خبرگزاری شبستان _ گروه سیاسی _ فرزانه تهجا: نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران از جمله نیروهای محوری و همیشه آماده در شرایط جنگ، بحران، سیل و زلزله است که همیشه فعالیتهای بسیار موثری را برای حل مشکلات جامعه به هموطنان ارایه کرده است در زمان شیوع کرونا نیز نیروی زمینی منشآ خدمات بسیاری در حوزه پیشگیری و درمان ارایه کرده است که در همین رابطه گفتگویی با امیر سرتیپ دوم بهزاد موذنی رییس اداره بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش به شرح زیر ارایه می شود.
برای مقابله با بیماری کرونا نیروی زمینی در پیک پنجم چه خدماتی ارایه کرد؟
در ادامه خدمات رسانی ای که اداره بهداشت و درمان نیروی زمینی محوری ارتش جمهوری اسلامی ایران برای مبارزه با کرونا انجام داده است با شیوع پیک پنجم اوج کار ما زمانی بود که در سیستان و بلوچستان بیماری شیوع پیدا کرد و تخت های بیمارستانی پر شد و بنا به دستور مقام معظم رهبری و فرمانده کل ارتش بلافاصله در 14 تیر 1400 وارد استان شدیم، مشکلات استان را احصا کردیم و بیشترین مشکل برای راه اندازی بیمارستان 320 تختخوابی حضرت علی ابن ابیطالب (ع) زاهدان بود که بیمارستان ساخته شده بود اما کادر درمانی نداشت و ما بلافاصله ظرف کمتر از 20 ساعت نیروهای درمانی را وارد این بیمارستان کردیم و این بیمارستان با 100 تختخواب راه اندازی شد و شروع به درمان بیماران کرونایی کردیم.
ظرف پنج روز یک بیمارستان حاد تنفسی 60 تختخوابه در بیمارستان پیامبر اعظم (ص) زاهدان افتتاح کردیم و کادر درمان مشغول مداوای بیماران شدند. پنج مخزن اکسیژن 30 تنی، 25 تنی و 10 تنی ظرف چهار روز در بیمارستان های زاهدان، سراوان و خاش نصب کردیم و با توجه به کمبود شرایط اکسیژن که در این منطقه مواجه بودیم، این موضوع تا حد زیادی حل شد.
در کنار خدمات پیشگیری از بیماری ودرمان کرونا چه خدمات دیگری در این استان ارایه کردید؟
تانکرهای هزار لیتری آب را به مراکز بهداشت دادیم و موضوع آب رسانی روستاهای کم آب را تامین کردیم. همچنین شروع به بازسازی بیش از 90 کیلومتر مسیر آب رسانی به روستاهای اطراف زابل را آغاز کرده و با 100 هزار تست تشخیص کرونا در منطقه خانه به خانه، روستا به روستا و حاشیه شهرهای زاهدان را غربالگری کردیم و آموزش بهداشت و بیماریابی انجام شد. علاوه بر آن کمک های معیشتی به مردم عزیز سیستان و بلوچستان اهدا شد و پس از آن با توجه به نیاز مبرم یک بیمارستان حاد تنفسی در خاش ظرف یک هفته ساخته و افتتاح شد و در اختیار همکاران کادر درمان در خاش قرار گرفت.
نیروی زمینی ارتش از چه تعداد کادر درمان و بیمارستان برای کنترل و مهار بیماری کرونا استفاده کرده است؟
در راستای کنترل بیماری کرونا تمام 28 بیمارستان ثابت نیروی زمینی ارتش با 12 هزار کادر درمان به صورت صددرصد در اختیار بستری کردن بیماران کرونایی قرار گرفت.
خدمات نیروی زمینی در مورد واکسیناسیون را توضیح بفرمایید؟
در موضوع واکسیناسیون نیز 16 مرکز ثابت و خودرویی واکسیناسیون در سراسر ایران برپا کردیم که به صورت روزانه در این مراکز واکسیناسیون انجام می شود. بزرگترین مرکز واکسیناسیون ایران نیز که در بازار ایران مال قرار دارد، نیروی انسانی این مرکز توسط نیروی زمینی تامین شد و از شانزدهم تیر ماه تاکنون قریب به 300 هزار دوز واکسن در این مرکز تزریق شده است. قریب به 80 نفر نیروی انسانی در این مرکز به خدمات واکسیناسیون می پردازند.
در سایر استانها و شهرهای نیروی زمینی چه خدماتی ارایه کرد؟
در پیک پنجم بیمارستان حاد تنفسی در فومن رشت نیز افتتاح کردیم که این بیمارستان با ظرفیت 100 تختخواب در بیمارستان سینای شهر فومن به بیماران کرونایی خدمات ارایه می دهد. همچنین بیمارستان حاد تنفسی در بیمارستان شهید بهشتی قم در بیستم شهریور با 60 تختخواب افتتاح شد.
نیروی زمینی ارتش در موضوع واکسیناسیون چه خدماتی را ارایه کرده است؟
مرکز واکسیناسیون خودرویی در تهران در دژبان مرکز و مرکز واکسیناسیون ثابت در هوانیروز تهران و همچنین در گرگان، کرمانشاه، بجنورد، تربت حیدریه، شیراز، شاهین شهر اصفهان و .... و در مجموع 16 مرکز واکسیناسیون و هشت درمان سرپایی بیماران کرونایی که برای تزریق داروها مراجعه می کنند در بیمارستان ها و مراکز درمانی افتتاح کردیم و برپایی نقاهتگاه هایی که لازم بود، بیمارستان پشتیبان در شهر شیراز که بیماران آن به 100 نفر رسیده بودند، برپا شد و شاهد کاهش بیماران در شیراز هستیم که این تعداد به 25 بیمار کاهش یافته است.
در موضوع اکسیژن و نیاز بیماران کرونا چه خدماتی در نیروی زمینی ارایه شد؟
در بسیاری از استان ها که نیاز به نصب اکسیژن ساز و مخازن اکسیژن بود، این اقدام انجام شد. با تمام قوا در پیک پنجم مشغول به انجام وظیفه هستیم و روز گذشته نیز از 10 خودروی کلاس B یعنی ICU متحرک برای حمل و نقل بیمارانی که نیاز به تنفس مصنوعی دارند، رونمایی شد. همچنین سامانه های اتاق عمل سیار، پست امداد سیار و رادیولوژی و آزمایشگاه سیار نیز رونمایی شدند و انشاءالله تمام این امکانات در خدمت ملت شریف ایران در موضوع کرونا قرار دارد تا بتوانیم با گسترش مراکز واکسیناسیون شاهد ریشه کن شدن این بیماری باشیم.
اداره بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش آمادگی خود را به وزارت بهداشت اعلام کرده است، ما آمادگی آن را داریم تا هر اندازه واکسن در اختیارمان قرار بدهند، مراکز واکسیناسیون ارتش را به مراکز شبانه روزی تبدیل کنیم و زودتر شاهد همه گیر شدن واکسیناسیون عمومی باشیم.
نظر شما