اربعین زمینه‌ساز یک تمدن جهانی است

استاد حوزه ودانشگاه بابیان اینکه ابعاد تمدنی، روان‌شناختی، جامع‌شناختی و معنوی اربعین باید تبیین وتبلیغ شود، گفت: برخی از اربعینی‌ها ونیروهای انقلابی درک درستی از اربعین ندارند درحالی‌که موضوع اربعین زمینه‌ساز یک تمدن جهانی است و یک بعد فرادینی دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان در ششمین گردهمایی فعالان مردمی اربعین و ششمین گردهمایی هیأت‌های فعال در عرصه اربعین که با استفاده از بستر فضای مجازی برگزار شد، با اشاره به اینکه دشمنان مؤمنین به اهل‌بیت(ع) مایل به برگزاری با شکوه اربعین نیستند، اظهار کرد: اینکه افرادی که مخالف اربعین با شکوه هستند دستی در ماجرای کرونا دارند یا خیر را نمی‌دانم اما موضوع مشخص این است که مخالفان اربعین با شکوه، بی‌تفاوت نبوده و هر کاری را برای رسیدن به هدف انجام می‌دهند.

وی اضافه کرد: ما به جهان پیرامون خود با سوءضن نگاه می‌کنیم و برخی این موضوع را توهم توطئه می‌دانند اما این افراد بارها شرمنده شده‌اند.

استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: برای رسیدن به یک تصمیم جامع در حوزه اربعین، ما نیاز به گفت‌وگوی علمی و کار رسانه‌ای داریم و نمی‌توان فقط با شعار و حرکت‌های احساسی جلو رفت.

 

وی با تاکید بر اینکه دشمنان نسبت به اربعین حساس هستند، گفت: افراد بسیاری ایادی و بلندگوهای دشمن در داخل هستند و برخی هم هستند که بر اساس نظرکارشناسی خود می‌گویند باید اربعین محدود شود. رسیدن به یک نظر جامع نیازمند این است که حرکت‌های پژوهشی در حوزه اربعین انجام شود تا مشخص شود که اربعین موجب افزایش بیماری می‌شود یا خیر که در این راستا می‌توان مطالعات موجود از سال قبل و عاشورا را مورد بررسی قرار داد.

پناهیان ادامه داد: مردم عراق معتقد هستند که بیماری کرونا برای زائران امام حسین(ع) معنایی ندارد اما متأسفانه ما نتوانستیم این اعتقاد مردم عراق را به شیوه مطلوب مورد مطالعه و بررسی قرار دهیم.

وی افزود: اشکالی ندارد که به دلیل اربعین در حوزه کرونا کار کارشناسی بیشتر انجام شود، برخی اوقات کار را به پزشکان می‌سپاریم اما با اختلاف نظر در میان پزشکان روبرو می‌شویم همانند موضوع طب سنتی که امروز هم مخالفان و موافقان مختلفی دارد.

 

پناهیان از تاکید ویژه برخی از پزشکان مجرب بر لزوم استفاده بیشتر از طب ایرانی در موضوع کرونا یاد کرد و افزود: مطالبه‌گری ما در حوزه اربعین باید با مشورت و شنیدن صداهای متفاوت باشد تا متخصصان امر در حوزه کرونا نظر دهند و در نهایت به یک مجموع مطلوب برسیم.

وی با اشاره به احساسات و هیجانات دینی در بهبود بیمار و تقویت جسم گفت: تجمعات دینی از ترس کرونا به شدت تضعیف شده‌اند و کسی به تبعات این موضوع هیچ نگاهی نمی‌کند؛ آیت‌الله حکیم که با سکته قلبی جان خود را از دست دادند واکسن فایزر زدند و برخی هستند که می‌گویند این ایست قلبی از عوارض واکسن فایزر است.

 

پناهیان با بیان اینکه ابعاد تمدنی، روان‌شناختی، جامع‌شناختی و معنوی اربعین باید تبیین و تبلیغ شود، تصریح کرد: برخی از اربعینی‌ها و  نیروهای دینی انقلابی درک درستی از اربعین ندارند درحالی‌که موضوع اربعین پی‌ریزی یک تمدن جهانی است و یک بعد فرادینی دارد.

وی بر لزوم گرامیداشت اربعین در ایران تاکید کرد و گفت: در صورتی که شرایط حضور ما در عراق فراهم نشد باید اربعین با شکوهی را در ایران رقم بزنیم و در این راستا تبلیغات محیطی، فضاسازی و آماده‌سازی اماکن عمومی در کشور اهمیت بسیاری دارد.

حوزه و دانشگاه با بیان اینکه هیأت‌ها باید اربعین و غدیر حرکت‌های تجمعی را دنبال کنند، تصریح کرد: اربعین امسال باید برای شفای مریضان کرونایی و ریشه‌کن شدن بیماری کرونا از جهان بشریت به ویژه جامعه مؤمنان دعا کنیم که این دعا بسیار مؤثر خواهد بود.

 

کد خبر 1091504

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha