از حل مشکل چندشغله بودن ائمه جماعات تا مقابله با دولتی شدن مساجد

اهتمام به استقلال مساجد، حل مشکل چند شغلی ائمه جماعات، تقویت نگاه ارزشی نسبت به خانه های خدا،توجه به معیشت ائمه جماعات،فراهم کردن زمینه ازدواج آسان جوانان،تحقق عدالت اجتماعی از جمله محورهایی است که اهالی مسجد از رئیس جمهورو دولت آینده انتظار دارند.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، با برگزاری سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری، اهالی مسجد همانند دیگر مردم و اقشار جامعه از رئیس جمهوری آینده مطالبات و خواسته هایی دارند، در همین راستا در سلسله گفت و گوهایی از ائمه جماعات مساجد مطالبات و خواسته های آنها را از رئیس دولت سیزدهم جویا شدیم که در ادامه نظرات تعداد دیگری از امامان جماعت مساجد را در این زمینه می خوانید:

 

اهتمام به رویکرد «مساجد نباید دولتی شوند»

 

حجت الاسلام «محسن کرمانی»، در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به مطالبه اهالی مسجد از دولت سیزدهم اظهار کرد: یک قانون نانوشته کلی در مورد مساجد است وجود دارد «مساجد نباید دولتی شوند» و دولت نباید برای هزینه امورات مسجد بودجه در نظر بگیرد، لازم است که این موضوع در دولت سیزدهم هم مورد توجه باشد. چراکه دولتی شدن مساجد موجب می شود خانه های خدا استقلال‌شان را از دست بدهند.

 

مدیر ناحیه شهید باهنر مرکز رسیدگی به امور مساجد بیان کرد: ضرورت دارد، که رئیس جمهور و اعضای دولت مسجدی باشند و در مساجد رفت و آمد داشته باشند، حضور دولتی ها در مسجد موجب می شود که مردم بتوانند مشکلاتشان را به راحتی با آنها در میان بگذارند. با توجه به اینکه مساجد بهترین ظرفیت برای ارتقای سطح فرهنگ جامعه محسوب می شوند،بنابراین ضرورت دارد که دولتمردان از این پایگاه برای کاسته شدن ناهنجاری های فرهنگی و اجتماعی جامعه بهره ببرند.

 

حجت الاسلام کرمانی با تاکید بر ضرورت مسجد محوری در جامعه گفت: اهتمام به موضوع مسجد محوری زمینه ساز حل بسیاری از مشکلات حتی در زمینه اقتصادی می شود.

 

نگاه ارزشی نسبت به مساجد تقویت شود

 

حجت الاسلام«صادق غلامی»، در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: معتقدم که مساجد باید در همه امور محور باشند، اگر این ظرفیت و قابلیت در مساجد ما ایجاد شود و امام جماعت، مامومین و مسئولین به مسجد در جایگاه واقعی خود نگاه کنند، اثرات قابل توجهی در محورهای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و تربیتی خواهند داشت، ما تجربه اثرگذاری مساجد را در دوران دفاع مقدس و در حل بحران های مختلف دیده ایم، بنابراین در گام دوم انقلاب هم می توانیم در ابعاد مختلف به مساجد تکیه کنیم.

 

امام جماعت مسجد مفتخر واقع در قیطریه افزود: ضرورت دارد که دولت آینده، نگاه ارزشی که در اوایل انقلاب مردم، مسئولین و سازمان ها نسبت به مساجد داشتند را تقویت کنند.

 

وی با اشاره به اینکه مساجد نیازمند امکانات نیستند، گفت: اگر موانع و مشکلات مساجد برداشته شود، خودشان می توانند شتاب دهنده و پیشرو در همه امور باشند و می توانند در محلات در محورهای مختلف اثربخش باشند.

 

تنها کار امام مسجد مدیریت خانه خدا باشد

 

حجت الاسلام«مصطفی رئیسی» در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، بحث ازدواج جوانان را یکی از موضوعات مهمی دانست که باید دولت آینده در مورد آن برنامه ریزی جدی داشته باشد و گفت: فراهم کردن اشتغال برای جوانان می تواند، راهگشای حل مشکلات اقتصادی جوانان و نیز ازدواج آنها را فراهم کند.

 

امام جماعت سابق مسجد جامع درکه با اشاره به رسیدگی به مشکلات معیشتی مردم بیان کرد:بسیاری ازخانواده ها امروز به دلیل مشکلات اقتصادی توان پرداخت هزینه های معیشتی را ندارند، حمایت جدی دولت از معیشت مردم هم باید در اولویت کاری دولت آینده قرار گیرد.

 

وی بر لزوم حمایت از مساجد و ائمه جماعات تاکید کرد و گفت: امروز بسیاری از ائمه جماعات مساجد به دلیل اینکه چندشغله هستند، نمی توانند در مساجد ساعات بیشتری حضوری یابند و پاسخگوی سوالات و مشکلات مردم باشند، امام مسجد باید تنها شغلش امامت مسجد باشد و برای تامین معیشتش مشکلی نداشته باشد، در این صورت است که با فراغ بال می توان ساعات طولانی از روز در مسجد حضور یابد و محور برنامه های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی محله باشد.

 

حجت الاسلام رئیسی همچنین بر لزوم حمایت مسئولین از مساجد تاکید کرد و افزود: در حال حاضر بسیاری از مساجد در اجرای برنامه ها نیازمند حمایت هستند، بدون حمایت های دولتی و تنها با کمک های مردمی نمی توان برای برنامه های مسجد برنامه بلند مدت تدوین کرد.

 

تحقق عدالت اجتماعی

حجت الاسلام «محمدرضا خطیب»، در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با تاکید بر تحقق عدالت اجتماعی در جامعه گفت: با برقراری عدالت اجتماعی بسیاری از مشکلات و کاستی ها در زمینه اقتصادی، معیشتی و اجتماعی برطرف خواهد شد.

 

امام جماعت مسجد جامع امیرالمومنین(ع) (واقع در اتوبان شهید باقری) اضافه کرد: معضل بی حجابی و بی توجهی به فرهنگ اسلامی یکی دیگر از دغدغه های اهالی مسجد است که برای حل این موضوع باید در دولت آینده برنامه ریزی داشت، زیرا که مسئله بی حجابی و ولنگاری اجتماعی دغدغه بسیاری از متدینین جامعه است.

 

وی بر لزوم استقلال مساجد در دولت آینده تاکید و خاطر نشان کرد: مساجد نباید دولتی شوند و باید زمینه اداره مساجد توسط خود مردم صورت گیرد چراکه از صدر اسلام تاکنون خانه های خدا پایگاه مردمی برای رسیدگی به امور مردم بوده و مردم مساجد را پناهگاه و مامن خود دانسته اند.

 

کد خبر 1075502

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha