به گزارش خبرگزاری شبستان، امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش در مراسم اهدای نشان فداکاری به خانواده معظم شهید محمود امان الهی که همزمان با دومین روز از هفته دفاع مقدس که با عنوان «شهیدان، جانبازان، آزادگان، صلابت و فخرآفرینی و سربازان» نامگذاری شده است، گفت: نسل امروز و فردای تاریخ محتاج شناخت چهرههای شاخصی همچون شهید امان الهی هستند. در چالشهای بزرگ همیشه قهرمانانی هستند که گرهها و چالشها را رفع میکنند و خوشبختانه به برکت انقلاب و روحی که حضرت امام خمینی (ره) در جامعه دمید قهرمانان زیادی داریم که باید به خوبی به جامعه معرفی شوند.
وی افزود: اگر امروز برخی قدرتهای سلطهگر دنیا یک طرف ایستادهاند و جمهوری اسلامی ایران با اقتدار یک طرف دیگر، این به برکت خون شهیدان و روح بلند حضرت امام خمینی (ره) و وجود ارزشمند فرماندهی معظم کل قوا (مدظله العالی) است. شهید امان الهی شخصیتی به معنای واقعی انقلابی، متعهد و مسلمان بود و با روحیهای که داشت در اکثر بخشهای نیروهای مسلح خدمتی صادقانه انجام داد.
امیر سرتیپ دادرس جانشین فرمانده کل ارتش نیز ضمن بیان خاطراتی از شهید امان الهی گفت: شهید امان الهی افسری ورزیده، با روحیه ای انقلابی، مومن و با پشتکاری خوب بود که سراپا بزرگی، درس و زیبایی در وجودش موج می زد.
در این نشست صمیمی همسر شهید امان الهی نیز گفت: من و فرزندانم آمادگی داریم در همه مقاطع از انقلاب و ایران دفاع کنیم.
فرزند شهید امان الهی نیز اظهار داشت: پدرم با اینکه در آستانه ۴۰ سالگی به شهادت رسید اما وقتی زندگی او را مرور میکنم میبینم که از لحظه لحظه عمرش برای پرورش روح خود به خوبی استفاده کرد. او یک سرباز به تمام معنا برای خداوند و ولایت بود. شهید امان الهی هیچوقت از ذکر و دعا و توسل غافل نبود و مزد سالها خدمت صادقانه و آن روحیه معنوی وانقلابی، شهادت بود.
وی افزود: پدرم هم فرزند شهید و هم خودش جانباز و آزاده بود و در نهایت نیز به فیض شهادت رسید. او در مقاطع مختلف وصیت نامه نوشته و جمعا ۹ وصیت نامه از او به یادگار باقی مانده است و بر اساس وصیتی که کرده بود ما بعد از شهادتش بخشی از اعضاء بدنش را اهداء کردیم.
فرزند شهید امان الهی تصریح کرد: پدرم هیچوقت از خودش و شجاعتش برای ما تعریف نمیکرد اما من در خاطرات افراد زیادی راجع به شجاعت و جوانمردی پدرم شنیدهام و به آن افتخار میکنم و بالاترین افتخارم این است که فرزند چنین شخصیت بزرگی هستم.
در پایان لوح و نشان فداکاری توسط فرمانده کل ارتش به همسر شهید امان الهی اهداء شد.
نشان فداکاری که اعطایی مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) به ارتش جمهوری اسلامی ایران است، نماد ایثار و از خودگذشتگی دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه افسری امام علی(ع) ارتش است که در راه پاسداری از استقلال و تمامیت ارضی کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران مردانه ایستاده و دفاع کردهاند.
شهید محمود امان اللهی، سال ۱۳۳۹ در شهرستان بیجار چشم به جهان گشود. در تاریخ ۷ فروردین سال ۱۳۵۶ وارد دانشگاه افسری ارتش شد. پس از فارغ التحصیلی، به مناطق عملیاتی آبادان و خرمشهر اعزام و در تاریخ ۱۵ مهر سال ۱۳۵۹ از ناحیه دست و پا مجروح شد. سرانجام در تاریخ ۲۳ مهرماه سال ۱۳۵۹، به اسارت ارتش عراق درآمد. پس از ۲۴۴ روز اسارت به علت شدت جراحات وارده، به عنوان مجروح جنگی صعب العلاج در تاریخ ۲۶ خرداد سال ۱۳۶۰ به کشور منتقل شد. بنابه درخواست کتبی نماینده مردم شهرهای میاندوآب و تکاب در مجلس شورای اسلامی و فرمانده سپاه تکاب از فرماندهان ارتش مبنی بر نیاز مبرم به وجود ایشان، شهید امان اللهی از تاریخ ۲۳ فروردین سال ۱۳۶۱ به سپاه پاسداران مامورشد. وی در طول این مدت، مسئول بسیج مستضعفین و قائم مقام سپاه تکاب بود.
پس از پایان مدت ماموریت در سپاه پاسداران، در یگانهای مختلف ارتش مشغول خدمت شد و در چندین عملیات نیز شرکت داشت. سپس در سال ۶۷ به ژاندارمری مامور و در سمت مشاور نظامی و معاون هماهنگ کننده عقیدتی سیاسی ناحیه ژاندارمری کردستان انجام وظیفه کرد و در تاریخ ۱۳ آذرماه سال ۱۳۶۹ به سازمان قضایی نیروهای مسلح کردستان مامور شد. در نهایت در مورخه سال ۷۴ از ارتش به نیروی انتظامی منتقل و در سمت معاون هماهنگ کننده عقیدتی سیاسی ناحیه انتظامی کردستان مشغول به خدمت شد.
این شهید بزرگوار به علت جراحات شدید در دوران دفاع مقدس، درتاریخ ۱۷ خرداد سال ۱۳۷۹ به فیض شهادت نائل آمدند.
بنا به وصیت شهید، و با اهدای اعضای بدن ایشان، سه نفر از بیماران نیازمند، به حیات خود ادامه دادند.
نظر شما