جشنواره مطبوعات نوروز رسانه‌ای کشور است

محمد جعفر محمد گفت: جشنواره مطبوعات و خبرگزاری ها، آیینه‌ای فرا روی رسانه‌های کشور است تا سیمای واقعی خود را در آن بنگرند و اگر غباری در این سیمای روشن یافتند به شکرانه زیبایی و آراستگی غبار از چهره بزدایند.

به گزارش خبرنگار شبستان، متن سخنان محمدجعفر محمد‌زاده، معاون مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه هجدهمین جشنواره مطبوعات و خبرگزاری‌ها به شرح زیر است.

 

بسم‌ الله الرحمن الرحیم

سلام و ادب و احترام خود را به شما اصحاب ارجمند رسانه تقدیم می‌کنم و برپایی جشنواره هجدهم را که نوروز رسانه‌ای کشور و میعاد همدلی خانواده بزرگ اطلاع‌رسانی با یکدیگر است، صمیمانه تبریک می‌گویم.

 

هجدهمین جشنواره مطبوعات و خبرگزاری‌ها، بی هیچ تردید، گویای عظمت و منزلت حرفه‌ای است که بر هزار توی تاریخ معاصر، پرتو افکند و سبب شد جوامع انسانی، پوسته فرسوده خود را شکافتند و راه به روشنایی گشودند. پیشروان نهضت‌های بزرگ معاصر همچون مشروطیت و انقلاب اسلامی یا روزنامه‌نگار بوده‌اند و یا به درستی با نقش مطبوعات در تنویر افکار عمومی آشنایی داشته‌اند. بر پایه همین شناخت نیز کوشیدند تا مطبوعات را پررونق نگاه دارند و آن را آیینه تمام‌نمای حرکت‌ها و نهضت‌های اجتماعی سازند. در روند دفاع مقدس نیز آگاهی و شجاعت روزنامه‌نگاران میهن‌مان چنان بود که هنوز و همچنان وجدان‌های بیدار و نیرومند جامعه را به صیانت از میراث امام (ره) و شهدا فرا می‌خواند.

 

با چنین پیشینه و پشتوانه‌ای چشم‌انداز جشنواره هجدهم توسعه کیفی رسانه‌ها با محوریت الگوی بومی برای حرکت در مسیر آرمان‌ها و ارزش‌های الهی است؛ افقی که جز با قلم توانای روزنامه‌نگاران متعهد و حق‌جوی کشورمان ترسیم نمی‌شود.

 

از این منظر در جشنواره حاضر تلاش شد تا با ایجاد فضایی رقابتی، پویا و پرنشاط بر ضرورت کیفی‌سازی فعالیت‌های رسانه‌ای شکور به ویژه در مقابله با تهاجم فرهنگ بیگانه و جنگ رسانه‌ای نظام سلطه جهانی تأکید شود.

 

رسالت جشنواره با چنین معیارها و شاخص‌هایی، استعدادیابی در حوزه روزنامه‌نگاری، شناسایی چهره‌های مبتکر و توانمند در داخل و معرفی آنها به محیط بین‌المللی است. جشنواره همچنین سعی دارد تا آثار رسانه‌ای را به نیازهای جامعه نزدیک‌تر کند و کاربرد این آثار را در رشد شاخص‌های معنوی و مادی زندگی مردم توسعه دهد. جشنواره مطبوعات و خبرگزاری‌ها بر آن است تا با حمایت از تولیدات کیفی رسانه‌ها منادی نشاط اطلاع‌رسانی در کشور باشد و بستر تعمیق ارزش‌هایی همچون اعتلای معرفت دینی، تقویت هنجارهای فرهنگی و اجتماعی، فرهنگ مقاومت و ایثار، روحیه کار جمعی و پاسداشت خط و زبان فارسی را فراهم آورد.

 

از دیگر دستاوردهای جشنواره مطبوعات و خبرگزاری‌ها، صیانت از استقلال شغل روزنامه‌نگاری و کمک به ارتقای دانش حرفه‌ای روزنامه‌نگاران است. در شرایط کنونی جامعه و با گرایش رو به رشد نسل جوان و خلاق کشور به فعالیت در رسانه، ساماندهی فضای کار حرفه‌ای بیش از پیش اهمیت می‌یابد که یکی از ضروری‌ترین لوازم آن ارایه الگوهای الهام‌بخش و قابل دسترسی است.

 

آثار منتخب جشنواره از این حیث قادر خواهد بود علاقه‌مندان حرفه روزنامه‌نگاری و نوپایان و نوآمدگان این عرصه را به حرکت در مسیر رشد و پیشرفت دلالت کرده و راه ایشان را از میان دشواری‌های سنگلاخ‌وار و مرارت‌های پر فراز و نشیب این حرفه خطیر باز گشاید.

 

به تعبیری دیگر هجدهمین جشنواره مطبوعات و خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های اطلاع‌رسانی آیینه‌ای فرا روی رسانه‌های کشور است تا سیمای واقعی خود را در آن بنگرند و اگر غباری در این سیمای روشن یافتند به شکرانه زیبایی و آراستگی غبار از چهره بزدایند.

 

به همین انگیزه جشنواره هجدهم برای نخستین بار از سایه نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها بیرون آمد تا در جایگاهی مستقل ظرفیت‌های ذاتی خود را آشکار کند تا فرصت مضاعف برای اصحاب رسانه پدید آورد همچنین بر پایه جشنواره‌های فصلی در طول سال گذشته و ارزیابی فرآیندی آثار رسانه‌یی در پایان هر فصل توانست با ایجاد فضای رقابتی و پشتوانه‌ای فرهنگی بر کارآمدی و اثربخشی جشنواره هجدهم بیفزاید.

 

حاصل این شورآفرینی در رقابت‌ها ارسال 14 هزار و 20 اثر در شش بخش مطبوعات سراسری، خبرگزاری‌ها، مطبوعات استانی، پایگاه‌های خبری، نشریات دانشجویی و بخش ویژه به دبیرخانه جشنواره بود.

 

به موازات این استقبال چشمگیر، معاونت مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی با هدف نوآوری در جشنواره هجدهم و فراگیری بیش‌تر آن برای نخستین بار قالبی جدید باعنوان ترجمه مطبوعاتی را نیز به ساختار جشنواره افزوده تا از روزنامه‌نگاران مترجم که نقشی بی‌بدیل در بیداری عالم‌گیر اسلامی و پیوندهای ملت آزاده جهان با یکدیگر دارند، تجلیل به عمل آید.

 

خصیصه دیگر جشنواره امسال بهره‌مندی آن از شیوه نامه‌ای عملی و مدون به همت استادان و صاحب‌نظران ممتاز رسانه‌یی کشور بوده است. زیرا بر این باوریم که جشنواره در ذات خود فرصتی برای نقد رسانه بر پایه دستگاه سنجشی علمی و روشمند است که علاوه بر مهارت‌های تجربی روزنامه‌نگاری، دانش مدون این رشته و نیز دانش‌های پیرامونی، در ایجاد آن نقش دارند. از این رو لازم می‌دانم اهتمام چندین ماه 90 داور میانی و 9 داور نهایی را که جملگی از روزنامه‌نگاران یا مدیران دیرسال رسانه‌ای کشورند، ارج نهاده و صمیمانه از ایشان قدردانی کنم.

 

در جشنواره امسال همچنین با افزایش پنج برابری میزان جایزه نقدی برگزیدگان از یک به پنج میلیون تومان و اعطای بورسیه تحصیلی دانشکده خبر توام با پرداخت هزینه اتمام دوره به منتخبان، تلاش شده است تا بضاعت این رویداد رسانه‌ای برای تجلیل از روزنامه‌نگاران کشور فزونی یابد. هرچند بر این باوریم که خدمات و زحمات منادیان آگاهی را جز پاداش خداوند متعال و عنایات اهل بیت (ع) سپاس و تحیتی فراخور نیست.

 

در پایان امید داریم انتخاب آثار برتر جشنواره هجدهم که به عزم و همت استادان، صاحب‌نظران و مدیران رسانه‌ای کشور صورت گرفته است، زمینه‌ای برای رشد هویت فرهنگی مطبوعات و تقویت نقش آن در فرهنگ‌پذیری جامعه شود و سایه عدالت، مهرورزی و همبستگی ملی بر سر همه تشنگان آگاهی و دانایی بگسترد.

 

پایان پیام/ 

کد خبر 109330

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha