به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، در آستانه عید سعید قربان و سالگرد قمری شهدای فاجعه منا منا، حجتالاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، آقای علی رضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت و مهندس سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید و امورایثارگران عصر روز یکشنبه( 27 تیرماه) از موزه مرکزی شهدا بازدید کردند.
براساس این گزارش، سردار یعقوب سلیمانی معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران، دکتر رحیم نریمانی مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران و جمعی از مدیران بنیاد شهید و امور ایثارگران در این بازدید میهمانان را همراهی می کردند.
سرپرست حجاج ایرانی در این بازدید اظهار داشت: به منظور پاسداشت یاد شهدای انقلاب اسلامی، شهدای دفاع مقدس، شهدای مدافع حرم و شهدای جهان اسلام به ویژه شهدای مکه مکرمه و منا در ایام سالروز شهادتشان از موزه شهدا بنیاد شهید انقلاب اسلامی بازدید کردیم.
وی با تقدیر از ساخت موزه شهدا، این کار را بسیار ارزشمند و ماندگار دانست و تصریح کرد: این موزه در زمان خودش ابتکار به جا و خوبی بود، باید یاد شهدا را همیشه گرامی بداریم، جامعهای که با شهدا زندگی میکند، حیات دارد، اگر جامعه از یاد شهدا و آرمان آنها تهی شد، آن جامعه شکست میخورد. امام راحل نیز فرمودند«جامعهای که شهادت دارد، اسارت ندارد» بنابراین شهادت عامل قوی و پیشران جامعه است، یادشهدا هم این قدرت و اعجاز را دارد که جامعه را از رکود و واماندگی نجات دهد.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت خاطرنشان کرد: عزیزان بنیاد شهید، زحمات زیادی در جمع آوری آثار شهدا متحمل شدهاند، که جای قدردانی و تشکر دارد؛ اما باید دانست که موزه به عنوان یک مرکز فرهنگی برای توسعه فرهنگ هر جامعه به شمار میآید، بنابراین موزه شهدا باید بهگونه طراحی، توسعه و گسترش یابد که این ویژگیها را در خود جای دهد.
وی یادآور شد: یکی از پیشنهادهایی که در زمینه موزهداری باید رعایت کرد، شیوه عرضه آثار و یادمان شهدا در گالری ها و غرفههای موجود و ارائه پیام شهداست؛ شایسته است خادمان خانواده معزز شهدا در بنیاد شهید تلاش کنند که این موزه به عنوان یک اثر فاخر در جهان شناخته شود به گونهای که شاهد حضور مهمانان خارجی از کشورهای مختلف باشیم.
سرپرست حجاج ایرانی گفت: موزه شهدا باید دارای پیام و انتقال مفاهیم ماندگار باشد که هر بازدیدکننده پس از حضور در این مکان مقدس، تغییر رویکرد معنوی در او رخ دهد، بنابراین بهرهگیری از ابزار مختلف هنری و فرهنگی جهت معرفی آثار شهدا و حفظ آن در این مکان ارزشمند بسیار تاثیرگذار است و نباید از این نگاههای فرهنگی غفلت کرد.
وی تصریح کرد: وقتی کسی به موزه شهدا میآید باید با مشاهده هر غرفه از آن تدبر و تفکری در ذهن او نقش ببندد و به این آثار و پیام آن بیاندیشد، همه اینها نیاز به عرضه هنرمندانه آثار با نگاه روانشناسانه مخاطب دارد که ضروریست به این مهم بیش از گذشته پرداخته شود.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه باید قابلیتهای مختلف در ظاهر معماری و سازه این موزه و نحوه ارائه آثار مد نظر قرار گیرد، یادآور شد: چینش غرفهها، جایگاه و آثار شهدا، هرکدام دارای ویژگی خاصی است که برخی از شهدا در دوران انقلاب اسلامی و برخی قبل از انقلاب بودهاند همه آنها آثار ماندگاری از خود به جای گذاشتهاند که باید در چینش غرفهها به این مهم توجه ویژهای داشت. توجه به اصناف مختلف شهداء مقاطع مختلف انقلاب اسلامی، عملیاتهای دفاع مقدس و شهدای جهان اسلام و مقاومت بین الملل اسلامی می تواند این مرکز را پربار و نمونه در جهان ارائه کند.
علیرضا رشیدیان نیز در این بازدید با گرامیداشت یاد شهدای مظلوم جمعه خونین، مسجدالحرام و فاجعه منا، مظلومیت را خصیصه این شهدا عنوان کرد و گفت: این زائران برای انجام فریضه دینی که خداوند مقرر فرموده است، به سرزمین وحی رفتند و در این راه به لقاء الله پیوستند.
وی با اشاره به اینکه نتیجه کمیته حقیقت یاب تاکنون به ما اعلام نشده است، افزود: سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری اسنادی را که در رابطه با فاجعه منا جمع آوری کرده بودند رسما به طرف عربستانی تحویل دادند.
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه حج برای دومین سال متوالی تعطیل شد و تنها به زائران داخل عربستان اختصاص یافت، تصریح کرد: با احترام به حفظ حاکمیت عربستان در کشورش، برای انجام این فریضه باید یک تشکل بین المللی از کشورهای اسلامی با محوریت عربستان تشکیل شود تا این فریضه را مدیریت کند و این اقدام در برگزاری بهتر حج موثر خواهد بود.
نظر شما