خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد: مسجد رحمتیه (واقع در تهران، خیابان پیروزی، ابتدای خیابان شکوفه) سابقه ای طولانی در نشر معارف دینی و خدمت به آحاد مردم دارد. پایگاه مقاومت بسیج آن یکی از فعال ترین پایگاه ها در سطح منطقه شکوفه و خیابان پیروزی است.
توزیع بیش از چهار بسته معیشتی در دوره کرونا
با شیوع ویروس کرونا بسیجیان مسجد رحمتیه آستین های همت را بالا زده و علاوه بر ضد عفونی کردن مستمر محلات شکوفه و پیروزی، در تهیه و توزیع کمک های مومنانه همسو با فرمایش مقام معظم رهبری در اجرای رزمایش مواسات و همدلی فعال شدند که به گفته حجت الاسلام مقصودعلی از روحانیون فعال و از نواب امام جماعت این مسجد، تاکنون بیش از چهار هزار بسته معیشتی طی دوره شیوع این ویروس میان نیازمندان توزیع کردند. همچنین بیش از بیست هزار عدد از اقلام بهداشتی همچون ماسک، دستکش، محلول ضد عفونی کننده میان نمازگزاران مسجد رحمتیه و همچنین خانواده های نیازمند و مراکز درمانی فعال در مبارزه با کووید 19 توزیع کردند. روند توزیع بسته های ارزاق میان محرومان توسط اهالی مسجد رحمتیه همچنان ادامه دارد که نوبت بعدی آن همزمان با دهه ولایت و امامت است.
پایگاه مقاومت بسیج مسجد رحمتیه از اوایل تابستان 1399 و به منظور کمک به بیماران دارای بیماری های خاص و کرونایی، طی فراخوانی اقدام به جمع آوری داروهای مازاد و اضافه تاریخ دار اهالی محلات شکوفه و پیروزی کرده است که به گفته مزینانی، خادم این مسجد، استقبال مردم از این طرح بسیار زیاد بوده و تاکنون مقادیر فراوانی از داورهای قابل استفاده به دست بسیج مسجد رحمتیه رسیده است.
هیئت نوجوانان، بازوی امام جماعت مسجد رحمتیه است
مسجد رحمتیه در کنار داشتن پایگاه بسیج فعال، هیئتی ویژه نوجوانان دارد که اعضای این هیئت علاوه بر مشارکت در برگزاری برنامه های مناسبتی، در دوره کرونا بازوی امام جماعت این مسجد در شناسایی نیازمندان جدید و گردآوری کمک های مردمی بودند. این هیئت که برای خود دفتری در حیاط این خانه خدا و تابلو و نشانی در شبستان مسجد رحمتیه دارد هر هفته سه شنبه ها پس از اقامه نماز مغرب و عشاء مجلس روضه و وعظ برپا می کند. این هیئت که به گفته حجت الاسلام والمسلمین سید مصطفی شکری، در اواخر دهه هشتاد در مسجد رحمتیه راه اندازی شد، با داشتن نیروهای پرتلاش، باانگیزه و متدین در برگزاری برنامه های مختلف این مسجد و خدمت به آحاد مردم بسیار موثر و نقش آفرین است.
مسجد رحمتیه در کنار همه اینها از وجود امام جماعتی سود می برد که قبل از رسیدن به سن هفتاد سالگی، سه نوبت در این مسجد نماز جماعت را اقامه می کرد و چند سالی است که صبح ها روحانی دیگری اقامه جماعت در این خانه خدا می کند. حجت الاسلام والمسلمین سید مصطفی شکری که از استادان نام آشنای حوزه علمیه تهران و حدود 14 سال مدیر مدرسه علمیه شیخ جعفر در جنوب تهران بود، همه روزه در دو نوبت ظهر و شب، علاوه بر اقامه نماز جماعت و سخنرانی، پاسخگوی سوالات شرعی مردم است.
مسجد رحمتیه از وجود روحانی تمام وقت و باسواد سود می برد
وی بنابر درخواست نمازگزاران مسجد رحمتیه، اقامه نماز قضا و جعفر طیار نیز می کند و به گفته قاسم مزینانی، خادم این مسجد، حاج آقا زندگی خود را وقف اهالی این خانه خدا کرده است. از همه این نکات مهم که بگذریم، شاید مهم ترین نکته درباره امام جماعت مسجد رحمتیه این باشد که وی ادعیه ای همچون توسل و کمیل را از حفظ قرائت می کند و طبق مشاهده خبرنگار ما مراسم دعای کمیل این مسجد با ادعیه خوانی حاج آقا شکری، در فضایی بسیار معنوی و با حضور گسترده مردم برگزار می شود. دعاخوانی این روحانی کاملا شبیه ادعیه خوانی حجت الاسلام والمسلمین حسین انصاریان است، البته این به معنا نیست که این روحانی از استاد انصاریان تقلید می کند. حجت الاسلام والمسلمین شکری، حافظه خوب و انرژی زایدالوصف خود در قرائت از حفظ دعای کمیل در سن هفتاد سالگی را عنایت و لطف خداوند می داند.
اختصاص امتیاز به حافظان ادعیه و مناجات و زیارات
حالا که از دعا گفتیم بد نیست بدانید که هر فردی که دعاهای کمیل، ندبه، عهد، توسل، جوشن کبیر، آل یاسین و سمات و زیارت نامه های جامعه کبیره، امین الله و عاشورا و مناجات مسجد کوفه و منظومه را حفظ کند، از سوی پایگاه بسیج و هیئت نوجوانان مسجد رحمتیه مورد تشویق قرار می گیرد و هدایای مادی و معنوی به وی اهدا می شود. به این مظنور جدولی تهیه شده است که برای مثال حفظ دعای کمیل، بیست و پنج هزار امتیاز و حفظ مناجات مسجد کوفه، پانزده هزار امتیاز دارد.
مسجد رحمتیه در کنار استفاده حداکثری از وجود نمازگزاران خود، تلاش دارد از ظرفیت نهادها و مراکز دینی و فرهنگی موجود در محله شکوفه و خیابان پیروزی نهایت استفاده را ببرد از همین رو حدود دو ماه است با همکاری دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی در تهران (واقع در خیابان شکوفه، روبروی مسجد رحمتیه) جلسات روضه و سخنرانی مذهبی را صبح روزهای پنجشنبه از ساعت هشت تا ده صبح برگزار می کند. همچنین از ظرفیت دفتر این مرجع تقلید در توزیع کتب مذهبی میان اهالی محل به ویژه دانش آموزان و دانشجویان نیز بهره می برد.
همدلی حرف اول و آخر را در مسجد رحمتیه میزند
سخن آخر اینکه، شور و نشاطی که طبق مشاهده خبرنگار ما در طول روز در مسجد رحمتیه وجود دارد حاصل همدلی تمام کارگزاران آن اعم از امام جماعت، هیئت امنا، خادم، بسیجیان و هیئتی ها است. قطعا برگزاری این همه برنامه های متنوع و جذاب حاصل این وحدت رویه در میان اهالی پرتلاش و متدین این خانه خدا است.
نظر شما