام باقر علیه السلام نهم ماه روز شهادت حضرت مسلم و روز بزرگ عرفه است و بهترین وقت برای دعا است و سد الابواب، دهم روز عید قربان و اعلان سوره برائت توسط امیرالمؤمنین(ع) بعد از فتح مکه است.
استاد حوزه علمیه ادامه داد: بعد از عید قربان نزول آیه فدک، ولادت امام هادی علیه السلام و عید بزرگ غدیر از جمله مناسبت های این ماه است که باید هر کدام از ما برای این عید بزرگ کاری انجام دهیم و پیامبر(ص) در روز عید غدیر فرمودند که واجب است این پیام غدیر را حاضران به غائبان و پدران به فرزندان تا روز قیامت اعلام کنند.
وی با بیان اینکه تمام اعمالی که ما در عید نوروز انجام می دهیم مانند دید و بازدید، پوشیدن لباس نو و تمیز، صله رحم، اطعام دادن و … در روایات برای عید غدیر بیان شده است، افزود: امام هشتم(ع) فرمودند در غدیر دل هر مرد و زن مؤمن را شاد کنید بنابراین باید یک جشن جهانی صورت بگیرد.
فرحزاد تصریح کرد: امام صادق علیه السلام سه بار قسم جلاله خوردند و فرمودند «خداوند در عالم روزی را بالاتر از غدیر خم خلق نکرده است» زیرا زحمات تمام انبیاء در این روز به ثمر نشست و دین کامل شد و خداوند به پیامبر می فرماید اگر ابلاغ ولایت امیرالمؤمنین(ع) را انجام ندهی رسالتت را انجام نداده ای.
وی با بیان اینکه خداوند دو برابر شب قدر و ماه مبارک رمضان در عید غدیر افراد را می آمرزد، گفت: برای اطعام هیچ روزی ثواب بالاتری از روز عید غدیر ندارد و کسی که عید غدیر به یک مؤمن اطعام دهد مانند این است که تمام انبیاء، امامان و صدیقان عالم را مهمان کرده است.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه ما برای تبلیغ غدیر کم گذاشتیم، گفت: همه ما باید از خودمان مطالبه کنیم که برای غدیر چکار کرده ایم و باید همه ما وظیفه خود را در رابطه با تبلیغ و گرامیداشت عید غدیر انجام دهیم.
وی با اشاره به دیگر مناسبت های ماه ذیالحجه که در رابطه با امامت و ولایت است، گفت: نزول آیه معارج در رابطه با دشمنان حضرت علی علیه السلام، ولادت امام هفتم(ع)، نزول آیه تطهیر، نزول آیه مباهله، نزول سوره هل اتی و نزول آیه ولایت که امیرالمؤمنین(ع) در رکوع انگشتر به فقیر دادند همگی در این ماه اتفاق افتاده است و این ماه را به ولایت و امامت گره زده است.
فرحزاد در ادامه با اشاره به روایتی از امام جواد علیه السلام گفت: تکیه بر خداوند بهای هر چیز گرانقیمت و نردبانی برای رسیدن به هر بلندی و آرزویی است و کسی که با خدا خود را بی نیاز کند مردم محتاج او میشوند و او محتاج مردم نخواهد شد.
نظر شما