پیش‌بینی جهاد کشاورزی گیلان برای جلوگیری از ۴۵ هزار تن ضایعات برنج

جوادزاده افزایش ضریب نوسازی و اصلاح ساختار کارخانجات شالیکوبی استان گیلان را مورد تاکید قرار داد و گفت: پیش‌بینی ما این است که بتوانیم در سال ۱۴۰۰ به میزان ۴۵ هزار تن از ضایعات برنج گیلان جلوگیری به عمل آوریم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «قاسم جوادزاده» شامگاه چهارشنبه(10 شهریور) در برنامه لوجنک در پاسخ به این پرسش که ایجاد صنایع تبدیلی بخش کشاورزی برای گیلان چقدر ضرورت دارد اظهار داشت: گیلان بالغ بر 2 هزار پروانه بهره‌برداری صنایع تبدیلی در قالب محصولات اساسی که در آن تولید می‌شود دارد.

 

معاون صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه از حیث تعداد پروانه‌های بهره‌برداری استان رتبه نخست کشور را دارد تصریح کرد: عمده این پروانه‌های بهره‌برداری به کارخانه‌های کوچک مقیاس در حوزه برنج و چای و زیتون بر می‌گردد که در استان گیلان دایر شده‌اند.

 

جوادزاده ظرفیت فرآوری عملی صنایع تبدیلی گیلان را 1.8 دهم میلیون تن و ظرفیت اسمی آن‌ها را 2.3 دهم میلیون تن اعلام کرد و یادآور شد: صنایع تبدیلی بخش کشاورزی گیلان از حیث ایجاد اشتغال با تعداد 12 تا 13 هزار نفر شغل مستقیم در رتبه دوم کشور قرار دارد.

 

وی با تاکید بر اینکه در چند سال گذشته حدود هزار و 800 کارخانه شالیکوبی فعال در گیلان وجود داشت عنوان کرد: در حال حاضر تعداد کارخانجات شالیکوبی فعال استان گیلان به عدد هزار و 450 واحد رسیده که از این تعداد 340 کارخانه عملیات نوسازی و اصلاح ساختار انجام داده‌اند.

 

معاون صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی گیلان ساختار صنایع تبدیلی بخش برنج استان را رو به رشد دانست و گفت: پیش‌بینی ما در سال جاری همزمان با افزایش ضریب نوسازی و اصلاح ساختار کارخانجات شالیکوبی استان گیلان این است که بتوانیم به میزان 45 هزار تن از ضایعات برنج استان جلوگیری به عمل آوریم.

 

جوادزاده حمایت‌های بیشتر از صنایع تبدیلی بخش کشاورزی استان گیلان را رویکرد مهم سازمان جهاد کشاورزی اعلام کرد و با بیان اینکه ماهیت اصلی صنایع تبدیلی ارزش افزوده است یادآور شد: مطمئنا یکی از مواردی که باعث ایجاد ارزش افزوده می‌شود مدیریت و کاهش بخش ضایعات است.

 

وی با تاکید بر اینکه به جهت اصلاح ساختار، استفاده از فناوری‌های نوین و کاهش ضایعات در کارخانجات شالیکوبی گیلان هزار و 300 میلیارد تومان ارزش افزوده ایجاد شده است خاطرنشان کرد: موضوع کارخانجاتی که در گیلان بحث مدرن‌سازی را در پیش گرفتند به همین مباحث حول محور علوم دانش بنیان بر می‌گردد و با آن ارتباط مستقیم دارد.


 

کد خبر 1090517

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha