فیروز زنوزی جلالی، نویسنده و منتقد با بیان اینکه وضعیت داستان کوتاه ما نسبت به رمان خیلی خیلی مطلوبتر است، به خبرنگار شبستان گفت: البته این بدان معنا نیست که داستان کوتاه کامل است. این گونه ادبی نیز مشکلات و معضلاتی دارد که باید مورد بحث و بررسی قرار گیرد اما در مجموع میتوان گفت وضعیت داستان کوتاه امیدوارکننده است. اگر نسل جوان که به طور پویا کار میکند به داستان کوتاه اعتنا کند، وضعیت این گونه ادبی خیلی بهتر از اینی که هست، میشود.
زنوزی جلالی در مورد وضعیت اقتباس سینما از داستان در کشورمان عنوان کرد: سینمای ما با ادبیات قهر کرده است و دلیلاش این است که کارگردانان دوست دارند، مؤلف باشند و اسم خودشان در کارها مطرح باشد و به همین دلیل به نویسنده اجازه بهرهبرداری نمیدهند. این نوع نگرش باعث خلق فیلمهای خیلی دم دستی شده است.
وی که سالهای سرد، خاک و خاکستر، روزی که خورشید سوخت، مردی با کفشهای قهوهای و سیاه بمبک را نوشته است با بیان اینکه در دنیا سینما و ادبیات خیلی تنگاتنگ هم و به خوبی پیش روند، بیان کرد: به عنوان مثال میتوان به نمونه کار هری پاتر اشاره کرد که فیلم آن که اقتباس از داستان است، بسیار موفق است.
این نویسنده که در سال 87 جایزه ادبی جلال احمد را برای رمان قاعده بازی دریافت کرد، اظهار داشت: کارگردانان از ادبیات ما دور هستند و مطالعه ندارند و به روز نیستند. البته خیلی از آنها بیشتر شیطنت و سرقت ادبی میکنند.
پایان پیام/
نظر شما