به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، به دنبال دیپلماسی دفاعی و راهبرد دفاعی در کشور هستیم، ماموریت ویژه صنایع دفاعی تولید قدرت است، پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت محمدرضا حکیمی، نسخههای جدید سامانه باور ۳۷۳ همتراز با اس ۴۰۰ در راه است از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه اول شهریور است.
علامه حکیمی پرچم عدالت و عدالت خواهی را برافراشته نگه داشت
محمدباقر قالیباف در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه (یک شهریور)مجلس شورای اسلامی گفت: شب گذشته باخبر شدیم عالم ربانی حضرت علامه محمدرضا حکیمی رحلت کردند که وی از چهرههای برجسته حوزه و اسلام پژوه بود و اثر همیشه ماندگار و جاودانه او یعنی الحیات مورد توجه ما خواهد ماند.علامه حکیمی عُمر خود را وقف ترویج معارف اسلامی کرد و مروج سیره علمی و عملی اهل بیت (ع) بود و همیشه پرچم عدالت و عدالت خواهی را برافراشته نگه داشت.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: علامه حکیمی در میان جانهای جویای حقیقت مخصوصاً جوانان چهرهای برجسته و شناخته شده بود و درگذشت وی را به حوزههای علمیه، امت اسلامی،مقام معظم رهبری ، ملت ایران و خانواده بزرگ این حکیم تسلیت و تعزیت عرض میکنم.
وی همچنین با اشاره به روز بزرگداشت بوعلی سینا و روز پزشک گفت: انصافا در یک سال و نیم گذشته، مجاهدت و از جان گذشتگی کادر درمانی پزشکان و پرستاران را دیدیم. به عنوان یک رزمنده باید بگویم که این تنها مجاهدت رزمندگان در عرصه سلامت نبود. در دوران دفاع مقدس، با همان دستههای اول که رزمندگان به سمت خط مقدم حرکت میکردند؛ بخشی از پزشکان ما رزمنده بودند و رزمندگی میکردند. بخشی از پزشکیان ما نیز با همان رستهها و دستهها برای ارائه خدمات پزشکی همراه رزمندهها به خط میرفتند.
قالیباف ادامه داد: بزرگترین و بهترین تجهیزات و امکانات در سه - چهار کیلومتری پشت خط مقدم برای سختترین جراحیها برای مجروحین برقرار بود. در مدافعان حرم نیز حضور پزشکان را تجربه کردیم. زحمات این عزیزان و شهدای این عرصه را گرامی میداریم.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی درگذشته عالم و متفکر برجسته محمدرضا حکیمی را تسلیت گفتند. متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
با تأسف و تأثر خبر درگذشت عالم و متفکّر برجسته جناب آقای محمدرضا حکیمی قدّساللهنفسه را دریافت کردم. ایشان دانشمندی جامع، و ادیبی چیرهدست، و اندیشهورزی نوآور، و اسلامشناسی عدالتخواه بودند. ایشان عمر را فارغ از آرایهها و پیرایههای مادی، در خدمت معارف والای قرآن و سنّت گذرانده و آثاری ارزشمند از خود به جا نهادند. بهرهگیری از محضر پر فیض و نفس گرمِ استادان معرفت و معنویت در مشهد مقدس، ذخیرهئی از توکل و تعبّد و غنای نفس در دل و جان این شخصیت عزیز به جا نهاده بود که تا آخر عمر با برکتش وی را استوار میداشت. اینجانب فقدان اندوهبار این رفیق دیرین را به خاندان مکرّم حکیمی و بازماندگان بویژه برادر بزرگوار ایشان و نیز به همهی دوستان و علاقمندان آن مرحوم تسلیت عرض میکنم و رحمت و مغفرت الهی را برای وی مسألت مینمایم.
سیّدعلی خامنهای
۱ شهریور ۱۴۰۰
ماموریت ویژه صنایع دفاعی تولید قدرت است
امیر دریادار امیر رستگاری، مدیرعامل سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع شب گذشته (یکشنبه 31 مرداد) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما که به مناسبت ۳۱ مرداد روز بزرگداشت صنایع دفاعی کشور روی آنتن رفت درباره آخرین دستاوردهای سازمان صنایع دریایی و صنایع الکترونیک وزارت دفاع گفت: استراتژیستهای جهان معتقدند، صنایع دفاعی هر کشور به دلیل استفاده از نخبگان، جزو راهبردیترین صنایع آن کشور و ماموریت ویژه این صنایع تولید قدرت است.
وی با بیان اینکه صنایع دفاعی از صنایع پیشرو در هر کشور است، گفت: از سرریز دانش و فناوریهایی که در این صنعت به آن دست مییابیم در حوزهها و صنایع دیگر، به سبکی دیگر استفاده میشود. برای مثال امروز از دانش طراحی موتورهای زیر دریایی در الکتروموتور و موتورسیکلت برقی استفاده میکنیم یا مثلا در حوزه رانش موتور جت به خود کفایی ۱۰۰ درصد رسیده ایم.
مدیر عامل سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع درباره آخرین دستاوردهای این مجموعه در سال گذشته گفت: الحاق ناوشکن دنا در تیر سال گذشته، اولین ناو مین شکار ایران با نام شاهین که تماما توسط متخصصان ایرانی طراحی شد.
وی ادامه داد: چند سامانه دیگر مانند سامانه رباتیک کشف و انفجار مین و چندین شناور سطحی و زیر سطحی برخی از دستاوردهای این مجموعه در سال گذشته بودو البته اینها گوشهای دستاوردهای قابل گفتن هستند.
