به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، « ابراهیم اکبرزاده» شامگاه (سهشنبه، 16 شهریور) در گفتوگوی خبری اظهار داشت: از 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری استان گیلان طبق برنامهریزی که انجام شد پیشبینی میکنیم بالغ بر 135 هزار هکتار به کشت محصولات کشت دوم یا پرورش راتون اختصاص پیدا کند.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان کشت دوم را فرصتی برای توانمندی گیلان در حوزه کشاورزی و پرورش محصولات خواند و ابراز داشت: هرساله با پایان فصل زراعی، زمینهای کشاورزی آماده کشت دوم میشوند محصولاتی که با همت کشاورزان کشت میشوند نیز درآمد خوبی را نصیب آنان میکند.
اکبرزاده در پاسخ به این پرسش که سال گذشته چه میزان کشت دوم در اراضی استان گیلان انجام گرفت عنوان کرد: طبق برآوردهایی که در سطح استان گیلان داشتیم، سال گذشته 130 هزار هکتار از اراضی گیلان به کشت دوم محصولات کشاورزی از جمله 90 هزار هکتار هم به پرورش راتون اختصاص یافت.
وی با بیان اینکه 40 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان در سال گذشته به کشت سایر محصولات زراعی اختصاص پیدا کرد یادآور شد: بررسیها نشان میدهد سال گذشته 400 هزار تن محصولات زراعی کشت دوم در گیلان تولید شد که راتون، گیاهان خانواده حبوبات، باقالای مازندرانی، انواع نباتات علوفه و سبزیجات برگ غدهای از جمله آنها محسوب میشود.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان ارزش ریالی این مقدار محصولات زراعی کشت دوم استان را سه هزار و 700 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: این مبلغ یاد شده درآمد خالصی بود که با همت و تلاش کشاورزان به دست آمد که در گردش اقتصادی خانوارهای روستایی بسیار مؤثر واقع میشود.
اکبرزاده با تاکید بر اینکه در حوزه کشت دوم متکی بر دانش بومی و یافتههای حاصل از تحقیقات انجام گرفته هستیم اضافه کرد: مؤسسه تحقیقات برنج در استان گیلان و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی دو مرکزی هستند که در بحث کاشت و پرورش محصولات کشت دوم کارهای خوبی را انجام دادهاند.
وی فعالیت سازمان جهاد کشاورزی گیلان در دو بخش را مورد توجه قرار داد و اضافه کرد: ورود و معرفی محصولات جدید سازگار با شرایط استان گیلان و تغییر در روش کشت و کار و یافتههای جدید در انجام عملیات زراعی محصولات دو مقولهای است که سازمان جهاد کشاورزی همواره آن را مدنظر قرار میدهد.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان دارا بودن مزارع الگویی در سطح استان را از جمله اقدامات این دستگاه دانست و عنوان کرد: گیاه دانه روغنی کلزا از جمله محصولاتی است که برای کشت دوم توصیه میشود از طرفی روز گذشته هم شاهد بودیم قیمت تضمینی خرید این محصول هم اعلام شد.
اکبرزاده از افزایش بیش از 50 درصدی قیمت خرید کلزا به نسبت سال گذشته خبر داد و با بیان اینکه امسال قیمت خرید این محصول کیلویی 15 هزار تومان است گفت: سازوکار خرید محصول کلزا برخلاف سایر محصولات کاملا سازماندهی شده و توسط مراکز مخصوص از کشاورزان خرید میشود بنابراین در این مورد نگرانی وجود ندارد.
وی مناطقی که در اولویت نخست کشت کلزا هستند را جنوب استان گیلان اعلام کرد و با اشاره به اینکه شهرستان رودبار در این بخش ظرفیت خوبی دارد خاطرنشان کرد: در حال حاضر بذر گیاه شبدر که در سطح گیلان کشت میشود توسط جهاد کشاورزی تامین شده و کارگزاریهای مجاز ما در 16 شهرستان استان آماده توزیع هستند.
نظر شما