صیقل دادن قاب  نقره ای حجر الاسود و درِ کعبه+ عکس

ریاست عمومی مسجدالحرام و مسجدالنبی(ص) از عملیات نظافت و جلا دادن در کعبه و قاب نقره ای حجر الاسود خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «الیوم السابع»، ریاست عمومی مسجدالحرام و مسجدالنبی(ص) در حساب خود در توییتر تصاویری از عملیات نظافت و صیقل دادن قاب نقره ای حجر الاسود و در  کعبه را منتشر کرد.

 

دکتر محیمید، معاون امور مسجد الحرام گفت: با درخواست ریاست عمومی مسجدالحرام کار نظافت و صیقل دادن قاب نقره ای حجر الاسود با استفاده از پیشرفته و جدیدترنی دستگاه ها انجام شد.

 

سعد بن المحیمید تاکید کرد: با جدیدترین فناوری ها و بهترین مواد با مشخصات بین المللی و روش های پیشرفته و حرفه ای این کار توسط یک تیم انجام شد.

 

 

حَجَرُ الْأسْوَدْ، سنگی مقدّس، دارای پیشینه کهن و جایگاهی ویژه در فرهنگ اسلامی و مناسک حج است. این سنگ در رُکن شرقی کعبه (که به رکن اسود یا رکن حَجَری نیز معروف است) در ارتفاع یک متر و نیم از زمین نصب شده است.

 

حجرالاسود پیش از اسلام نیز مورد احترام بود؛ با این حال هیچ‌گاه در طول تاریخ (حتی در دوره جاهلیت که پرستش سنگ‌ها رایج بود) مورد پرستش واقع نشد.

 

 

این سنگ چند بار شکسته و خرد شده است. به همین دلیل ملاطی از چسب ساخته و تکه‌های سنگ را در آن قرار داده‌اند.

 

حجرالاسود، صیقلی و به شکل بیضی نامنظم است. رنگ آن سیاه مایل به سرخ است و لکه‌های سرخ‌ رنگ و رگه‌های زردرنگی بر روی آن دیده می‌شود.

 

گفته شده که تیرگی و سیاهی شدید آن به‌سبب آتش‌سوزی کعبه بوده است که یک بار در دوره جاهلیت و بار دیگر در زمان حکومت یزید بن معاویه روی داد.

 

این سنگ که ابتدا یاقوت بسیار سفید و نورانى بود، بر اثر تماس کفّار و مشرکین با آن و معصیت گناهکاران، رنگ آن تغییر پیدا کرد و سیاه شد.

 

 

کد خبر 1092414

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha