اختلافات خانوادگی پدیده شوم جامعه شده است/ گذشت وعفو پیش نیاز شفاعت

آیت الله العظمی مظاهری گفت: اختلافات خانوادگی بین زن و شوهر و اهالی خانواده پدیده شوم جامعه شده و کوچکترین مسائل به بزرگترین اختلاف تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان‏، آیت الله العظمی «حسین مظاهری» در درس اخلاق هفتگی که به صورت مجازی برگزار شد، به عفو و بخشش و ضرورت ترویج آن در جامعه اشاره کرد و اظهارداشت: سال های اخیر کاهش گذشت و عفو مردم نسبت به همدیگر مشاهده می شود که این مقوله مهم از رفتار و ذهن مردم رفته و یا کم رنگ شده است.

 

رئیس حوزه علمیه اصفهان با اشاره به اینکه کم توجهی گذشت مشکلات را زیاد می کند، افزود: گذشت از اشتباه دیگران و حذف آن از وجود از توصیه های دینی و سبک زندگی ائمه معصومین(ع) بوده که نباید کینه فرد را نیز در دل وارد کرد.

 

وی با بیان اینکه گذشت در زندگی زناشویی از مولفه های زندگی موفق است، تصریح کرد: برخی از زن و مردها نسبت به رفتار اشتباه همسر خود گذشت نداشته و یا به دلیل مسائل دنیایی با اقوام و برادر و خواهر خود دچار مشکل و اختلاف شده اند.

 

مرجع تقلید عالم تشیع ادامه داد: اختلافات خانوادگی بین زن و شوهر و اهالی خانواده پدیده شوم جامعه شده و کوچکترین مسائل به بزرگترین اختلاف تبدیل شده و بنیان خانواده ها از بین رفته است.

 

وی اضافه کرد:‌عدم گذشت زن و شوهر از همدیگر و کمبود محبت موجب انحراف و ارتباطات نامشروع شده و با حس انتقام جویی مسیر زندگی را طی می کنند که این چنین وضعی به ضرر جامعه و افراد است.

 

آیت الله مظاهری با بیان اینکه قهر و بی‌اعتنایی  زن و مرد و مسلمانان از همدیگر به دور از آموزه های دینی است، خاطرنشان کرد:  بر اساس روایت از پیامبر اسلام(ص) و امام صادق(ع) «اگر دو مسلمان با هم قهر کنند و قهرشان سه روز طول بکشد و آشتی نکنند، آنها از ربقه اسلام بیرونند و اسمشان را نمی‌شود مسلمان گذاشت».

 

وی یادآورشد: بر این اساس چه وضعی در جامعه وجود دارد که افراد با کوچکترین اختلاف بحث خود را به دادگاه می کشند و یا مرد و زن به دنبال طلاق می روند.

 

*گذشت وعفو پیش نیاز شفاعت

 

مرجع تقلید عالم تشیع با بیان اینکه بررسی تاریخ نشان می دهد که معصومین(ع) چگونه با مردم و اشتباهات آنان مدارا می کردند، گفت: شیعیان و مسلمانان باید این مسائل را بیاموزند و از اختلافات دوری کنند.

 

وی اضافه کرد: اگر انتظار شفاعت از پیامبر(ص) و اهل البیت(ع) را داریم باید پس باید پیش نیازهای آن یعنی همانندی در رفتار مثل گذشت و عفو را در وجود خودمان تقویت کنیم.

 

مرجع تقلید عالم تشیع ادامه داد: باید اشتباه دیگران را بخشید و به روی فرد هم نیاورد و اگر کینه در دل شود که گناهش هم زیاد است عاقبت خوبی نخواهد داشت و مانع از شفاعت می شود.

کد خبر 1090927

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha