خبرگزاری شبستان_ خرم آباد؛ زنان و دختران در دو شهرستان خرم آباد و بروجرد، از صبح روز تاسوعا تا شب آیین چهل منبری را برگزار می کنند، در شهرستان خرم آباد آیین عزاداری چهل منبری در محله قدیمی باغ دختران، برگزار می شود.
در این آیین که هر ساله با حضور گسترده زنان و دختران، برگزار می شود، زنان و دختران با چهره ای پوشیده شده چهل سقا خانه و یا تکیه را با پای برهنه به قصد ادای نذر رفته، شمع و چراغ روشن کرده و حاجات خود را از درگاه الهی و به واسطه شهدای کربلا طلب می کنند.
در خرم آباد رایج است که زنان عزادار با پوشدن لباس سیاه و چادر سیاه از خانه خود حرکت می کند و با تهیه چهل شمع و چهل نقل، قند و یا شکلات روانه برگزاری این آیین می شوند.
زنان عزادار خرم آبادی، این آیین را با پوشاندن چهره خود و بستن نقاب و برخی از زنان نیز این آیین را با پای برهنه برگزار می کنند.
از دیگر رسوم زنان و دختران خرم آبادی در برگزاری این آیین عزداری این است، که شرکت کنندگان در این آیین پس از نیت مهر سکوت بر لب زده و تا پایان مراسم با سکوت برگزار می شود و عزاداران در سکوت خود ذکر گفته و صلوات می فرستند.
زنان چهل منبری در طول برگزاری این آیین سنتی تنها با ذکر کلمه الله و یا فرستادن صلوات بر محمد (صلی الله علیه و آله) و خاندان پاکش مسیر حرکت خود را ادامه میدهند.
زنان خرم آبادی با حضور در مرقد امامزاده زید بن علی (علیه السلام) خرم آباد، پس از زیارت نیت کرده و به سمت محل برگزاری این مراسم در محله قدیمی باغ دختران خرم آباد است روانه می شوند.
این محل از قدیم الایام محل برگزاری آیین عزاداری چهل منبری در شهر خرم آباد بوده است و معمولا منبرهای عزاداری که شامل مکانی برای روشن شدن شمع عزاداری و محلی برای جمع آوری قند و نقل های همراه شمع است بر درب منازل شهدا روشن می شود.
در آیین چهل منبری زنان و دختران چهل منبری با پای برهنه و صورت های پوشیده شهر را با شمع های حزن انگیز روز تاسوعا زینت می دهند.
برخی از زنان چهل منبری جهت گم نکردن دوستان همراه خود در این آیین چادرها ی خود را به چادر دوستانشان گره می زنند و در طی برگزاری آیین هیچ حرفی زده نشده و تنها در دل راز و نیاز می کنند.
نظر شما