خبرگزاری شبستان-اصفهان: بهداشت و سلامتی از مقوله های مهم جامعه است و باید در شرایط فردی و اجتماعی مورد توجه قرار گیرد چرا که هر بی توجهی سلامتی را مورد تهدید قرار می دهد.
تلاش برای تحقق این مقوله مهم نیز به همت و همکاری عمومی نیاز دارد و این موضوع نباید متوجه یک وزارتخانه و یک نهاد دانشگاهی باشد بلکه باید همه به این مسئله مهم توجه کنند و خط اشاره آن به نقطه خاصی نباشد.
تامین بهداشت و سلامت محیط های عمومی ضرورت بیشتری به لحاظ فراگیری موضوع دارد که هم باید مفاهیم سلامتی را منتقل کنند و همه نوع خدمات آنان نباید به بهداشت عمومی آسیب بزند.
مساجد به عنوان مراکز اجتماعی مردم و محل های عمومی، نیازمند رعایت بهداشت برای سلامت جامعه است که این ضرورت متوجه متولیان، مردم و نهادهای متولی است.
هیات امنا، خادم و متولیان بخش های فرهنگی مساجد باید این موضوع مهم را در حوزه های مختلف مورد اقبال و توجه قرار دهند تا اینکه یک خطا کوچک موجب آسیب به سلامتی آنان نشود.
نظارت بهداشت و درمان نیز بر این مهم همراه با سازمان اوقاف و امور خیریه قطعا به پیشرفت کار کمک خواهد کرد که در صورت کوتاهی برخی از متولیان مساجد، بهداشت عمومی تهدید نشود.
*ابعاد مختلف بهداشت مساجد
تهیه و توزیع مواد غذایی در قالب پذیرایی غذا و نوشیدنی ها، بهداشت آبسردکن، بهداشت محیط و محل اقامه نماز و مراسمات، ذبح گوسفندان، طبخ غذا و سرویس بهداشتی از جمله مواردی است که باید در بهداشت مورد توجه قرار گیرد.
تامین آب گرم و مواد شوینده و ضدعفونی کننده در مسجد برای ارتقا سلامت نیاز است و شستشو سرویس های بهداشتی از اهمیت خاصی برخورد است.
کمک مردم در تامین و خرید مواد شوینده سهم مهمی در تامین بهداشت عمومی دارد که این موضوع در راستای سلامت نمازگزاران و اقامه نماز است.
*تهیه و توزیع مواد شوینده در مراکز دینی
سرپرست معاونت فرهنگی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان گفت: تهیه و توزیع مواد شوینده در مراکز دینی از محل درآمد مردمی و کمک واقفین انجام می شود.
حجتالاسلام «ولی الله روان« افزود: درآمد برخی از موقوفات با نیت تامین نیازهای مواد شوینده در مراکز دینی است که واقف اهمیت سلامت جامعه و نمازگزاران را مد نظر داشته است.
وی با بیان اینکه هیات امنا و خادمین باید در تامین این مواد بهداشتی توجه کنند، تصریح کرد: مواد ضدعفونی کننده نیز برای پیشگیری از شیوع کرونا نیز مورد نظر است.
سرپرست معاونت فرهنگی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان به فعالیت بیش از 2 هزار خادم در اماکن مذهبی مثل مساجد و بقاع متبرکه اشاره کرد و اظهارداشت: این افراد به صورت ثابت، نیمه وقت و فصلی همکاری دارند که مسائل بهداشتی جز فعالیت آنان است.
وی اضافه کرد: مردم در تامین نیازهای بهداشتی و نظافت مساجد همکاری خوبی دارند و برای آنان نقش مهمی دارد.
*نظارت بهداشتی بر فعالیت های مساجد
رئیس مرکز بهداشت استان اصفهان به نظارت های این مرکز بر مراکز مذهبی اشاره کرد و گفت: دوره های آموزشی نیز علاوه بر نظارت ها برای خادمین و هیات امنا مساجد برگزار می شود.
«کمال حیدری» ادامه داد: در این خصوص وضعیت خوبی وجود دارد که البته مردم باید نسبت به مسائل بهداشتی خود و مراکز عمومی هم دغدغه داشته باشند ودر حفظ آن بکوشند.
وی اضافه کرد: در دوران کرونا این نظارت ها افزایش یافته و آموزش مردم نیز صورت گرفته است.
نظر شما