به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام دین پرور، رئیس بنیاد نهج البلاغه در نشست هم اندیشی "علم، معنویت و هنر" که در موزه هنرهای دینی امام علی(ع) برگزار شد گفت: عنوانی که برای این نشست انتخاب شده، عنوانی تصنعی یا تبلیغاتی نیست بلکه عنوانی اساسی است.
وی ادامه داد: هنرمندی، از ارکان نظام خلقت است و اولین هنرمند خود خداوند است که عالم و انسان را بر اساس هنر آفرید.
رئیس بنیاد نهج البلاغه با اشاره به این که زیباترین نقاشی ها، نقاشی هایی است که بتواند مناظر طبیعی را بازنمایی کند، گفت: هنرمند نقاشی را می شناسم که می گوید چهل سال است هر روز صبح که به آسمان نگاه می کنم جلوه ای تازه در آن می یابم.
وی افزود: همان طور که می دانیم دین اساساً اجباری نیست و از همین روست که خداوند متعال در امور مورد نظر خود برای انسان جاذبه قرار داده تا انسان، به طور طبیعی به سوی این امور سوق یابد.
حجت الاسلام دین پرور در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت هنر در تبیین امور معنوی اشاره کرد و گفت: پیامبر اسلام یک تنه برای معرفی دین خدا به میان مردم آمد و ابزار او برای این تبلیغ تنها کتاب خدا بود که مهمترین رکن آن هنر و جذبه ای است که در آن نهفته است.
وی پیرامون تأثیر کلام الهی بر مردم و خصوصاً مخالفان پیامبر افزود: قرآن قطع نظر از محتوا که ممکن است برای عموم مردم قابل دستیابی نباشد، جاذبه ای در الفاظ دارد که برای اعراب پیش از اسلام با آن همه تفاخر به زبان و ادبیات خود، بدیع و تکان دهنده است، تا جایی که آن ها پس از نزول قرآن، معلقات سبع (مجموعه هفت قطعه شعر معروف عرب که بر خانه کعبه نصب شده بود) را شبانه از محل خود برداشتند.
رئیس بنیاد نهج البلاغه در بخش پایانی سخنان خود، با بیان نمونه هایی از کلام اندیشمندان غربی درباره اسلوب بیانی و شیوایی قرآن، گفت: کار پیامبر هنرنمایی از طریق بیان و اخلاق است و بسیاری از دشمنان سرسخت پیامبر، با اخلاق کریمانه آن حضرت به سوی اسلام جذب شدند نه با بیان عقاید و طرح موضوعات ایدئولوژیک.
وی در پایان افزود: از آن چه گفته شد می توان نتیجه گرفت که هنر دینی، عنوانی تشریفاتی یا تصنعی نیست بلکه امری حقیقی و وجودی است.
پایان پیام/
نظر شما