دفاع مقدس اتفاقات خوبی را در عرصه ادبیات نمایشی رقم زد/ خودنمایی هویت ملی در عرصه های مختلف

سلیمانی فارسانی با بیان اینکه از دل دفاع مقدس اتفاقات زیبایی شکل گرفت، گفت: در عرصه ادبیات نمایشی بر اساس هویت ملی نمایشنامه های خوبی با موضوع دفاع مقدس خلق شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «محمد سلیمانی فارسانی» امروز دوشنبه 22 شهریور در نشست «بررسی گذشته و آینده هویت ملی در ادبیات نمایشی دفاع مقدس» که در سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد، گفت: هویت می تواند در هویت خونی، زبانی و تاریخی تعریف شود. بالاترین سطح هویت، هویت ملی است. هویت ملی رابطه انسان با کشورش را به منصه ظهور می گذارد؛ این می تواند مسئله مفیدی باشد برای دوستانی که در ادبیات نمایشی به خصوص تئاتر دفاع مقدس کار می کنند.

 

این نویسنده و بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون بیان کرد: اگر دشمنان هویت جوانان ما را می شناختند، دست به اسلحه نمی شدند. دشمنان فکر کردند صرفا ارتشی است و انقلابی نوپا و می توانند به ایران تجاوز کنند. به محض اینکه این اتفاق افتاد بر اساس هویت ملی و دینی که جوانان کشور ما داشتند، حماسه ای شگفت در مقابل دشمن درست شد به گونه ای که دشمنان نتوانستند این حماسه عظیم را هضم کنند.

 

وی با اشاره به اینکه اگر دشمنان هویت ما را می شناختند ما را تحریم و تهدید نمی کردند، افزود: مقام معظم رهبری در سال 97 در جلسه با نخبگان فرمودند« جوانان را با هویت بار آورید. اگر جامعه ای احساس هویت نکرد، صداهای بلند تحکم آمیز راحت آن را مغلوب خواهد کرد. آن کس که ایستادگی می کند، احساس هویت می کند. جوانان با هویت بار بیایند. خوشبختانه جامعه اسلامی ما هویت قوی و قابل استقامت دارد و این را نشان داده است؛ پس مسئله فرهنگی مهم است و بخش های فرهنگی باید احساس مسئولیت کنند و در این زمینه کار کنند.»

 

وی خاطرنشان کرد: در زمان پهلوی هم جوانان ما هویت داشتند؛ ضمن اینکه در آن زمان تجدد بود. با انقلاب جوانان به هویت اصلی خود برگشتند زیرا هویت نهادینه و ریشه دار در خون و جان و روح جوانان بود، بدین ترتیب انقلاب شکوهند شکل گرفت. کشور ما در واقع در زمان پهلوی ژاندارم منطقه بود و از قدرت نظامی برخوردار بود اما این قدرت یک قدرت استحاله بود. قدرت ما وام گیرنده از قدرت های بزرگ بود.

 

این رزمنده دفاع مقدس با اشاره به اینکه هویت ملی ایرانی به شکلی زیبا در بسیاری از جاها خودنمایی می کند، افزود: در منطقه ای هستیم که پل ارتباطی بین ملل و فرهنگ ها هستیم. سرزمینی کهن با تمدنی کهن داریم که شاهد تحولات زیادی بوده است.

 

سلیمانی فارسانی با بیان اینکه جنگ ناگهانی شروع شد، عنوان کرد: هنرمندان ما نیز با اتفاق جدید و متجاوزانه دشمن مواجه شدند. از دل همین جنگ اتفاقات زیبایی شکل گرفت، هنرمندان پا به عرصه گذاشتند تا دین خود را ادا کنند، تئاتری ها نمایشنامه هایی خلق کردند و آرام آرام به صحنه بردند. اتفاقات خوبی در عرصه ادبیات نمایشی افتاد و بر اساس هویت ملی نمایشنامه های خوبی خلق شد. کم کم جشنواره هایی نیز همچون سنگر و دفاع مقدس شکل گرفت و در حال حاضر نیز باز هنرمندان درد و دغدغه مشترک دارند در مورد مدافعان حرم و کارهایی در این زمینه تولید کردند. شهید مطهری فرموده بود« یکی از عناصر سازنده هویت ملی درد مشترک است » و ما بارها این درد مشترک را در بین هنرمندان دیدیم.

کد خبر 1094216

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha