به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، «محمد بلوری»، روزنامهنگار پیشکسوت با حضور در پویش «کتابخوانی ملی» که به همت سازمان اسناد و کتابخانه ملی در حال انجام است؛ گفت: روزنامه نگاران و جوانانی که تازه به این عرصه خبر وارد شده اند نیاز به آشنایی با فضای خبر و خبرنگاری دارند و به اعتقاد من مطالعه کتاب «خاطرات شش دهه روزنامه نگاری» فضای خوبی از فعالیت در این عرصه را به آنها میدهد. زیرا با مطالعه این اثر میتوانند با دورههای مختلف روزنامه نگاری طی دههها و تفاوتها و تغییرات آشنا شوند.
این روزنامه نگار پیشکسوت ادامه داد: کتاب «خاطرات شش دهه روزنامه نگاری»، آخرین اثر مکتوبی است که نوشته ام و آن را برای معرفی به مخاطبان پویش «کتابخوانی ملی» انتخاب کرده ام. این کتاب مجموع خاطرات و داشتههای من در طول 64 سال فعالیت در مطبوعات را دربر دارد.
این روزنامه نگار در ادامه گفت: در دهههای 30، 40 و 50 در عرصه روزنامه نگاری فعالیت مستمر داشته ام و در روزنامههای مختلف کشور مشغول فعالیت بودم و فعالیتهای گسترده ای در رسانههای مکتوب داشتم و پاورقیهای فراوانی نیز نوشته ام.
بلوری یادآور شد: بهترین و هیجان انگیزترین دورههای فعالیت من در مطبوعات مربوط به زمانی میشود که خبرنگار حوزه حوادث بودم، فعالیت در این دوران برای من بسیار آموزنده بود.
این نویسنده اضافه کرد: در گذشته روزنامه نگاری در ایران بیش از 80 درصد مطالب مندرج در روزنامهها تولیدی بود و مطالب و رویدادهای جدید را شامل میشد.
وی اظهار داشت: بر همین اساس افراد برای مطلع شدن از اخبار روز، نسبت به تهیه مطبوعات اشتیاق و استقبال داشتند و این مهم موجب افزایش تیراژ روزنامهها میشد به عنوان مثال در دهه 40، تیراژ روزنامه کیهان و اطلاعات هر یک برابر 300 هزار نسخه بود، این درحالی است که جمعیت کشور در آن زمان حدود 30 میلیون نفر بود و در عین حال تعداد افراد با سواد نیز اندک بود اما با این وجود استقبال مردم برای مطالعه اخبار و رویدادها در روزنامهها قابل توجه بود. این در حالی است که متاسفانه امروزه تیراژ روزنامهها از چهار یا پنج هزار نسخه فراتر نمیرود.
وی افزود: به خاطر میآورم در دهههای گذشته زمانی که با حمل و نقل عمومی از جمله اتوبوس در رفت و آمد بودم، افراد بسیاری را میدیدم که در اتوبوس و تا رسیدن به مقصد روزنامه مطالعه میکردند و روزنامه و روزنامه خوانی رونق خوبی داشت.
بلوری در ادامه به اهداف خود از انتشار خاطرات سه دهه روزنامه نگاری اشاره کرد و گفت: هدف من از انتشار خاطرات روزنامه نگاری این است افرادی که با علاقه وارد عرصه روزنامه نگاری میشوند و به طور کلی روزنامه نگاران، بدانند که روزنامهنگاری اصولا چه نوع فعالیتی است.
این روزنامه نگار اظهار داشت: به اعتقاد من روزنامه نگاری محدود به تعاریف خاصی که در دانشگاهها به صورت کلاسیک آموزش داده میشود، نیست و روزنامه نگاران با مطالعه این کتاب آگاه میشوند که برای پیشبرد فعالیت در این عرصه چه شیوه ای را باید دنبال کنند.
بلوری خاطرنشان کرد: در عرصه سیاسی در جامعه ما مطالبی وجود دارد که تا کنون مطرح نشده است اما در این کتاب مطالب تازه ای نوشته شده است و افراد بسیاری از آن استقبال کرده اند و با بازخوردهای متفاوتی از افراد مختلف اعم از دانشجویان، روزنامهنگاران و غیره روبرو بوده ام و همگی بر بیان نو از حوادث و اتفاقها که برای نخسین بار در این کتاب مکتوب شده است؛ اشتراک نظر داشتند.
نظر شما