کاهش ۶ درصدی طلاق در قم

صدیق با بیان اینکه از سال ۹۶ شاهد نزولی شدن سیر طلاق در استان قم هستیم از کاهش ۶ درصدی طلاق در سال گذشته در این استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، صدیقه صدیق تقی زاده در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به سند ارتقاء وضعیت زنان که در واپسین روزهای سال ۹۸ به تصویب رسید، اظهار کرد: این سند؛ نقشه راه جدی و هدفمند و مبنای برنامه ریزی استان را برای بهبود شاخص های حوزه بانوان و خانواده را فراهم کرد.

 

وی با بیان اینکه در فرآیند تدوین سند ارتقاء وضعیت زنان به شناسایی وضعیت کنونی و مشکلات و فرصت های استان توجه شده است، تصریح کرد: این مسائل با استفاده از ظرفیت های بخش دولتی و خصوصی و همچنین سازمان های مردم نهاد زمینه توانمند سازی زنان در ابعاد مختلف مورد ارزیابی قرار گرفته است.

 

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قم اضافه کرد: برای اجرایی کردن این سند لازم است همه دستگاه های اجرایی استان با ما همراه باشند و اعتباراتی که به حوزه زنان اختصاص داده شده است عملیاتی شود.

 

وی با بیان اینکه سند ارتقاء وضعیت زنان در ۶ محور تدوین شده است، گفت: محور نخست آن، تحکیم و تعالی بنیان خانواده است که در این زمینه اقدامات فراوانی انجام شده است.

 

صدیق با انتقاد از برخی تحلیل های نادرست در ارتباط با تحکیم خانواده در قم، عنوان کرد: در سال های گذشته از قم به عنوان رتبه نخست در زمینه طلاق یاد شده است و براساس آمارهای بدست آمده تا سال ۹۶ طلاق در قم سیر صعودی داشته است اما در چهار سال گذشته آمار طلاق در قم کاهش یافته است.

 

وی آمار طلاق را در استان وابسته به بافت آن دانست و گفت: هرچه بافت استان از تنوع بیشتری برخوردار باشد آمار طلاق افزایش پیدا می کند و با توجه به سیرنزولی آمار طلاق که از سال ۹۶ رخ داده است اکنون شاهد نزولی شدن سیر طلاق در استان قم هستیم.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قم با تاکید براینکه آمار طلاق در استان قم از سال گذشته ۶ درصد با کاهش مواجه روبرو شده است، تصریح کرد: در حالی که نرخ طلاق در سطح کشور ۹.۴ درصد است اما این عدد در قم ۸.۴ است.

 

صدیق با بیان اینکه اغلب طلاق ها در پنج سال نخست زندگی رخ می دهد، گفت: این مسئله نشاندهنده آن است که زوج‌های جوان مهارت‌های لازم برای شروع زندگی جدید را ندارند و باید در کلاس‌های آموزشی حین و قبل از ازدواج شرکت کنند.

 

وی خاطرنشان کرد: بر اساس آمارها ۶ درصد طلاق‌ها در سال اول و ۳۳ درصد طلاق‌ها در کمتر از پنج سال اول زندگی رخ می‌دهد و در طول ۲ سال گذشته تلاش شده است با همکاری بهزیستی و معاونت پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی برنامه‌های مداخله‌ای در بحث طلاق انجام شود و طلاق‌های توافقی قبل از طلاق به مشاور ارجاع شود.

 

مشاور استاندار قم میانگین سن ازدواج در خانم ها را ۲۲ سال و در آقایان ۲۷ سال ذکر کرد و گفت: میانگین سن طلاق نیز ۳۲ سال در خانم‌ها و ۳۶ سال در آقایان بوده است.

 

وی برگزاری دوره‌های مختلف آموزش‌های مهارت‌های ارتباطی بین زوجین، جزو برنامه‌های اصلی دستگاه‌های اجرایی استان در طول سال گذشته بوده است، خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد علاوه بر مهارت‌های ارتباطی که در ایجاد تفاهم موثر است، مهارت‌های شخصی نیز ضعیف است و باید روی آن‌ها تمرکز کنیم.

کد خبر 1090787

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha