درس غدیر در دوران دفاع مقدس پیمان نامه برادری و ایستادگی بر اصول است

استاد دانشگاه و پژوهشگر انقلاب و دوران دفاع مقدس آورده است: پیمان نامه برادری و ایستادگی بر سر اصول درس غدیر در دوران دفاع مقدس به همراه دست خط شهید دیلمی یادگاری از آن دوران است.

خبرگزاری شبستان - البرز: یکی از مسیرهای شناخت اصل واقعه غدیر خم سخن امیر کلام حضرت علی علیه السلام است. روایت شده که روزی حضرت یکی از صحابه خود را صدا زد و پرسید: ای کمیل! مردم را در مورد من چگونه میبینی؟

 

کمیل در جواب حضرت گفت: آقای من سرور من؛ مردم را در مورد شما سه دسته میبینم دسته اول شما را غلو می کنند و شما رو تا مرز خدا بودند می پرستند دسته دوم افرادی که شما را و ولی بودن شما را تکذیب می کنند و دسته سوم کسانی هستند که نه شما را غلو می کنند ونه ولی بودن و وصی پیامبر بودن شما را تکذیب می کنند. 

 

حضرت علی علیه السلام صدا زد یا کمیل به آن دسته که تند میروند بگو باز گردند و آن دسته افراد که عقب ماندند خود را به گروه سوم برسانند این خطابه از امیر کلام علی علیه السلام یعنی اصل واقعه غدیر خم در آن روز پیامبر که در آخرین حج خود بازمی گشت بر بلندایی که از اسباب و اثاثیه ساخته شده بود فرمودند: آنها که باسرعت در حال حرکت هستند و جلو جلوی کاروان می رروند باز گردند و آنها که از کاروان عقب افتاده اند خود را برسانند و اینجبود که پیامبر عظیم الشان اسلام درس بسیار بسیار مهم و اساسی را به تمام آن جمع وتمام بشریت تفهیم کردند .

 

مهمترین درس آموزی از واقعه غدیر خم یعنی آنانی که در دین مبین اسلام و آنهایی که داعیه دار نجات انسان هستید و آنهایی که در عقب ماندگی باعث تخریب جایگاه و شخصیت انسانیت شدید خودتان را به آن گروهی که پای خود را در جای پای ولی و حجت خدا است بگذارید تا مبادا در مسیر کرامت انسانی آنقدر با سرعت در حال حرکت باشید که از ولی وحجت خدا دور شوید و راه را گم کنید و یا آنهایی که عقب افتادند آنقدر جا بمانند که راه و مسیر را گم کنند.

 

در دوران دفاع مقدس مهمترین درس از واقعه غدیر همین نه تندروی و نه کند روی را رزمندگان اسلام به واسطه درایت و مدیریت توحید محور امام خمینی رحمت الله علیه آموختن واین درس آموزی نشان داد.

 

تا زمانی که در وسطه معرکه جنگ و یا دفاع ولایت محور باشی هرگز نه از کاروان جا میمانی ونه انقدر تند میروی که راه را گم میکنی. و یکی از عبرت های غدیر خم در سال دهم هجری که در دوران دفاع مقدس بروز و ظهور پیدا کرد ایجاد وحدت و همدلی و برادری بود.

 

آن روزها واژه متداول میان رزمندگان برادر بود هیچکس افراد کناردست ویا جمع گردان ویا تیپ و لشگر را به عناوین سردار وامیر  وسرهنگ و......مورد خطاب قرار نمیداد این واژه برادر یعنی یک پیمان اخوت و برادری که در روز غدیر خم بعداز آنکه پیامبر با نازل شدن آیه کامل شدن دین در معرفی ولی خدا به نمایش گذاشت؛در میان رزمندگان تحقق یافت.

 

دکتر اسماعیل زمانی ادامه با ذکر این مقدمه ادامه داد: برای شما خوانندگان بزرگوار بنا دارم یکی از درس ها ویا عبرت های غدیر خم که در میان رزمندگان تحقق پیداکرده بود را بیان کنم. 

 

اگر به عکس پارچه ای که در این نوشتار توجه کنید بالای گوشه سمت راست نوشته شده عهدنامه آخه یکی از برنامه های خوب روز عید غدیر عهد اخوت میان رزمندگان بود در سال ۱۳۶۲در آبادان بودیم روحانی بزرگواری از قم بعنوان طلبه رزمنده در جمع بچه های گردان بود بعداز نماز مغرب و عشا رفتم خدمتش و پرسیدم حاج آقا برای روز عید غدیر چه کار خوبی رو میتوان انجام داد؟

 

در جوابم گفت:برادر ....برو یک تیکه پارچه سفید پیدا کن متن عهد اخوت رو روی آن بنویس واز چهل مومن امضا بگیر که فردای قیامت تورو شفاعت کنند راستش اون روزها خیلی سخت بود برای تهیه پارچه آخه جنگ در اوج روزهای خودش بود.

 

 

فردا آن روز که چند روزی به عید غدیر مانده بود از فرمانده گردان اجازه گرفتم بروم داخل شهر آبادان آخه از جزیره مینو تا خودشهر آبادان در تیررس ارتش بعث عراق بود به سختی اجازه می دادند خلاصه مرخصی گرفتم رفت داخل شهر نزدیک بازار آبادان کلیسای ارامنه جنوب معروف بود وجود داشته البته براثر بمباران خیلی ساختمان سالمی نبود در همان ساختمان نیمه سالم دفتر پشتیبانی جنگ مستقر بود.

 

رفتم داخل یک برادری بود تقریبا محاسن سفیدی داشت سلام کردم و گفتم من یک تیکه پارچه سفید میخوام گفت برای چته!! اتفاقی افتاده؟ زخمی شده گفتم نه حاج آقا پارچه می خوام خلاصه بعداز چند دقیقه گفت و گو ماجرا رو بهش گفتم رفت واین پارچه سفید را آورد وگفت بیا پسرجان بگیر رو زود برو من هم خوشحال آمدم وشهید دیلمی که فرمانده دسته مون بود را دیدم گفتم برادر دیلمی میشه متن عهد اخوت رو روی پارچه بنویسی؟در جوابم گفت:باشه ببر داخل سنگر تا من برگردم. 

 

 

فردای آن روز شهید دیلمی با آن خط زیبایش شروع کرد به نوشتن متن عهد نامه بعد که تمام شد بردم خدمت حاج آقا روحانی گردان خیلی خوشش آمد وگفت: برادر... حالا بگرد ببین کدام دوستات نور بالا می زنند واز آن ها امضا جمع کن و این شد که بعد سال ها دوران دفاع مقدس این پارچه را بانام عهدی با بهشتیان در معرض نمایش نسل جوان دانشجو قرار می دهم و اینگونه بیان می کنم یکی از درس های غدیر همین پیمان برادری و ایستادگی بر اصول این پیمان نامه است .

 

و امروزه این درس آموزی خیلی بیشتر از آن روزها باید مورد توجه قرار گیرد ودر این جنگ تمام عیار نرم که هزار برابر سخت تر از جنگ دیروز است باید با زبان هنر وبه کارگیری فرهنگ غدیری دوران دفاع مقدس صدا بزنیم آهای جوانانی که باسرعت در حال حرکت هستید.

 

آنانی که در این وادی خیلی عقب افتاده اید خودتان را به این گروه که بر عهد و پیمان خود ایستاده و پای خود را در جا پای ولی زمان خود گذاردند؛ برسانید وبرای تحقق اهداف شهیدان.جانبازان، آزادگان و رزمندگان که همان اهداف بلند گام دوم انقلاب اسلامی است تلاش و کوشش کنید.

 

*روایتی از دکتر اسماعیل زمانی؛ استاد دانشگاه و پژوهشگر دوران دفاع مقدس

 

 

کد خبر 1077846

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha