احیای امید به تشکیل دولت اسلامی / نگرانی از اینکه این دولت نیز تشکیل دولت اسلامی را فراموش کند

با آمدن دولت جدید انتظارات و امیدهای جدیدی در جامعه شکل گرفته است؛ حداقل خواسته و آرزوی ما باید تشکیل دولت اسلامی یا حداقل حرکت در جهت تشکیل دولت اسلامی باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام «هادی عجمی»، پژوهشگر و مدرس فقه تربیت. عضو گروه فقه تربیت موسسه اشراق و عرفان در یادداشتی اختصاصی به تشکیل دولت اسلامی به عنوان مطالبه اصلی جامعه پرداخته است که در ادامه مشروح آن را می خوانید: 

 

با آمدن دولت جدید و مردمی سید ابراهیم رئیسی، انتظارات و امیدهای جدیدی در جامعه شکل گرفته است؛ سامان دادن به اوضاع پول ملی، تورم، بورس و تقویت جیب مردم!

اما بسنده کردن به این آرزوها، چهل سال است که ما را عقب نگه داشته است!

حداقل خواسته و آرزوی ما باید تشکیل دولت اسلامی یا حداقل حرکت در جهت تشکیل دولت اسلامی باشد. کمتر این، دوباره همان انجام کارهای دم دستی است. مشکلات کشور باید از ریشه حل شود و این فقط با حرکت در جهت تشکیل دولت اسلامی محقق می‌شود.

مقام معظم رهبری تحقق اهداف انقلاب را در پنج مرحله عملی می‌دانند و می‌فرمایند: «مرحله‌ اول در این فرآیند، شکل‌گیری انقلاب اسلامی است و پس از آن باید بلافاصله نظام اسلامی تشکیل شود که هنر بزرگ امام خمینی(ره) نیز ایجاد نظام اسلامی بود». رهبر انقلاب، مرحله سوم را «تشکیل دولت اسلامی» می‌دانند و می‌فرمایند: «تا وقتی این مرحله به طور کامل محقق نشده است، نوبت به تشکیل جامعه اسلامی نمی‌رسد و در این صورت، موضوع سبک زندگی اسلامی نیز صرفاً در سطح گفتمان‌سازی در جامعه باقی خواهد ماند».[1]

از سویی، مقام معظم رهبری در سال 1397 و در بیانیه گام دوم انقلاب، در بخش مهم توصیه‌ها،  بر توجه به هفت محور تاکید داشتند: «علم و پژوهش؛ معنویت و اخلاق؛ اقتصاد؛ عدالت و مبارزه؛ استقلال و آزادی؛ عزت ملی و روابط خارجی و مرزبندی با دشمن و سبک زندگی».

اما همانگونه که ایشان فرمودند، هنگامه تحقق این هفت محور زمانی است که دولت اسلامی تشکیل شود.

پس از سالها تجربه‌ی آمد و شد دولت‌های اصلاحات، کارگزاری‌ها و مدتی کوتاه، عدالتخواه، امروز دیگر وقت آن است که حرکت جدی در جهت دولت اسلامی شروع شود. دولت اسلامی شرطی مهم دارد و آن اعتقاد رئیس جمهور به آن است. دو دلت خاتمی و روحانی را به قطع می‌توان دولت کارگزاران دانست؛ به‌‌ویژه در نگاه اقتصادی و وزارت خارجه. نگاهی برگرفته از دیدگاه حل مسائل از طریق مذاکره با کشورهای دنیا که عملا مذاکره با چند کشور غربی است. نمره به موفق بودن یا نبودن این نگاه به عهده مردم؛ اما به یقین، هیچگاه این دو دولت ادعای تشکیل دولت اسلامی را نداشته‌اند. دولت نهم و دهم، با شعار عدالت و دولت اسلامی حرکتی را آغاز کرد؛ اما در میانه راه مواجه شد با چرخاندن فرمان به سمت شعارهایی مانند دولت ایرانی و شد آنچه شد.

اما اکنون رئیس جمهوری آماده تحلیف است که خود، شخصیتی اسلام شناس است و مهم این است که به اسناد بالادستی تحقق دولت اسلامی از جمله بیانیه گام دوم انقلاب، اعتقاد دارد. این قدم اول و بسیار مهمی است!

پس اکنون باید دست از آرزوهای کوتاه مدت برداشت؛ حوزه و دانشگاه باید به تبیین دولت اسلامی و زیر وظایف و شیوه‌های اجرای آن بپردازند؛ دولت نیز وظیفه دارد برپایه علم و نگاه علمی و نخبگانی حوزه و دانشگاه، این حرکت را برای فازبندی کند و پس از هر سال، گزارش دهد که چه فازی از تشکیل دولت اسلامی را تحقق بخشیده و در سال پیش رو چه می‌خواهد انجام دهد.

پیشنهاد جدی، تشکیل دبیرخانه «دولت اسلامی» و اجلاسهای سالانه است. تا تشکیل دولت اسلامی نه تنها در شعار باقی نماند که در میان انجام کارهای دم دستی و حل مشکلات کشور، گم نشود.

نگرانی این است که این دولت نیز مشغول حل مشکل لوبیا و نخودهای مردم شود و از اصل داستان باز بماند. به‌ویژه اینکه این ایام کشور چنان درگیر مشکلات خرد است که احتمال غرق شدن در آنها زیاد است.

فراموش نشود که اگر بر اساس نقشه جامعِ تشکیل دولت اسلامی حرکت شود، به یقین بخش مهمی از این مشکلات از ریشه حل می‌شود.

منابع:

[1]. در دیدار اعضای شورای عالی «مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت» با رهبر انقلاب۱۳۹۵/۰۲/۰۶

 

 

کد خبر 1082753

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha