شعر نخستین هنری است که انسان به آن دست یافت

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس گفت: شعر نخستین هنری است که انسان به آن دست یافت و نتیجه بگیریم شعر و هنر شرقی و اسلامی قلمروی اصلی‌اش پرداختن به معرفی آرمان انسانی است و که این باید در کشور جدی تر دنبال شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، محمود عالیشوندی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس روز گذشته (27بهمن) در نخستین نشست از بخش منطقه ای جشنواره بین المللی شعر فجر در شیراز با اشاره به اینکه شعرشیراز میهمان نواز است، گفت: شعر در شیراز دارای ویژگی های خاص و منحصر به فردی است و شعرایی که در گذشته از شهر دیگری به شیراز هجرت کرده اند همیشه دارای احترام بوده اند.

 

وی ضمن اشاره به زندگی "خواجوی کرمانی" یکی از شاعران بزرگ سده هشتم است که مقبره او در تنگ‌الله اکبر شیراز است، اضافه کرد: این شاعر نامی کشور در قصیده، مثنوی، و غزل طبعی توانا داشته، به طوری که گرایش حافظ به شیوه سخن پردازی خواجو و شباهت شیوه سخنش با او مشهور است و اشعار عارفانه خواجو بسیار زیبا و گاه حیرت‌انگیزند او در اشعار خود معانی عرفانی زیبا را به همراه تصاویر ناب ارائه می‌کند.

 

دبیر شورای فرهنگ عمومی فارس افزود: این میهمان نوازی در ادبیات ما نیز مشهود است و شعرایی که حتی از کشور های دیگر به ایران آمده اند برای ارائه اشعار خود به خوبی فرصت داشته اند.

 

عالیشوندی افزود: بعد از ورود اسلام به ایران شعر دارای شکوفایی خاصی است که باید دانست نگاه متفکران اسلامی شعر زیباترین کلام نیست بلکه چیزی است که از دیگر سخنان اخذ نمی‌شود حتی عالمان گاهی شعر را از جنس الهام بر می‌شمرند که خصوصا سخنان این مطلب را می توان در اشعار شیخ ابوالحسن خرقانی مشاهده کرد.

 

وی ادامه داد: شعر نخستین هنری است که انسان به آن دست یافت و به اعتنای این گفته می‌توانیم نتیجه بگیریم شعر و هنر شرقی و اسلامی قلمروی اصلی‌اش پرداختن به معرفی آرمان انسانی است که این امر باید در کشور جدی تر دنبال شود و اگر برنامه‌ریزی نکنیم زبان فارسی با وام‌گیری و گرته‏برداری خود را با شرایط جدید منطبق می‌کند و اگر برنامه‌ریزی داشته باشیم از سرمایه‌های درونی این زبان برای رفع نیازهای جدید بهره می‌گیریم و امروز این برنامه ریزی می تواند برای کودکان آغاز شود تا گسترش زبان فارسی واهمیت بخشی به شعر دغدغه ای برای آنها ایجاد کند.

 

پایان پیام/

کد خبر 108874

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha