«فراز و فرود اندیشه ابن‌سینا در اروپای سده‌های میانه»برگزار می شود

نشست «فراز و فرود اندیشه ابن‌سینا در اروپای سده‌های میانه» روز چهارشنبه ۱۷ شهریور در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی مرکز فرهنگی شهر کتاب، بیست‌وششمین نشست از مجموعه درس‌گفتارهایی درباره‌ بوعلی سینا با عنوان «فراز و فرود اندیشه ابن‌سینا در اروپای سده‌های میانه» روز چهارشنبه ۱۷ شهریور در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار می‌شود.

یک قرن پس از درگذشت ابن‌سینا، ترجمه آثار او در مابعدالطبیعه، منطق، طبیعیات و پزشکی به زبان لاتین آغاز شد و تا صد سال بعد، کارهایش به بخش مهمی از منابع فکری دانشگاه‌های اروپایی تبدیل شد. بعضی از این متون، به ویژه «النفس» و «الهیات شفاء»، تاثیر دیرپایی بر فلسفه لاتین باقی گذاشتند و به خطوطی اساسی در اندیشه‌های شماری از فیلسوفان بزرگ مدرسی، مانند آلبرت کبیر و توماس آکویناس و دونس اسکات، شکل دادند. نمونه‌هایی از این تاثیر را در بحث‌های لاتین پیرامون تمایز وجود و ماهیت، عقول و معنا می‌توان دید. همچنین، شیوه نگارش فلسفی ابن‌سینا، به‌ویژه ژانر دانشنامه‌ی فلسفی، مورد تقلید بسیاری از نویسندگان قرون‌وسطایی قرار گرفت.

سرگذشت ابن‌سینا در اروپا، مسیری پیوسته و هموار نبود. فراز و فرود فلسفه ابن‌سینا در اروپای قرون وسطا، با شوق به کنکاش در فلسفه ارسطو، محبوبیت و ممنوعیت ابن‌رشد و نیز سرشت جریان‌های منتقد مابعدالطبیعه رسمی ارتباط داشت. موج‌های اقبال به ارسطوی یونانی و ابن‌رشد و رویگردانی از فلسفه رسمی مدرسی، باعث افول نسبی ابن‌سینا شد و هربار بازگشتی متفاوت به او را رقم زد. با این همه می‌توان به طور کلی از نظام فلسفی‌ای به نام ابن‌سینای لاتین سخن گفت که در جزئیات بسیاری با فلسفه کلاسیک ابن‌سینا متفاوت است.

در بیست‌وششمین جلسه درسگفتارهایی درباره بوعلی‌سینا نگاهی مختصر به ابن‌سینای لاتین و فراز و فرود اندیشه سینوی و در اروپای سده‌های میانه انداخته می‌شود که با سخنرانی عاطفه اسماعیلی همراه است.

این‌برنامه روز چهارشنبه ۱۷ شهریور از ساعت ۱۱ در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار و به‌طور زنده از اینستاگرام مرکز فرهنگی شهرکتاب به نشانی ketabofarhang، تلگرام این‌مرکز به نشانی bookcitycc و صفحه‌ی این مرکز در سایت آپارات پخش می‌شود.

کد خبر 1091717

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha