انتشار برخی کتب دینی در شان حوزه علمیه نیست

امام جمعه قم با بیان اینکه انتشار کتب ضعیف دینی از آسیب های امروز کتاب حوزه است، گفت: حوزه مانع انتشار کتب سست دینی شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله استادی امام جمعه قم در سیزدهمین همایش کتاب سال حوزه که امروز (27بهمن) در مرکز فقهی ائمه اطهار برگزار شد، با بیان اینکه در گذشته کتب ضعیف خود به خود در گذر زمان به فراموشی سپرده می شدند، اظهار داشت: کتاب حوزه، تاریخی هزار ساله دارد، در طول این هزار سال کتاب حوزه همیشه مایه افتخار بوده است؛ در آن زمان کتب ضعیف و سست به مرور زمان به فراموشی سپرده می شدند و از این لحاظ جای نگرانی نبود. اما در حال حاضر برخی کتب ضعیف به نام کتب دینی و تحت عنوان حوزه به کرات چاپ و منتشر می شوند که جای نگرانی دارد.


امام جمعه قم در ادامه افزود: برای رفع نیاز حوزه های علمیه کارهای تحقیقی و پژوهشی و تالیفی و ترجمه و تلخیص تا کنون انجام شده که برخی از آنها بسیار مفید هم بوده اند. وجود شرح هایی که بر آثار بزرگان نگاشته شده و رساله هایی که برای رفع شک و شبهه ها به رشته تحریر درآمده و یا ترجمه هایی که صورت گرفته در راستای نیازهای حوزه بوده است.


عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه تصریح کرد: در طول این سال ها هر اثر سست و بی مبنا خود به خود به فراموشی سپرده می شد، زیرا با عدم استقبال روبرو می شد و تکثیر نمی یافت. اما امروز به دلایل مختلف، آثار دینی ضعیف که در شان حوزه نیست به کرات چاپ و منتشر می شود و حوزه علمیه باید جلوی آن را بگیرد.


آیت الله استادی در ادامه خاطرنشان کرد: این مشکل باید با مشورت با مراجع عظام تقلید حل شود و این قدرت در حوزه وجود دارد تا پاسخگوی شبهات و مسائل جدید باشد.


وی ادامه داد: در هزار سال گذشته کمبودهایی که وجود داشت به تناسب زمان و نیازهای جامعه پاسخ داده می شد. اما امروزه با بالا رفتن سطح سواد اکثریت افراد جامعه با طیف میلیونی جمعیت با سواد مواجه هستیم که باید به سوالات آنان پاسخ مناسب داده شود.


این استاد حوزه علمیه با اشاره به بالا رفتن آمار مطالعه در کشور اظهار داشت: بالا رفتن میزان مطالعه در کشور نه به دلیل اقبال به کتب حوزوی و دینی است بلکه اقبال به سمت و سوی مجلات و کتبی است که جنبه سرگرم کنندگی دارند. می توان این میل به مطالعه را به سمت و سوی کتب دینی سوق داد که برای نیل به این هدف باید از قلم های بسیار جذاب و مترجمان قابل استفاده کرد.


پایان پیام/
 

کد خبر 108813

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha