دفاع از حقوق حیوانات؛ دستاویزی برای تخریب فریضه قربانی/ قربانی یا انجام امور خیریه؟

رسانه های معاند در حالی به بهانه دفاع از حقوق حیوانات فریضه قربانی را زیر سؤال می برند که روزانه میلیون‌ها حیوان و پرنده در جای جایِ این جهان سر بریده می‌ شود.

خبرگزاری شبستان- گرگان، فاطمه رائیجی؛ عید قربان از مهم‌ ترین اعیاد مسلمانان در کنار عید فطر و غدیر به شمار می رود، این عید در روایات به «عِیدِ الْأَضْحَى‏» هم مشهور است یعنی عیدی که در اوج نورانیت (أضحی) قرار دارد.
 
 
انسان در عید قربان شهوات نفسانی را به مسلخ می کشد و وابستگی ها و تعلقات دنیوی را رها کرده و آن را به قربانگاه می برد.
 
 
قربانی کردن صرفا برای حاجیانی که در سرزمین الهی حضور دارند، واجب است و برای کسانی که در کشورهای مختلف زندگی می کنند مستحب است.
 
 
 در کنار تمامی آداب و سنن، قربانی کردن موجب می‌شود تا بسیاری از مستمندان و نیازمندان در این عید بندگی از نذورات و مواهب قربانی بهره مند شوند اما رسانه‌های معاند با فرایض الهی و اسلامی که منزلت بشری را دنبال می کند مخالفت می کنند و ذبح گوسفند در عید قربان را خشونت طلبی می دانند.
 
 
 رسانه های معاند و برخی از افراد ناآگاه در داخل کشور در حالی ماهیت قربانی را زیرسوال می برند و انجام امور خیریه را به جای قربانی توصیه می کنند که روزانه میلیون‌ها حیوان و پرنده در جای جایِ این جهان سر بریده می‌شود حال وقتی نوبت به انجام شئونات اسلامی و عید قربان می‌رسد عده ای به یاد حقوق حیوانات می افتند!
 
 
از طرفی جای بسی تعجب است که چگونه این افراد خود را دایه دار حقوق حیوانات می دانند اما آنقدر که برای ذبح حیوان دغدغه دارند  کشتار انسان های بی گناه در کشورهای اسلامی رگ غیرت آنها را به درد نمی آورد.
 
 
طرح این شبهه ها و دستاویز رسانه های معاند برای تخریب فریضه قربانی ما را بر آن داشت که تا در قالب یک گزارش به این مهم بپردازیم.
 
 
 
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان گلستان نیز در این باره به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: این شبهه از نازل ترین و سطحی ترین شبهات منتشر شده است و همین عقل کل هایی که این اینطور قربانی را زیرسوال می برند در رستوران، کباب گردن و گوشت گوسفند و یا سوسک و غیره می خورند.
 
 
حجت الاسلام «عباسعلی گرزین» ادامه داد: خداوند حیوانات را مسخر انسان های عاقل قرار داد تا با به کارگیری عقلایی آنها، از زور، قدرت، همراهی، استقامت و گوشت آنها برای منافع عقلایی جامعه استفاده کنند.
 
 
وی افزود: با این وصف، در تکوین عالم ذبح شدن گوسفند برای مصرف عقلایی انسان ها برای رشد و سلامتی آنها، یک کمال برای گوسفند است و یعنی بهترین عاقبت برای او محسوب می شود.
 
 
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان گلستان تصریح کرد: برخی افراد حیوانات را از دایره کمال و استفاده عقلایی آنها خارج کرده و بجای اینکه مثلا از سگ برای شکار یا محافظت از گله یا نجات جان انسان های مصدوم یا پیداکردن مواد مخدر برای نجات بشریت استفاده کنند، دائم به آنها قلاده زده و در بین انسانها و به دور از محیط غریزی و فطری آن حیوان، نگه داری می کنند، حال آنکه غریزه آن حیوان، در همزیستی با همنوعانش است نه با انسان ها.
 
 
وی با طرح این پرسش که واقعا در این عصر،چه کسانی به حیوانات ظلم میکنند، پاسخ داد: کسانی که از حیوانات در مسیر غریزی و فطری خلقت، برای کمک رساندن به فقرا و گرسنگان و منافع عقلایی بشریت، استفاده میکنند به حیوانات ظلم می کنند و یا کسانی که حیوانات را از همجنسان و غریزه فطری حیوانی و منافع عقلایی استفاده از آنها دور می کنند؟
 
 
امام جمعه علی آبادکتول نیز در این باره به خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان گفت: متأسفانه خصلت دشمن دشمنی است و همیشه درصدد است صفات نیکو و پسندیده ما را زیر سوال ببرد.
 
 
حجت الاسلام «سید علی مهدی نژاد» ادامه داد: دشمنان در حالی از طریق رسانه های معاند و افراد دست نشانده خود اصل قربانی را زیر سوال می برند که نسبت به کشتار میلیون ها انسان بی گناه در خاورمیانه بی توجه هستند و با اعزام قاتلان خود به سمت منطقه میلیون ها مسلمان را در عراق، سوریه، لبنان، افغانستان و پاکستان به شهادت می رسانند.
 
 
وی اضافه کرد: این کشورها که خود را دایه دار دفاع از حیوانات می دانند خود صادرکننده گوشت هستند اگر ذبح گوسفند و کشتن حیوانات آنقدر قبیح و ناپسند است پس چگونه کشورهای غربی خود صادرکننده گوشت به سایر کشورها هستند؟!
 
 
حجت الاسلام «سیدجواد محمدزاده» نیز در این باره گفت: در آستانه عید قربان گروهی شیپور به دست می گیرند و در رسانه های تصویری و مکتوب دوره گردی می کنند و فریاد می کشند؛ 
چرا باید در روز عید قربان حیوانی را سر برید و یا چرا باید انسان مرتکب یک قتل حیوانی شود و یا بهتر است پول قربانی را صرف امور خیریه شود.
 
 
این مدرس حوزه و دانشگاه ادامه داد: عید قربان عید اطاعت و بندگی است که هر مسلمان و انسان آزاده ای، این عید را جشن می گیرد و خانواده ها کنار هم جمع می شوند و این روز را همنوا با فرشتگان آسمانی گرامی می دارند. 
 
 
وی تصریح کرد: قرار است در عید قربان حیوانی قربانی شود، اطعام تهیه شود و به دست مستمندان و فقراء برسد که اگر انگشت شماری به این سیره عمل نکردند به اصل عید و لوازم آن خدشه ای وارد نمی شود.
 
 
محمدزاده در پاسخ به کسانی که می گویند چرا باید در روز عید قربان حیوانی را سر برید و یا چرا باید خون را جاری کرد و یا چرا هزینه قربانی صرف امور خیریه نمی شود، تأکید کرد: مدعیانِ اتو کشیده، کمی افکار خود را به میان علم و معارف قرآنی بکشانند تا نسیمی به اندیشه منجمد و کپک زده آنان اصابت کند و بدانند که بر مبنای اسلام هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد، نماز، روزه، حج و خمس واجب است؛ لذا حاجی؛ در حج هم خمس داده است و هم نماز می خواند و هم حج خود را به جا می آورد و جمع این امور با تفکیک صحیح، عقلانی ترین کار است.
 
 
این مدرس حوزه و دانشگاه تصریح کرد: اگر ابراهیم(علیه السلام) چاقو از حلقوم اسماعیل به اذن الهی برکشید و گوسفندی را ذبح کرد؛ گوسفند کُشی را در جهان مُد نساخت. بلکه فرهنگ انسانیت، فرهنگ اطاعت، فرهنگ عبودیت، فرهنگ ایثار، فرهنگ مجاهدت، فرهنگ تعالی روح، فرهنگ از خودگذشتگی، فرهنگ مردن قبل از مرگ را بنا نهاد و ترویج ساخت. گوسفند یک نشانه است تا راه گم نکنیم و قبله عوض نسازیم.
 
 
وی یادآور شد: تهیه جهیزیه و رسیدگی به مستضعفان و فقراء از شاهراه غلبه بر نفس و بریدن حلقوم خودخواهی و پول دوستی و حب مال و منال می گذرد، اگر انسان در عید قربان نتواند گوسفند نفس خود را سر ببرد و پا روی حب دنیای خود بگذارد، چگونه می تواند؛ شکمی را سیر کند؟ برهنه ای را لباس بپوشاند و دل به دریای سخاوت بزند و حاتم طایی شود.
 
 
کد خبر 1077712

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha