به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، دکتر علیرضا صدر ممتاز، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه گیلان، امروز (30 بهمن) در همایش ملی جهاد اقتصادی و تولید ثروت که در دانشگاه گیلان برگزار شد، به تبیین ابعاد مختلف جهاد اقتصادی از منظر اسلامی اشاره کرد و گفت: بصیرت و تدبیر رهبر انقلاب اسلامی، نقطه عطف پیشرفت و ارتقا توانمندی ملی نظام است.
وی با بیان اینکه خودسازی دینی در بصیرت افزایی، تاثیر مستقیم دارد، تصریح کرد: نگاه گذرا در حوادث تاریخی، نشان می دهد که بصیرت، چراغ راه هدایت کشور است.
صدر ممتاز، با اشاره به اهمیت پی گیری علمی جهاد اقتصادی، خاطرنشان کرد: سال 1390 که با تدبیر مدبرانه و هوشمندانه رهبر معظم انقلاب به نام سال جهاد اقتصادی نامگذاری شده است و همگان را به کار و تلاش مضاعف و خستگی ناپذیر و بیشتر از روال معمول به منظور رشد و تعالی اقتصادی کشور فرا خوانده، نقطه عطفی در مسیر توسعه پایدار جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود.
وی با تاکید بر اینکه دستاوردهای جهاد اقتصادی را صرفاً نباید در حوزه اقتصادی محدود کرد، ادامه داد: بلکه با نگاهی دقیق و عمیق اثرات آنرا می توان در تقویت ارزش ها، اصلاح نگرش ها، تقویت خود باوری، تقویت سرمایه اجتماعی و انسانی، افزایش اعتماد عمومی و اثربخش از منابع انسانی و کاهش فاصله طبقاتی ملاحظه کرد.
صدر ممتاز، عملی کردن شعار اقتصاد ملی را راهبردی اساسی برشمرد و اظهار کرد: این مهم بایستی توسط پژوهشگران، محققان و اساتید و علاقه مندان انجام گیرد.
رئیس این همایش، تصریح کرد: پس از فراخوان عمومی تعداد 142 مقاله از دانشگاه ها و مراکز پژوهشی کشور به دبیرخانه همایش ارسال شده که بعد از ارزیابی و داوری، 42 مقاله برگزیده شده و در کتاب همایش چاپ شده است.
دکتر محمد دوستار، عضو هیئت علمی دانشگاه، نیز موج گسترده کارآفرینی را عامل کلیدی توسعه اقتصادی در عصر مدرن برشمرد و گفت: در مرکز رقابت های بین المللی، توجه به سرمایه های اجتماعی، باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه با استفاده از روش های سنتی، نمی توان به راهبردهای عملی در حوزه اقتصاد دست یافت، ادامه داد: تبیین و شناخت فن آوری های مدرن و استفاده از تجربیات علمی باید این مسیر را ترسیم کرد.
دوستار با اشاره به پیدایش چهار انقلاب، دیجیتال، اینترنیت، کارآفرینی و ثروت آفرینی در عصر کنونی، تصریح کرد: راه اندازی گفتمان علمی، در تجاری سازی اقتصاد اسلامی موثر است.
گفتنی است، در این همایش 12 مقاله به صورت سخنرانی ارائه شد و به مقالات برتر نیز جوایزی اهدا شد.
پایان پیام/
نظر شما