تلاش حزب مؤتلفه برای تعمیق تحزب‌گرایی

دبیر کل حزب مؤتلفه اسلامی بر تلاش نامزدهای حزب مؤتلفه در مجلس نهم برای گسترش تحزب‌گرایی در کشور تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار شبستان، محمدنبی حبیبی، دبیر کل حزب مؤتلفه اسلامی که صبح امروز در جمع خبرنگاران سخن می‌گفت بر هدف این حزب در مجلس نهم شورای اسلامی در تعمیق و گسترش تحزب‌گرایی در کشور تأکید کرد.

در ادامه این نشست، حبیبی به سؤالی مبنی بر اینکه مجلس نهم احتمالا برای انتخاب دولت طبق بیانات رهبری اقدام خواهد کرد، پاسخ داد: موضوع انتخاب رییس‌جمهور از طریق پارلمان موضوعی است که با سخنرانی رهبری در کرمانشاه مطرح شد که احتیاج به کارشناسی دارد تا معایب و محاسن آن سنجیده شود و اگر امتیازی به آن داده شود می‌توان بر این نوع انتخاب مبادرت کنیم اما در حال حاضر فقط این موضوع طرح شده و عده‌ای مشغول بحث در مورد آن هستند و در مؤتلفه هم در مورد آن نظر می‌دهیم اما اگر اینکه نظام ما می‌خواست این کار را بکند چه کسی برای دولت انتخاب می‌شد به ترکیب مجلس بستگی دارد.

وی در پاسخ به سؤالی با موضوع اینکه چرا جبهه متحد اصولگرایان دارای دو سرلیست است، گفت: در جبهه بحث شد که یک نفر سرلیست باشد یا دو نفر، هم ابوترابی‌ مطرح بود و هم حداد عادل و در جمع 13 نفره به این نتیجه رسیدیم که این دو نفر مکمل یکدیگر هستند و باید هر دو با هم به عنوان سرلیست جبهه متحد اصولگرایان معرفی شوند.

وی در خصوص عدم حمایت قاطع حزب مؤتلفه اسلامی از عباسپور اظهار داشت: عباسپور عضو شورای مرکزی مؤتلفه است و همچنین دبیر کل جامعه دانشگاهیان نیز محسوب می‌شود، در مرحله اظهارنظر هیئت اجرایی ایشان را رد صلاحیت کردند که با اقداماتی که خود وی انجام داد توانست شبهات وارده را رفع کند و در مراحل بعدی تأیید صلاحیت شود، در آن مقطع بین هیئت اجرایی و نظارت تلاش بود که عباسپور و حزب مؤتلفه در آن خصوص اقدام کردند.

حبیبی در ارتباط با حذف علی مطهری و عباسپور از لیست جبهه متحد تصریح کرد: افرادی که در لیست جبهه متحد هستند بر اساس رأی شورای جبهه انتخاب می‌شوند، من به عنوان نامزد تهران در دوره قبل شرکت کرده بودم اما چون اسم‌ام در لیست تهران جبهه متحد قرار نگرفت انصراف دادم که این دلیل دشمنی اعضا با من نیست. در خصوص این افراد نیز حذف آنها از لیست بر اساس برخی امتیازبندی‌ها صورت گرفته که نشان‌دهنده دشمنی و اختلاف شخصی افراد نیست.

وی در مورد حضور جوانان در مجلس نهم از طریق جبهه متحد اصولگرایان بیان کرد: ما در معرفی اشخاصی که در شهرستان‌ها و مراکز کشور داریم بر انتخاب افراد جوان تکیه کرده‌ایم و معتقدیم اصولا ورود جوانان واجد‌الشرایط به مجلس باید رعایت شود و تداوم حیات یک حزب به جوانگرایی آن است.

این نماینده جبهه متحد اصولگرایان در پاسخ به سؤالی مبنی بر چگونگی معرفی لیست این جبهه در تمام حوزه‌های انتخابی جبهه متحد اصولگرایان دارای نامزد است که سازوکار انتخاب نامزدها در تهران به این شکل بود که تشکل‌های وابسته به جبهه متحد پیشنهادات‌شان را به شورای مرکزی ارایه کردند، بررسی اولیه صورت گرفت و فهرستی از 150 نفر به 60 نفر تبدیل شد که در نهایت با تشکیل جلسات مختلف یک لیست 30 نفره به عنوان نامزدهای تهران معرفی شدند. در شهرستان‌ها جبهه متحد دارای ترکیب‌هایی است که با تهران متفاوت است و تشخیص نامزدها به نظرسنجی از مردم شهرستان‌ها واگذار شده که در هفته جاری لیست نهایی شهرستان‌های جبهه نیز معرفی خواهد شد.

وی در ارتباط با اینکه تعدد لیست‌ها در اصولگرایان آیا موجب اقبال عمومی به سمت اصلاح‌طلبان نمی‌شود، گفت: تعدد لیست بین اصولگرایان برای رقابت جدی‌تر موجب احساس خطر می‌کند که بر همین اساس است که ما تأکید زیادی بر وحدت بین اصولگرایان داریم و البته قرار نیست دیکتاتوری در این جریان حاکم شود.

وی در مورد اینکه آیا یکدست‌نشدن اصولگرایان ناشی از قدرت‌طلبی آنها است، تأکید کرد: هماهنگ‌نشدن برخی از اصولگرایان با جبهه متحد الزاما قدرت‌طلبی نیست مگر اینکه به اثبات برسد. اختلاف بر مبنای اصولگرایی خیلی کم است و بهترین تعلیق این است که جبهه‌ها وجود اختلاف سلیقه‌ها را حل نشده دانسته و منجر به تشکیل لیست‌های متعدد شدند.

حبیبی در خصوص اختلاف‌نظر بین جبهه متحد و جبهه پایداری اظهار کرد: ما به دنبال ایجاد و تقویت وحدت بین اصولگرایان بودیم، راه‌هایی که انتخاب کردیم برای ایجاد این وحدت بود، در انتخاب راه به بهترین روش تکیه کردیم و از نظر جامعتین استفاده کردیم. بعد از تشکیل این محوریت برخی از تشکل‌ها نپذیرفتند که زیر سایه جامعتین انتخاب شوند و سؤال ما از آنها این است که آیا محوریتی قاطع‌تر از جامعه مدرسین و روحانیت مبارز سراغ دارند که هیچ‌کدام از آنها دلیل قانع‌کننده‌ای در این راستا نداشتند.

دبیر کل حزب مؤتلفه اسلامی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه نامزدهای این حزب چگونه بر تشکیل احزاب در مجلس نهم تأکید دارند در حالی که در حال حاضر جامعه حالت تحزبی ندارد، اظهار داشت: دولت در دوره نهم و دهم علاقه‌مند به توسعه و تعمیق تحزب نبودند و البته احمدی‌نژاد ابتدا با تحزب مخالف نبود اما در عمل این‌طور نشد اصولا تحزب اگر محدود به حمایت دولت باشد خطرناک است و ما برای آن باید به مردم مراجعه کرده و از دولت بخواهیم تا حتی‌الامکان بی‌مهری نکنید.

وی ادامه داد: حزبی که خربزه انتقاد از دولت را می‌خورد باید پای لرز اعتراض به آن بنشیند. مجلس ساخته حزب دولتی نخواهد بود حتی اگر دولت، دولت صالحی باشد؛ حزبی که متکی به مردم نباشد به زودی از هم پاشیده خواهد شد.

حبیبی در پاسخ به سؤال خبرنگار شبستان مبنی بر چگونگی تأیید و یا رد صلاحیت‌ها در این دوره از انتخابات جواب داد: ما در موضوع صلاحیت‌ها چند مرحله داریم تا نهایتا یک نامزد رد یا تأیید شود اول هیئت اجرایی حوزه انتخابیه دوم هیئت نظارت حوزه انتخابیه سوم هیئت نظارت استان چهارم هیئت نظارت مرکزی و پنجم شورای نگهبان مراحلی هستند که در نظارت صلاحیت نامزدها دخالت دارند. یک فرد ممکن است در هر کدام از این مرحله‌ها یا تمام آنها رد یا تأیید صلاحیت شود اما وقتی کسی مطرح می‌شود مخالفان و موافقان او با مدارک لازم برای صلاحیت او تلاش می‌کنند. به نظر من در این دوره کار خوبی انجام شده و مسلما فرمایشات رهبری در همه این امور برای رد یا تأیید صلاحیت نامزدها تأثیرگذار بوده البته نه گروه خاصی بلکه کل نامزدها.

دبیر کل حزب مؤتلفه اسلامی در خصوص برگزاری شورای مشاورین جوان توصیه کرد: من به دولت می‌گویم در آستانه انتخابات شوراهایی مانند مشاورین جوان استانداری‌ها و عمل‌های اینچنین شائبه‌انگیز را انجام ندهد.

وی در جواب این شبهه که پخش کاتالوگ‌های جبهه متحد در روز 22 بهمن نشان از تبلیغات زودهنگام این جبهه داشت، گفت: آنچه که جبهه متحد در 22 بهمن در اختیار راهپیمایی‌کنندگان قرار داد تقدیر از مردم و بزرگداشت این روز بود و از آن به عنوان تبلیغ نمی‌شود یاد کرد.

حبیبی در پاسخ به سؤال خبرنگار الجزیره مبنی بر تبلیغات شرعی گفت: تبلیغات ضرورت دارد و مردم را از اطلاعات در مورد نامزدها آگاه می‌کند اما نباید به بهانه آن دروغ بگوییم و تهمت بزنیم، ایجاد شائبه‌هایی با شایعه‌پراکنی با تبلیغات مشکل دارد و نظام باید با آن برخورد کند. مردم ما در مقابل تخریب حساسیت دارند و از آنجایی که واجد تشخیص‌اند به التهاب فضای سیاسی واکنش نشان می‌دهند.

وی به نامزدها و جریان‌های سیاسی توصیه کرد از هر تریبونی که استفاده می‌کنند بهتر است به معرفی برنامه و مثبتیات خودشان بپردازند نه اینکه مردم را به سمت فرعیات سوق دهند.

وی در ادامه در خصوص اقدام غفوری‌فرد برای تشکیل تشکل این‌گونه واکنش نشان داد: ما به همه اعضایمان که معرفی شده‌اند برای قرار گرفتن در جبهه پیروان و متحد توصیه‌مان این بود که اگر در فهرست جبهه‌ها قرار گرفتید، بمانید و اگر نه منصرف شوید البته این یک تعهد نبود بلکه یک توصیه اخلاقی بود اما برخی از دوستان ما مانند دکتر غفوری‌فرد این توصیه را نپذیرفتند و در کنار یا مقابل فهرست جبهه متحد تولید لیست کردند که ما آن را تأیید نمی‌کنیم و حتی با هر تشکل دیگری در کنار جبهه متحد مخالف می‌کنیم.

این کاندیدای نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در مورد مسایل اقتصادی در مجلس نهم تصریح کرد: در یک انتخابات اولین موضع مهم حفظ ارزش‌های اسلامی و دومین موضع پرداختن به مسایل اقتصادی است، اگر ما به مسایل اقتصادی با یک روشی که بوی جهاد از آن استشمام می‌شود نپردازیم، اشتباه است، مجلس نهم هم بعد از حفظ ارزش‌ها مهم‌ترین مقوله خود را باید توجه به مسایل اقتصادی قرار دهد. اگر هم دولت و هم مجلس برای پیاده شدن اصل 44 تلاش کنند ما قاعدتا از یک اقتصاد پررونق برخوردار خواهیم شد.

حبیبی در مورد اشتراکات جبهه متحد اصولگرایان و جبهه پایداری تأکید کرد: در جبهه متحد عد‌ه‌ای مخالف و عده‌ای موافق اسامی مشترک با لیست‌های دیگر هستند اما هنوز تکلیف آنهایی که می‌خواهند با لیست‌های دیگر مشترک باشند به صورت دقیق مشخص نشده است.

وی در پایان در مورد رد یا تأیید صلاحیت‌شدن شهاب‌الدین صدر اظهار داشت: هنوز اظهارنظر نهایی در مورد قطعی شدن قبول و یا رد دکتر صدر در ردیف نامزدهای انتخاباتی نشده است.

پایان پیام/


 

کد خبر 109543

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha