محمدعلی باشه آهنگر، کارگردان فیلم سینمایی «ملکه» در گفتگو با خبرنگار شبستان، در مورد آخرین ساخته خود گفت: من برای پاسداشت صلح به دنبال سوژه هایی می گردم که تا به حال کسی به آن پرداخت نکرده است. وقتی در فیلم «فرزند خاک» صحنه ای از جنازه های ایرانی و عراقی را نشان می دهم که از یکدیگر قابل تشخیص نیستند، به منظور این است که مخاطب بتواند لحظه ای در مورد جنگ تأمل کند.
وی با اشاره به سبک داستان پردازی در فیلم های خود اظهار داشت: در فیلم هایم می خواهم که مخاطب از خودش بپرسد که چرا این جنگ انجام شد؟ و چرا اینقدر طول کشید. چرا کسی پیدا نشد که جلوی قلدری عراقی ها را بگیرد. قصد دارم که از این قبیل چراها در ذهن مخاطب ثبت شود.
کارگردان فیلم سینمایی «ملکه» که در جشنواره فیلم فجر امسال در سیمرغ را به خانه برد، بیان کرد: در فیلم ملکه نیز سبک کاری من به صورت کارهای قبلی ام است. ملکه می گوید: که چرا دو طرف باید باهم بجنگند. ایرانی و عراقی که هر دو شیعه بودند. از بین ما و عراقی ها نزدیک به 1 میلیون و پانصد نفر کشته شده اند که آمار کمی نیست. هر یک نفر که کشته می شود، یک خانواده و قبیله عزادار می شوند و برایشان زندگی عجیبی رقم می خورد.
وی افزود: جنگ را ابرقدرتها بر گردن ما انداختند. من همواره در فیلم هایم به پاسداشت صلح فکر می کنم. در بیداری رویاها نیز اوضاع به همین صورت است.
کارگردان فیلم سینمایی «بیداری رویاها» عنوان داشت: ما در کشوری زندگی می کنیم که سایه جنگ را در بالای سر خود احساس می کنیم چرا که تقریبا هر صد سال یکبار به کشور ما حمله شده است. دیپلماسی کشور ما باید بر مبنای صلح باشد و هیچ ربطی هم به دفاع ندارد. قرآن همواره می گوید که ایستادگی کنید، نه اینکه هجوم ببرید.
وی در ادامه با اشاره به سکانسی از فیلم «ملکه» که فرمانده عراقی را در حال وضو گرفتن نشان می داد، گفت: تمام جبهه روبروی ما شیعه بود. من بچه آبادانم و بچه جنگم و اگر حرفی از جنگ می زنم با چشم خودم دیدم. نمی توان واقعیت را به خاطر سلیقه برخی از افراد کتمان کرد. ما گرفتار تحریف جنگیم. باید در فیلم هایمان نشان دهیم که عراق، باتوجه به اینکه مردم شیعه ای داشت، با ما به جنگ پرداخت.
پایان پیام/
نظر شما