به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام رمضانعلی معتمدی به مناسبت روز جهانی مسجد در پیامی ضمن گرامیداشت این روز بر احیا کارکردهای این مرکز دینی و جذب جوانان و نوجوانان به حضور در مسجد تاکید کرد و اظهارداشت: ۵۲ سال پیش در روز بیست و یکم اوت سال ۱۹۶۹ میلادی؛ مسجدالاقصی قبله اول مسلمانان جهان و سومین مکان مقدس مسلمانان، توسط صهیونیستها به آتش کشیده شد که بر اثر این آتش سوزی به این مکان مقدس و تاریخی، آسیبهای فراوانی وارد آمد.
دبیر شورای هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان با بیان اینکه مردم در کشورهای اسلامی بدون توجه به تبلیغات رژیم اشغالگر قدس و حامیان غربی آن، تظاهرات گستردهای علیه این رژیم برپا کردند، افزود: علاوه بر این، آتش زدن مسجدالاقصی توسط صهیونیستها موجب شد دولتهای اسلامی برای مقابله با خطرهایی که جهان اسلام و مقدسات اسلامی را تهدید میکند، «سازمان کنفرانس اسلامی» را تشکیل دهند.
وی ادامه داد: از سال ۱۳۸۲ شمسی(۲۰۰۳)، به پیشنهاد سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ایران و با تصویب وزرای امور خارجه کشورهای اسلامی در اجلاس تهران هفته جهانی مسجد از ۳۰ مرداد ماه برابر با ۲۱ اوت نامگذاری شد.
به گفته رئیس سابق کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان، در این اجلاس از کشورهای عضو خواسته شد با هدف ارج نهادن به نقش مساجد و صیانت از آنها به عنوان اماکن مقدسه، در احیاء و تجلیل از این روز تلاش کنند.
وی یادآورشد: واژه مسجد با سلیقه های مختلف ۲۹ بار در قرآن کریم به کار رفته و در بیشتر موارد منظور مسجدالحرام است که به عنوان نخستین مسجد روی زمین شناخته و برای عبادت مردم ساخته شده است.
حجت الاسلام معتمدی با اشاره به فرمایش پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) در فضیلت مسجد الحرام و مسجد الاقصی، گفت: پیامبر اسلام(ص) در این حدیث به ابوذر غفاری فرمودند: «هرجا وقت نماز رسید همانجا نماز بخوان که سرتاسر زمین برای تو مسجد است«.
وی با بیان اینکه مرکزیت بخشیدن به عبادت مسلمانان و مکانی برای نشان دادن اتحاد و هماهنگی و تعلیم و تربیت از جمله اساسی ترین نقشهای مساجد است، تصریح کرد: به فرموده مقام معظم رهبری(مدظله العالی) فراموش نکنیم که «روز مسجد اساساً یک روز انقلابی است».
وی ادامه داد: تشکیل این روز و تعیین این روز که به خواست و مطالبهی جمهوری اسلامی بود و در سازمان کنفرانس اسلامی بهعنوان «روز مسجد» تصویب شد، بهمناسبت آتش زدن مسجدالاقصی است؛ بهمناسبت مقابلهی با دشمن صهیونیست است؛ اساس این روز یک چنین اساسی است؛ با این نگاه به روز مسجد نگاه کنید و حرکت را در این مسیر قرار بدهید.
مسجد در بیان رهبران انقلاب اسلامی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با اشاره به اینکه بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و رهبر معظم انقلاب همواره از مساجد به عنوان پایگاه و سنگر یاد کردهاند خاطرنشان کرد: «مسجد پایگاه بزرگ بسیج فرهنگی و حرکت فرهنگی است؛ شیوهی کار را باید در مسجد آموخت که چهکار کنیم.»
وی اذعان داشت: مسجد از ابتدا جایگاه تحقق فریضه امر به معروف و نهی از منکر بوده همچنین مسجد، محل پیوند دین و سیاست، مقر حاکمیت و پایگاه فرماندهی پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله وسلم) در مدینه بود.
دبیر شورای هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان در ادامه این پیام به پایه های اساسی حکومت اسلامی در زمان رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلم)، در مسجد، اشاره کرد و گفت: در این نهاد اصول و مبانی دین مبین اسلام از این پایگاه مقدس به مردم جهان عرضه گشت.
وی افزود: نقش مسجد در انقلاب اسلامی به قدری گسترده بود که رژیم، در برخی از مساجد را بست و البته حکومت نتوانست مانع کارآیی مسجد شود و مسجد، به پایگاه انقلاب و مرکز نشر آموزه های اسلامی و محل وحدت نیروهای انقلابی تبدیل شد. مساجد، مرکز تبادل اطلاعات و جلسه های مشاوره میان مبارزان بود و پخش اعلامیه در بیشتر مساجد ایران صورت می گرفت.
حجت الاسلام معتمدی با بیان اینکه نقش مساجد بر کسی پوشیده نیست، تصریح کرد: باید جوانان را با نقش مساجد و ترویج وتبلیغ در مساجد آشنا کرد که در این راستا علما و ائمه جمعه وجماعات نقش بسزایی داشته و خواهند داشت.
نظر شما