به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ مجید ستایش نیا، شنبه شب(۱۳ شهریور) در گفتگوی ویژه سیمای مرکز استان با موضوع ساماندهی معتادین متجاهر در اردوگاه کرامت سپاه ثارالله استان گفت: درمان، اشتغال و صیانت شعار ما برای ساماندهی معتادین است.
معاون اجتماعی سپاه ثارالله استان کرمان با اشاره به برنامه سپاه برای بهبودبخشی به معتادین متجاهر اظهار کرد: در حال حاضر مأموریت سپاه متفاوت است و در موضوعات مرتبط با فرهنگ و اقتصاد و آسیب های اجتماعی ورود کرده که یکی از این آسیب های اجتماعی که دغدغه نخست مقام معظم رهبری هم هست، موضوع اعتیاد است.
وی یکی دیگر از اقدامات سپاه را مطالبه گری دانست و با اشاره به اینکه سپاه شاید همه آسیب ها را نتواند برطرف کند اما می تواند مطالبه گری کند که دستگاه های متولی، مسئولیت خود را تا چه حد انجام دادند و یا چقدر سلب مسئولیت می کنند.
ستایش نیا ادامه داد: طبق آمارها در سال گذشته میزان تولید مواد مخدر در سطح جهان 6 هزار و 500 تُن افزایش داشته و این نشانه افزایش میزان تقاضا است و کشور ما هم از این موضوع ضربه می خورد و سالانه سه هزار نفر در کشور جان خود را بر اثر مواد مخدر از دست می دهند.
وی با اشاره به راه اندازی اردوگاه ترک اعتیاد معتادین متجاهر توسط سپاه اظهار کرد: آمار و تجربه دو ساله ما در اردوگاه نشان می دهد 70 درصد معتادین متجاهر و یا کارتن خواب شغل و حتی منزلت اجتماعی داشتند اما به دلیل گرایش به مصرف مواد مخدر شغل خود را از دست داده و خانواده، آنها طرد کردند و مشکلات زیادی دارند.
معاون اجتماعی سپاه ثارالله استان کرمان افزود: به لحاظ علمی ثابت شده کسی را که با اجبار وارد کمپ کنید درمان او ناموفق است؛ وقتی فرد را از خیابان دستگیر و در انظار عموم جمع آوری کنیم در روحیه آنان تأثیر می گذارد اما باید بتوانیم این تابو و اجباری بودن آن را بشکنیم و از ذهن مددجویان پاک کنیم و برای همین یک تیم بهبود یافته از مجموعه به سراغ این معتادین می رود تا با پای خودشان واد اردوگاه شوند.
وی با بیان اینکه برای درمان اول باید روی فکر معتادین کار کرد و کرامت افراد باید حفظ شود زیرا به دلیل بی مسئولیتی یک مسئول دچار آسیب می شوند؛ تصریح کرد: در اردوگاه برنامه های فرهنگی و عقیدتی داریم و اجبار هم نمی کنیم؛ داخل اردوگاه پزشک و مددکار و روانشناس هم هست و صبح و عصر و شامگاه برای آنان برنامه داریم تا ذهن آنان هم توأم با جسم درمان شود و بحث های روان درمانی و روانکاوی برای همین است.
ستایش نیا گفت: در دوره جدید بیش از 135 نفر را پذیرش کردیم و در هفته های گذشته از بین آنان تنها 5 نفر متادون مصرف می کنند و هیچ اجباری هم نیست اما وقتی روی فکر افراد کار شد، اقناع می شوند و متادون را کنار می گذارند و ما برای درمان و استمرار پاکی مقوله مهم اشتغال را هم مطرح کردیم و از ابتدای راه اندازی اردوگاه اشتغال را سرلوحه کار قرار دادیم و اگر بیشتر از درمان به آن نپرداختیم کمتر نبوده است.
وی با اشاره به اینکه اشتغال برای معتادین بهبود یافته در دو بخش داخل اردوگاه و خارج اردوگاه دنبال می شود؛ توضیح داد: اشتغال خارج از اردوگاه بادی توأم با صیانت باید باشد که موضوع مهمی است و در اردوگاه کرامت با توجه به وسعت زمین کارگاه های زدوبازده و صنایع تبدیلی و آنچه بسیج سازندگی دنبال می کند را راه اندازی می کنیم؛ سامانه آفلاین، استعدادسنجی می کند که چه حرفه ای در بازو دارند.
معاون اجتماعی سپاه ثارالله استان کرمان با بیان اینکه استعدادهای خوبی در اردوگاه ماده ۱۶ در کشور نهفته است و هنر آن نهاد و سازمان است چه استفاده ای از این ظرفیت نهفته بکند؛ افزود: بسیاری از این افراد خیلی هم کم توقع هستند و حاضرند با حقوق کم امرار معاش بکنند.
وی با تأکید بر ضرورت ورود خیرین و دستگاه های اجرایی و حتی معادن و شرکت های بزرگ استان که مسئولیت اجتماعی دارند با مجموعه استانداری برای ساماندهی به وضعیت معتادین متجاهر و کم کردن آسیب های اجتماعی، خاطرنشان کرد: با ایجاد اشتغال، ضریب سلامت تعداد قابل توجهی از این افراد را بالا می بریم اما اگر این افراد پس از بهبودی شغل نداشته باشند دوباره برمی گردند.
ستایش نیا تأکید کرد: بسیاری از دستگاه ها می توانند دخیل باشند؛ اگر ابلاغی به دستگاه های اجرایی شود و هر مدیرکل ۵ نفر معتاد را صیانت و برای او شغل ایجاد کند، کمک کننده است و شهرداری ها و شواراهای شهر هم خیلی می توانند کمک کنند؛ در مجموعه شهرداری معاونت های مختلف از جمله معاونت خدمات شهری می تواند نقش ایفا کند که در کرمان این موضوع را کم رنگ دیدیم لذا درخواست داریم شهردار جدید در مسائل اجتماعی ورود چشمگیر داشته باشد.
وی در پایان تأکید کرد: سپاه در کار دستگاه ها خالت نمی کند بلکه آمده تا کمک کار باشد و اگر مراقبت های پس از خروج از معتادین نباشد دچار دور باطل شدیم و دوباره میهمان همین اردوگاه می شوند.
نظر شما