به دنبال دیپلماسی دفاعی و راهبرد دفاعی در کشور هستیم
امیر افشین خواجه فرد، مدیرعامل سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح شب گذشته (یکشنبه 31 مرداد) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما که با موضوع آخرین وضعیت توانمندی دفاعی کشور روی آنتن رفت با بیان اینکه در حوزههای طراحی و ساخت سامانههای جدید ورود پیدا کرده ایم، گفت: ما با تحریم مواجه شدیم اما توانستیم ناوگان خودمان را حفظ کنیم و آن را ارتقا دهیم و اگر حفظ ناوگان و تعمیرات اساسی نبود قطعاً ارتقا پیش نمیآمد.
وی با تصریح این نکته که به دنبال دیپلماسی دفاعی و راهبرد دفاعی در کشور هستیم، گفت: سعی کردیم با شناسایی تهدیدها توانمندی خودمان را در این حوزه ارتقا دهیم.
مدیرعامل سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح با بیان اینکه یک دهه است که به ساخت موتور هوایی ورود کردیم و امروز صاحب این فناوری شدیم، ادامه داد: در حوزه همکاری مشترک از سوی کشورهای دیگر پیشنهاداتی داریم. دائما میتوانیم تکنیک و تاکتیک جدید را به دست آوریم. در دانش به صورت بومی عمل میکنیم و لذا ناوگانهای ما نوسازی شده است، صنعت دفاعی میتواند در هر کدام از حوزهها به خوبی حرکت کند.
وی در ادامه به ویژگیهای صنعت دفاعی کشور اشاره کرد و درباره جت پیشرفته کوثر اینگونه توضیح داد: کوثر به عنوان جت پیشرفته است به طوری که طراحی آن از صفر شروع شده است، طراحیهای ما بومی و کاملاً ایرانی است، یاسین و کوثر پروازشان را از سال ۹۸ آغاز کردند، به دلیل تحریم یک دهه است که به ساخت موتورهای هوایی ورود پیدا کرده ایم و هواپیمای یاسین را با موتور بومی به پرواز درآوردیم. وقتی هواپیما طراحی میشود، دیگر سازنده هستیم، در حوزه همکاریهای مشترک پیشنهاداتی به ما شده لذا کشورهایی هستند که گفتند در کنار هم قرار بگیریم و ورژنی را مختص آن کشورها طراحی کنیم.
نسخههای جدید سامانه باور ۳۷۳ همتراز با اس ۴۰۰ در راه است
سردار سید مهدی فرحی، معاون وزیر دفاع شب گذشته (یکشنبه 31 مرداد) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره آخرین وضعیت توانمندی دفاعی کشور با اشاره به پدافند هوایی گفت: دستاوردهایی که در صنعت دفاع حاصل شده خیلی گسترده است، ولی به دو تا سه شاخصی که چرا صنعت دفاعی ما این مسیر بلوغ را طراحی کرده است، اشاره میکنم که اول تحریم و دوم دشمن ما بود؛ دشمنی که شاید قدرتمندترین توانمندی نظامی دنیا را دارد. تحریم اگر برای کشور مشکلاتی را ایجاد کرد برای صنعت دفاعی مشکل اساسی تری را ایجاد کرد و این عامل بسیار مهمی شد تا توسعه فناوریهای دفاعی با شدت بیشتری انجام شود.
معاون وزیر دفاع با بیان اینکه یکی از بهترین دستاوردهای کشور این است که توانستیم ظرفیت ملی را در همه عرصهها اعم از صنایع مختلف، پژوهشگران، نخبگان، شرکتهای دانش بینان و دانشگاهها به کار گیرد، گفت: توانستیم همه را با موضوع توسعه صنعت دفاعی همراه کند که از جمله اینها موضوع پدافند هوایی است.
سردار فرحی با اشاره به اینکه در گذشته در پدافند هوایی در نقطه صفر بودیم، اما امروز در همه عرصههای پدافند هوایی اعم از سامانههای راداری، سامانههای لانچر پرتاب، موشکهای مختلف توسعه داخلی با استفاده ۱۰۰ درصد از توان ملی و بدون بهره گیری از کارشناس خارجی انجام شده است، افزود: زمانی که برای خرید تسلیحات از یک کشور بیگانه اقدام کردیم بعد از چندین سال متوجه شدیم این کار بنا به دلایل سیاسی و مختلف با قیمتهای بسیار هنگفت امکان پذیر نیست بنابراین در یک زمان خیلی کوتاه نسبت به طراحیهای مشابه خارجی آن و با یک پنجم قیمت خارجی آن و با کیفیت بسیار عالی اقدام به ساخت آن کردیم.
معاون وزیر دفاع با بیان اینکه ما همه روزه گامهای بلندتری را در جهت بهبود رادار، سکوهای پرتاب و سامانههای بهم پیوسته بر میداریم، ادامه داد: همچنین آرایههای راداری و پدافندی و موشکهای آن را با برد بیشتر، دقت بالاتر و استفاده از فناوریهای پیشرفتهتر تولید میکنیم. اگر ۱۰ دستاورد بزرگ دفاعی کشور را بیان کنیم قطعاً یکی از آنها پدافند هوایی است.
وی با اشاره به اینکه نسخههای جدید باور ۳۷۳ در راه است، گفت: بزودی نسخه جدید آن که شاید همترازی با s۴۰۰ یا بالاتر از آن را داشته باشد، رونمایی خواهد شد البته مشکلات فناوری وتولید هم وجود دارد، چون بعضی از فناوریهای آن بسیار پیچیده است، ولی این کار در حال انجام است. مسیر رو به توسعه است و نقشه راه همه اینها سرفصل مشخص و مطابق این نقشه راه مسیر بلوغ آنها تعریف شده است
نظر شما