ترويج فرهنگ كتابخواني در پيشرفت، بالندگي و رشد جوامع تأثير بسزايي دارد

بازوند گفت: ترويج فرهنگ كتابخواني در پيشرفت، بالندگي و رشد جوامع تأثير بسزا و نقش بي بديل در ارتقاي توسعه فرهنگي ايفا مي كند به گونه اي كه به عنوان يكي از ابزارهاي مهم تفكر سبب افزايش معرفت، بصيرت، علم و دانش مي شود .

به خبرگزاری شبستان در کرمانشاه  در متن پيام دعوت هوشنگ بازوند براي شركت مردم در جشنواره رضوي آمده است:

 

كتابخواني سبب شناخت، فهم و درك صحيح و زمينه ساز دستيابي انسان به دانايي، توانايي و آگاهي براي حركت به سمت روشنايي است و مورد تأكيد اولياي دين قرار دارد. مطالعه سبب بهره مندي از تجربه ها، آموخته ها و اندوخته هاي بزرگان و نخبگان مي شود به گونه اي كه كتاب به عنوان امانتدارعقلانيت، طالبان علم، انديشه و حقيقت را سيراب و راه درست زيستن را به انسان مي آموزد و درواقع ايمان و اطمينان را به قلب ها جاري مي سازد و به همین دلیل میراث فرهنگی و تمدن اسلامی همیشه مملو از کتبي است که افتخار جامعه بشری محسوب شده و همه همت اولیای دین اسلام نيز بر این بوده است که بندگان خدا به سمت روشنایی کتاب رهنمون شوند.

 

با ترویج و گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی می توان علاوه بر دستیابی به دستاوردهای نوین بشری در زمینه دانش و فرهنگ و پیشینه اندیشه ها، عقاید و تجلیات فکری و خلاق بزرگان فکر و اندیشه به سفارش ها و توصیه های دینی و اسلامی که در آنها کتاب و کتابخوانی جایگاه بالا دارد، عمل کرد. در واقع آراسته شدن به فضایل اخلاقی، مقابله با خرافات و انحرافات فکری و جلوگیری از خودباختگی در برابر بیگانگان در سطح جامعه در گرو افزایش دانش و آگاهی یکایک افراد جامعه است و این مهم نیز با درک ارزش و جایگاه کتاب و اهتمام به مطالعه آن مرتبط است، بنابراین مطالعه و کتابخوانی ابزار اصلی افزایش سطح آگاهی و دانش همگان است. در سایه کتابخوانی پیشبرد اهداف فرهنگی و اجتماعی جامعه میسرتر می شود.

 

بر اين اساس كتابخواني معياري براي ارزيابي و شناخت فرهنگ جوامع به شمار مي آيد و هر كشوري در زمينه ترويج فرهنگ دانش اندوزي تلاش كند بي شك مي تواند زمينه رشد و توسعه جوامع را در آينده فراهم نمايد.

 

اكنون درعصر ارتباطات و فناوري اطلاعات كودكان، نوجوانان و جوانان در معرض بسياري از آسيب ها قرار گرفته اند كه ناخواسته روزانه با حجم وسيعي از اطلاعات روبرو مي شوند كه اگر ترويج فرهنگ مطالعه و كتابخواني نهادينه نشود ممكن است با تلاش برنامه ريزي شده و سازمان يافته در قالب تهاجم فرهنگي برخي جوامع بخواهند مباني، اصول اجتماعي، باورها و ارزش هاي ديگر جوامع را تغيير دهند و اين هشداري براي رشد حيات اجتماعي است و بايد در قالب راهبردهاي ملي و استاني ترويج فرهنگ كتابخواني نظر قرار گيرد در واقع اين فرهنگ بايد از خانواده ها شروع و آموزش هاي لازم سپس در مراحل فراگيري در دوره هاي مختلف تكميل شود كه با بالارفتن سطح كتابخواني نگراني هاي رشد و پيشرفت آينده سازان ايران اسلامي رفع و از هرگونه آفت ناشي از مقوله تهاجم فرهنگي مصون بمانند.

 

دانش اندوزي و کتابخواني در اســلام، جايگاه والايي دارد و روايت هــاي گوناگوني از پيامبر خدا و ائمه معصومين (عليهمالسلام)، موجود است که پيروان دين مبين اسلام را به دانش ورزي و کتابخواني توصيه و سفارش فرموده اند به گونه اي كه در احاديث اسلامي، از کتاب، به عنوان بوستان دانشــمندان ياد شــده و همدم و سخنگويي شايســته به شمار آمده است.

 

جشنواره كتابخواني رضوي اقدامي ارزنده و قابل تقدير براي ترويج فرهنگ كتابخواني در گروه هاي سني مختلف با رويكرد شناخت و معرفت ائمه و آشنايي با فرهنگ و سيره اهل بيت (ع) است كه با همت و برنامه ريزي نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و با همکاری بنیاد فرهنگی هنری بین المللی امام رضا علیه‌السلام و معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی يازدهمين دوره آن در راستای اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی، گسترش فرهنگ کتاب‌خوانی، شناسایی و معرفی کتاب های فاخر مرتبط با فرهنگ و سیره اهل بیت(ع)، با اضافه شدن بخش ویژه حضرت مهدی(عج) برگزار می شود.

 

بر اين اساس باتوجه به برگزاري اين جشنواره در رده هاي سني مختلف شامل كودك، نوجوان، جوان و بزرگسال از عموم مردم شريف، فرهيخته، مومن و انقلابي استان كرمانشاه، دانش آموزان، دانشجويان و كاركنان دستگاه هاي اجرايي دعوت مي شود در بخش هاي مختلف شركت و در ترويج فرهنگ كتابخواني در جامعه اهتمام داشته باشند.

 

در دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در سال گذشته تعداد ۲۷هزار نفر از جمعیت استان شرکت کردند و با توجه به جمعیت استان کرمانشاه باید با همت مسئولین و مردم فرهنگ دوست این آمار در سال جاری افزایش پیدا کند واميد دارم مجموعه کتابخانه های عمومی استان حداكثر تلاش را براي اطلاع رساني و آگاهي رساني داشته و زمينه شركت عموم مردم را در اين جشنواره فراهم كند.

 

در یازدهمین دوره این جشنواره در کنار رشته های نقاشی، پویش کتابخوان، مسابقه چهارگزینه ای و داستانک نویسی، رشته های شعرسرایی، پویش «برای امام زمانم» و قصه گویی اضافه شده و برای جلب مشارکت بیش از پیش ناشران و کتابداران دو بخش حمایت از چاپ و انتشار منابع برتر و نیز مروجان فرهنگ رضوی در نظر گرفته شده است.

 

علاقه‌مندان به شرکت در یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی تا ۱ آبان ۱۴۰۰ فرصت دارند آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند و برای دریافت فایل منابع به آدرس‌ www.samakpl.ir مراجعه و یا به منظور دریافت امانی – فیزیکی کتاب‌های جشنواره به کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور مراجعه کنند.

 

کد خبر 1082729

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha