به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی حوزه هنری، این کتاب به توصیف خاطراتی از اردوگاههای اسرای عراقی در ایران میپردازد که از زبان نگهبانان و فرماندهان این اردوگاهها روایت میشود. اصغر عزیزی، که عضو کمیسیون نگهداری از اسیران عراقی بود، واسطه آشنایی و گردآوری اطلاعات و مصاحبه نویسنده با نیروهای نگهدارنده اسرای عراقی در دفتر ادبیات و مقاومت حوزه هنری میشود. آنها میآیند و ساعتها مینشینند و از خاطرات اسیران عراقی حرف میزنند؛ نویسنده همه روایتها را ضبط میکند و گاهی پرسشهایی مطرح میکند که راویها با کمک آقای عزیزی جواب میدهند. روز هفدهم اسفند ۱۳۹۵ بود که اولین مصاحبه را با خود آقای عزیزی انجام میدهد.
روزها و هفتهها گذشت و این گفتوگو گرمتر از روزهای پیش ادامه داشت. هرچند گذشت زمان جزئیات را از یاد راویها برده است، اما این قضیه چیزی از جذابیت خاطرات نمیکاهد. این کتاب به خوبی نشان میدهد در اردوگاههای اسیران عراقی در ایران چه گذشته و مسئولان این اردوگاهها چه رفتاری با اسیران عراقی داشتند.
نویسنده نگاه این نگاهبانان را مثل پدر میداند که لقمه نانی میدهد و گاهی مادری است که دلداریاش میدهد و این روزهای دوری از خانواده و زندگیاش را کمی آسان میکند. همه زحمتها برای راحت زندگی کردن میهمانان عراقی در کمیسیون اداره اسیران عراقی برنامهریزی میشد که در رأس این کمیسیون، شهید حاج آقا محمدعلی نظران بود.
نویسنده بعد از یک سال گفتوگو با نیروهای نگهدارنده اسیران عراقی خاطرات کوتاه آنها را نوشته و با مشورت آقای عزیزی آماده چاپ میکند. حالا این کتاب با عنوان نگاهبان پیش روی شماست. این کتاب تنها گوشهای از زحمات بزرگ ارتش ایران را برای نگهداری از اسیران عراقی، نشان میدهد.
نظر شما