حضرت علی‌اکبر(ع) به ما آموخت با راحت‌طلبی نمی توان امام زمان(عج) را یاری کرد

یک کارشناس مهدوی با بیان اینکه جوان منتظر با الگوگیری از حضرت علی اکبر (ع) سختی‌های عصر غیبت را می‌پذیرد، گفت: ایشان به ما آموختند باید اهل تلاش و ایثار بود با راحت‌طلبی نمی توان منتظر امام زمان (عج) بود.

به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، به مناسبت فرا رسیدن از هشتمین روز از محرم حسینی که در روزشمار دهه نخست این ماه به حضرت علی اکبر (ع) جوان امام حسین (ع) اختصاص دارد و نیز به منظور بررسی آموزه های سیره آن شخصیت بزرگوار (ع) برای جوانانی که می خواهند یار و یاور امام زمان (عج) در این عصر و زمانه باشند با حجت الاسلام «مصطفی حسن زاده»،کارشناس مباحث مهدوی گفتگویی داشته ایم که مشروح آن در ادامه می آید:

 

چرا از حضرت علی اکبر (ع) به عنوان الگویی برای جوانان منتظر امام عصر (عج) تعبیر می شود؟

 

 حضرت علی اکبر (ع) بهترین الگو برای جوان منتظر امام زمان (عج) هستند، جوانی که امروز بتواند مقابل هجوم فرهنگی و جنگ روانی دشمن علیه اصول دین، عفت و حیای خود را حفظ کرده و از امام زما ارواحنافداه غافل نشود پیرو حضرت علی‌اکبر علیه السلام است.

در زمان ظهور بیشترین اصحاب و یاوران ولی عصر ارواحنافداه جوانان هستند، باید توجه داشت خطر کردن برای رسیدن به هدف یکی  از شاخصه‌های شخصیت حضرت علی اکبر (ع) بود. جوان منتظر نباید تنها به دنبال آسایش و رفاه خود باشد. وقتی هدف متعالی و مقدس است رفتن به سوی آن هدف مقدس نیز سختی هایی دارد. جوان منتظر با سرمشق گرفتن از حضرت علی اکبر علیه السلام در کربلا برای رسیدن به جامعه مطلوب مهدوی باید در عصر غیبت، سختی ها را بپذیرد و به خود سختی بدهد و خطرپذیر باشد نه اینکه تن به خطر ندهد و با نگاه تن آسایی و آسایش به دنبال هدف باشد. که در این صورت هرگز به هدف نخواهد رسید.

 

چه راه هایی برای شناخت حضرت علی اکبر (ع) به عنوان یکی از بهترین الگوهای جوان منتظر وجود دارد؟

 

بهترین مسیر قرب به امام زمان (عج) داشتن الگو است، برای معرفت به آن حضرت علی اکبر (ع) و الگو گرفتن از ایشان باید راه هایی را پیمود؛ یکی شناخت سیره آن حضرت (ع) از دوران کودکی تا زمان شهادت است؛ شهادت برترین مدال ها برای انسان است به ویژه وقتی در کنار امام زمان و در مسیر ایشان باشد، شهادت یعنی انتخاب مرگ توسط انسان نه آنکه مرگ آدمی را انتخاب کند!

دومین راه شناخت آن حضرت (ع)، بررسی تعابیر و روایات اهل بیت (ع) درباره ایشان است، چنان که امام حسین (ع) در هنگام بدرقه ایشان به میدان، به یک آیه و حدیث اشاره داشتند. حضرت سیدالشهداء (ع) فرمودند: «ای قوم، شما شاهد باشید، پسری را به میدان می فرستم، که شبیه ترین مردم از نظر خلق و خوی و منطق به رسول الله (صلی الله و علیه وآله) است، بدانید هر زمان ما دلمان برای رسول الله (صلی الله و علیه وآله) تنگ می شد نگاه به وجه این پسر می کردیم.» حضرت (ع) همچنین در کنار بالین فرزندشان وقت شهادت فرمودند: «عَلَی الدّنیا بعدک العفا؛ بعد از تو عف بر این دنیا»! این تعبیر نشان از عظمت و تاثیر حضرت علی اکبر (ع) در عالم دارد.

 

حضرت سیدالشهداء (ع) در هنگام روانه کردن حضرت علی اکبر (ع) به میدان چه آیه ای را تلاوت کردند و این به چه معنا بود؟

 

وقتی حضرت علی اکبر (ع) روانه میدان می شدند امام حسین (ع) در میان هزاران آیه قرآن یک آیه را تلاوت کردند: «إِنَّ اللَّهَ اصْطَفَىٰ آدَمَ وَنُوحًا وَآلَ إِبْرَاهِيمَ وَآلَ عِمْرَانَ عَلَى الْعَالَمِينَ* ذُرِّيَّةً بَعْضُها مِنْ بَعْضٍ وَ اللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ‌؛ به حقیقت خدا آدم و نوح و خاندان ابراهیم و خاندان عمران را بر جهانیان برگزید * فرزندانی هستند برخی از نسل برخی دیگر، و خدا (به اقوال و احوال همه) شنوا و داناست». یعنی ای مردم بدانید این جوانی که به میدان رفت از نسل برگزیدگان خدا بود، اعتقاد و باور ما این است که میزان عطوفت و محبت اهل بیت (ع) به بندگان به میزان قربی است که به خدا دارند اینکه امام حسین (ع) در پشت سر حضرت علی اکبر (ع) با صدای بلند می گریند برای آن است که می دانستند ایشان چه عظمت و جایگاهی در مسیر قرب دارند و اینگونه آن حضرت (ع) را به عالم معرفی کردند.

زیارات هم در معرفی حضرت علی اکبر (ع) به جوان منتظر موثر هستند، چه زیارت ایشان در مفاتیح چه فرازی از زیارت ناحیه مقدسه امام زمان (عج) که به عمویشان حضرت علی اکبر (ع) اختصاص دارد و بعد از سلام به امام حسین (ع) به معرفی فضایل ایشان می پردازد در این باره روشنگر است خوب است امروز فراز مربوط به حضرت علی اکبر (ع) را در زیارت ناحیه مقدسه بخوانیم و از آن حضرت (ع) برای یاری امام زمان (عج) الگو بگیریم.

 

مهمترین آموزه های حضرت علی اکبر (ع) برای جوانان منتظر کدام است؟

 

نخستین این درس ها همراهی کامل با امام زمان (عج) است، ایشان طوری با امام زمان خود به عنوان حجت الهی همراهی کردند که همه وجودشان را برای امام زمان ایثار کردند و «فَقَطَّعوهُ بِسُیوفِهِمْ اِرْباً اِرْباً». باید توجه داشت همه تلاش شیطان این است که ما را از امام زمان (عج) جدا کند همه تلاش شیطان این است که جوان محب امام حسین (ع) از امام زمان (عج) جدا کند چنان که سپاه یزید نماز و قرآن می خواندند اما در مقابل امام زمان خود شمشیر کشیدند! باید جان برکف و پای در رکاب، منتظر امام زمان (عج) باشیم چنان که حضرت علی اکبر (ع) به امام حسین (ع) به دیده پدر نمی گریستند بلکه امام (ع) را مولای خود و جانشین برحق پیامبر (ص) می دانستند.

درس دیگر ایشان برای جوانان منتظر آن است که باید خطر را به جان بخرند و آماده سختی و جانفشانی در راه امام زمان (عج) باشد هر چه هدف بزرگ تر باشد تلاش بیشتری لازم است، بزرگ ترین هدف خلقت برپایی توحید و عدالت به دست امام زمان (عج) است پس جوان منتظر امام زمان (عج) همچون حضرت علی اکبر (ع) باید اهل تلاش و کوشش باشد با راحت طلبی نمی توان منتظر حضرت بقیه الله الاعظم (عج) بود.

 

  

کد خبر 1085619

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha