به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، «کامبیز مشتاق گوهری»، استاد دانشگاه و عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه سیستان و بلوچستان با حضور در پویش «کتابخوانی ملی» که به همت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار می شود؛ گفت: برای حضور در این پویش ملی کتاب هایی در حوزه شناخت تاریخ ایران در ادوار مختلف را انتخاب کرده ام و گمان می کنم مطالعه آثاری چون «حکایت دختران قوچان: از یادرفتههای انقلاب مشروطیت»، «ایران و تنهاییش»،«ایران صفوی» و «تجربه شهری» کمک بسیاری به این شناخت می کند.
وی ادامه داد: فرمان مشروطیت توسط مظفرالدین شاه قاجار امضا شد و بعد از تلاشهای بسیار مردم ایران نسبت به مشارکت در سرنوشت خودشان پافشاری کردند و در نهایت شاه قاجار به ایجاد مجلسی با حضور نمایندگان ملت تن داد و اجازه مداخله در امورمختلف کشور توسط نمایندگان مردم داده شده و بر همین اساس کشور برای اولین بار در تاریخ خود با نقطه نظر نمایندگان مردم اداره شد.
مشتاق گوهری افزود: کتاب «حکایت دختران قوچان: از یادرفتههای انقلاب مشروطیت» یکی از کتاب های ارزشمندی که طی این سال ها به چاپ رسیده است. این کتاب از مجموعه اسناد انقلاب مشروطیت است که توسط افسانه نجم آبادی به رشته تحریر درآمده است.
عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه سیستان و بلوچستان ادامه داد: آنچه در این کتاب می خوانیم از دردآورترین وقایعی است که در آغاز مشروطیت در کشور رخ داد و آن مربوط به دزدیده شدن یا واگذاری دختران قوچانی در دوران حکومت آصف الدوله در خراسان برای دریافت گندم بوده است.
وی گفت: این واقعه به میزانی سخت و دردآور بود که مجلس اول موضوع نخست خود را بررسی این جنایت قرار داد و آصف الدوله و افرادی که در این قائله نقش داشتند به همت مجلس به محاکمه کشیده شدند.
مشتاق گوهری افزود: «ایران و تنهاییش» نوشته محمدعلی اسلامی ندوشتن دیگر کتابی است که درنظر گرفتم و مطالعه آن را در پویش «کتابخوانی ملی» پیشنهاد می کنم. این کتاب مجموعه چهارده مقاله از نوشته های اسلامی ندوشتن نویسنده توانای کشوراست و من یکی از این مقالات را که به طور ویژه مخاطب خود را جوانان ایرانی قرار می دهد و ضرورت کتابخوانی را در این اثر متذکر می شود برای مطالعه پیشنهاد می کنم.
عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه سیستان و بلوچستان یادآور شد: در این مقاله به هر ایرانی توصیه می شود که حداقل 400 کتاب درباره تاریخ، فرهنگ و جغرافیای ایران مطالعه شود. ناآگاهی از تاریخ و ادبیات این سرزمین برای هر ایرانی به معنای محروم شدن از لذت عمیق آگاهی نسبت به معارف فرهنگی، تنوع جغرافیایی و فراز و فرودهایی تاریخی ایرانیان است. همچنین از دیگر مقالات خوبی که می توان مورد مطالعه قرارداد مقاله ای با عنوان هایی چون «ایرانی کیست؟، ایرانی بودن چگونه است؟ و ایران کجاست؟» است.
وی اضافه کرد: کتاب «ایران صفوی» نوشته راجر سیوری کتاب دیگری است که مطالعه آن را توصیه می کنم و معتقدم مطالعه این اثر بسیار آموزنده است به خصوص خواندن آن در این دوران ضرورت دارد.این کتاب اطلاعات دقیقی از شرایط اجتماعی، سیاسی و فرهنگی عصر صفوی ارائه می دهد.
مشتاق گوهری اظهارداشت: گفت: در پایان اثری کم حجم اما را برای مطالعه پیشنهاد می کنم، عنوان این کتاب «تجربه شهری» اثری از دیوید هاروی است. نویسنده این کتاب یکی از پر ارجاع ترین نویسندگان حوزه علوم انسانی است و شاید یکی از مهمترین جغرافی دانان معاصر جهان است.
عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: در عصر حاضر فضای مجازی بخش عمده ای از وقت ما را به خود اختصاص می دهد ولی مطالعه کتاب عمق بی نظیری به کسب آگاهی می بخشد.
نظر شما