به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، دو تا سه سالی میشود بحث کیفیت آب شرب سنندج بر سر زبانها افتاده و مدیران شرکت آب و فاضلاب کردستان ضمن اذعان به بدطعم بودن آن بخاطر تغییرات دمایی و پدیده تغذیهگرایی در دریاچه سد قشلاق،بر سلامت و بهداشتی بودن آن همواره تاکید دارند.
همین موضوع و شکایات مردم، باعث شد که وزارت نیرو برای رفع اساسی مشکل، طرح انتقال آب از سدآزاد به تصفیه خانه شهر سنندج را در دستور کار قرار دهد تا دیگر از سد قشلاق(منبع تامین آب سنندج) برای تامین آب شرب مردم این شهر استفاده نشود.
عملیات احداث سامانه انتقال آب از سد آزاد به تصفیه خانه شهر سنندج ۱۵ بهمن سال گذشته با حضورمحمدباقر نوبخت رییس سازمان برنامه و بودجه دولت دوازدهم و با هدف تامین نیاز آب شهری سنندج و روستاهای حاشیه مسیر آغاز شد.
در طرح انتقال مستقیم آب از سامانه آزاد به تصفیه خانه شهر سنندج با انتقال ۵۷ میلیون مترمکعب آبدر سال، امکان تامین نیاز آب شهری بیش از ۷۰۰ هزار نفر در سال تا افق ۱۴۰۵ به همراه نیاز روستاهایمیانی مسیر انتقال میسر خواهد شد.
بهمن مرادنیا استاندار کردستان در بازدید از پروژه آبرسانی از سد آزاد به تصفیهخانه سنندج اظهار کرد: همانطور که قبلا هم قول دادهام، منابع اعتباری مورد نیاز برای اجرای سامانه انتقال آب از سد آزا به سنندج تامین میشود، بنابراین عوامل اجرایی پروژه با سرعت کار را پیش ببرند.
وی خواستار تسریع و ۲ شیفته کردن کار برای پیشرفت پروژه با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه شد و افزود: تامین آب شرب سالم حق اولیه و طبیعی مردم است و همانطور که به شهروندان سنندجی وعده دادهام، پروژه انتقال آب از سد آزاد در موعد مقرر به بهرهبرداری خواهد رسید.
استاندار کردستان بر لزوم اجرای پروژه تا چند ماه آینده و دهه فجر امسال تاکید کرد و گفت: کیفیت و طعم و بوی آب شرب سنندج سالها است که باعث نگرانی مردم شده و باید در کوتاهترین زمان این دغدغه برطرف شود.
مرادنیا به یکهزار میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافته در سال گذشته از محل ستاد مدیریت بحران برای اجرای پروژه انتقال آب به سنندج اشاره کرد و ادامه داد: قرار است به زودی پنج کیلومتر لوله از استان سیستان و بلوچستان برای ادامه کار این پروژه به کردستان منتقل شود.
مجری طرح سدهای آزاد و ژاوه و سامانههای انتقال آب هم گفت: تلاش خود را بکار میگیریم که با سرعت پروژه را به جلو پیش ببریم، ضمن اینکه برای چند شیفته کردن عوامل، آمادگی داریم.
ناصر علیزاده بر تلاش برای جبران تاخیر در اجرای پروژه به دلیل کمبود اعتبارات تاکید کرد و یادآور شد: انتظار داریم دستگاههای مسوول و از جمله استاندار کردستان همچنان ما را برای اجرای پروژه یاریدهند.
معاون اجرایی طرح سد آزاد هم اظهار داشت: قرار است با اجرای این پروژه، سالانه ۵۷ میلیون مترمکعب آب از سد آزاد به تصفیه خانه سنندج انتقال یابد.
حجتالله محقق با اشاره به پیشرفت ۲۵ درصدی اجرای این طرح، اضافه کرد: تاکنون ۱۸ کیلومتر از ۲۷کیلومتر پروژه، مسیرسازی، چهار کیلومتر آن کانال کنی و سه کیلومتر آن هم جوشکاری شده است، ضمن اینکه ۵۰۰ متر لوله برای اجرا داریم.
وی با بیان اینکه بیشترین بار مالی پروژه مربوط به لوله و شیرآلات است، ادامه داد: براساس برآوردهای اولیه سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای اجرای این طرح نیاز است اما با توجه به تورم و افزایش قیمت ابزارآلات، برآورد کلی آن پنج هزار میلیارد ریال پیش بینی میشود.
معاون اجرایی طرح سد آزاد حجم کل پروژه را هشت هزار تُن لوله اعلام کرد و گفت: این پروژه شامل ۲ هزارو ۲۵۰ شاخه لوله است که ۱۲ کیلومتر آن لوله با سایز یک هزار و ۴۰۰ بوده و سه کیلومتر آن اجرا شدهاست.
محقق با بیان اینکه اگر مشکل مالی حل شود، پروژه سرعت خواهد گرفت، تاکید کرد: ۱۴۰ نفر در این پروژه مشغول به کار هستند و ۷۰ دستگاه ماشین آلات در حال بکارگیری است.
در حال حاضر بیش از ۴۷۰ هزار مشترک در کردستان از خدمات شرکت آب و فاضلاب بهرهمند است که بیش از ۱۷۰ هزار مشترک آن مربوط به سنندج است.
نظر شما