به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، جلسه رای اعتماد به وزیران پیشنهادی دولت سیزدهم از صبح روز (شنبه ۳۰ مرداد) با حضور آیت الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، وزرای پیشنهادی و نمایندگان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در حال برگزاری است.
در این جلسه نمایندگان موافق و مخالف به صحبت می پردازند و وزرای پیشنهادی از برنامه خود دفاع می کنند، پیش از برگزاری این جلسه نیز وزرای پیشنهادی با حضور در کمیسیون های تخصصی و غیر تخصصی به ابهامات و پرسش های نمایندگان پاسخ دادند.
برای اینکه شرایط وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم را بررسی کنیم به سراغ «غلامرضا منتظری»، نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی رفتیم تا در این باره و همچنین تحولات منطقه ای و ایام محرم با وی گفتگو کنیم.
*کمیسیون فرهنگی مجلس بررسی چه وزرای پیشنهادی را در دستور کار داشت؟
جلسات تخصصی با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان و وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی برگزار شد و همچنین به صورت مشترک با کمیسیون صنعت با وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری به صورت تخصصی نشستی را برگزار کردیم.
کمیسیون فرهنگی با سایر کمیسیون ها با وزارتخانه های بیشتری در ارتباط است و و لذا چهار وزیر پیشنهادی به صورت تخصصی با کمیسیون فرهنگی نشست هایی را برگزار کرد.
هر یک از این چهار وزیر پیشنهادی در کمیسیون حضور پیدا کردند و در این جلسات ابتدا سوالات و ابهامات خود را مطرح کردند و بعد از پرسش های نمایندگان فرصتی برای پاسخگویی به وزیران پیشنهادی ارائه می شد و در نهایت کمیسیون فرهنگی مجلس برای هر یک از این وزرا باید یک گزارش 10 دقیقه ای در صحن مجلس تهیه کند.
*کابینه هیئت دولت سیزدهم را چطور می بینید؟
امسال تمام وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم در کمیسیون مرتبط و غیر مرتبط حضور پیدا کردند البته نشست با وزرای مرتبط و غیر مرتبط از نظر میزان وقت جلسات تفاوتی داشت و وزیرهای پیشنهادی مرتبط با کمیسیون ها دو ساعت برای پاسخگویی به کمیسیون تخصصی فرصت داشتند اما وزرای غیرمرتبط تنها یک ساعت برای پاسخگویی به کمیسیون ها وقت داده شد.
کابینه ای که معرفی شده در آن هم چهره های توانمندی وجود دارد که در حوزه های قبلی تجربیات موفق داشتند و همچنین در آن چهره های جوان نیز حضور دارند.
گام دوم انقلاب اسلامی به جوانان تکیه کرده است و جوانانی که توانمندی فکری و دانایی و توانایی آنها مشهود باشد می توانند در بسیاری از مسائل گره گشا باشند.
در برخی از وزاری پیشنهادی مجلس موضع دارد و انتظار داشتند که برخی از وزرا قوی تر انتخاب می شدند و این حق رئیس جمهور است که وزیر مربوطه را معرفی کند و حق مجلس هم این است که این وزرا را بررسی کنند و یا به آنها رای اعتماد ندهند.
مجلس با وجود اینکه یک ارادت ویژه ای به رئیس جمهور دارد ولی براساس وظایف قانونی خود عمل می کند و اگر می خواهیم رای اعتماد بدهیم و فردی بار سنگین مسئولیت را به دوش بکشد باید برای ما مسجل شود که وی توانمندی این مسئولیت را دارد.
*عملکرد مجمع نمایندگان و پیگیری مطالبات استان از وزرای پیشنهادی چگونه بود؟
مجمع نمایندگان استان گلستان بسیار فعال ظاهر شده است و فراکسیون شمال کشور نیز نشست هایی با وزرای پیشنهادی برگزار کرده و این نشست ها با وزرای پیشنهادی کشور، اقتصادی و دارایی، بهداشت و درمان و کار و رفاه اجتماعی و غیره به شکل فوق العاده برگزار شده است.
مسائل اینچه برون، راه آهن، صنایع تبدیلی و تکمیلی، گشایش مرز ایران و ترکمنستان، صنایع دستی و گردشگری در گلستان و بحث نهاده های دامی و غیره در این نشست ها به عنوان پیش زمینه با وزرای پیشنهادی در میان گذاشته شده است.
*تحولات افغانستان سر و صدای زیادی به پا کرده است، سیاست های جمهوری اسلامی ایران در قبال طالبان چگونه خواهد بود؟
در حوزه سیاست خارجی با وزیر پیشنهادی امور خارجه در خصوص افغانستان صحبت کردیم و وی به عزت، حکمت و مصلحت تاکید داشت که این سه اصل مورد تاکید مقام معظم رهبری و شورای امنیت ملی است.
در مسائل خارجی اجازه نداریم سلیقه ای برخورد کنیم و حرف شخصی خود را بیان کنیم، نباید طالبان را تایید کنیم و از سویی دیگر نباید به دنبال جنگ با طالبان باشیم.
باید هوشمندانه جوانب کار را بسنجیم و به استقلال هر کشور احترام بگذاریم، البته روش خوبی برای کشورداری در افغانستان رقم نمی خورد ولی اینکه با طالبان چه برخوردی داشته باشیم باید در سطح کلان ملی تصمیم گرفته شود.
اما آنچه حائز اهمیت است این است که باید مراکز مرزی خود را تقویت کنیم و براساس اخباری که در دست داریم بنا شد که طالبان با سفارت ایران و کنسولگیری ایران کاری نداشته باشند و سیاست های کشور در قبال طالبان مسئله پیچیده ای است که نیازمند اتخاذ تصمیمات ملی است.
* برگزاری مراسمات سوگواره حسینی با توجه به اپیدمی کرونا برگزار شد، دیدگاه شما به این مراسمات و توصیه شما به مردم چیست؟
ماه محرم فرصت مغتنمی است که خدای متعال در اختیار ما به واسطه شهادت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) و یارانش قرار داده است.
عاشورا دانشگاهی به وسعت تاریخ است که درس های شایسته زیستن و حیات با عزت از واقعه عاشورا را می آموزیم و پرچم امام حسین (علیه السلام) باید همیشه در اهتزاز باشد.
امام خمینی (رحمه الله علیه) بیان کردند «محرم و صفر را زنده نگهدارید چرا که هر چه داریم از محرم و صفر است» و باید آیین سوگواری و شور و شعور حسینی را زنده نگهداشت ولی در کنار آن براساس مصوبه ستاد ملی کرونا باید فاصله های اجتماعی و پروتکل ها را رعایت کنیم و اسباب رنجش دیگران و شیوع بیماری کرونا نشویم.
اگر بنا است این بیماری فروکش کند باید مردم رعایت کنند و مسئولان اهتمام بیشتری به نظارت بر پروتکل های بهداشتی داشته باشند، اپیدمی کرونا ضررهای زیادی در جهت بهداشتی، آرامش جامعه و معیشت و اقتصاد مردم به همراه دارد.
نظر شما